20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNovak Djokovic, în turul doi la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris

Novak Djokovic, în turul doi la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul 2 mondial, a debutat cu dreptul la ultimul turneu de categoria ATP Masters 1.000 al sezonului, dotat cu premii totale de 4.872.105 euro, care are loc la Paris, învingându-l în două seturi, 7-5, 6-1, pe portughezul Joao Sousa, într-o partidă disputată marţi.
Djokovic, calificat direct în turul secund al competiţiei, îl va înfrunta în optimile de finală pe bosniacul Damir Dzumhur, care l-a învins cu 6-3, 6-3 pe grecul Stefanos Tsitsipas, cap de serie numărul 14.

Jucătorul sârb a câştigat de patru ori în cursul carierei sale turneul parizian (2009, 2013, 2014, 2015). iar la ediţia de anul trecut nu a participat. El poate urca pe prima poziţie a clasamentului ATP dacă merge cu un tur mai mult decât actualul lider mondial, spaniolul Rafael Nadal.

În vârstă de 31 ani, Djokovic speră, totodată, să-şi treacă în palmares al cincilea titlu din acest sezon, după cele cucerite la turneele de Mare Şlem de la Wimbledon şi US Open, precum şi la competiţiile ATP Masters 1.000 de la Cincinnati şi Shanghai.

Un alt jucător calificat în optimile de finală la Paris este croatul Marin Cilic, cap de serie numărul 5, care a dispus cu 6-3, 6-4, de germanul Philipp Kohlschreiber. Cilic, care a pus capăt „domniei” lui Djokovic la Paris, în 2016, se va lupta pentru un loc în sferturile de finală cu câştigătorul partidei dintre bulgarul Grigor Dimitrov (nr. 9) şi spaniolul Roberto Bautista Agut.

Cel mai disputat meci al serii de marţi a fost cel dintre canadianul Milos Raonic şi francezul Jo-Wilfried Tsonga, contând pentru primul tur al competiţiei pariziene, câştigat la mare luptă de nord-american, cu 6-7 (4), 7-6 (5), 7-6 (5), după aproape trei ore de joc. Raonic îl va înfrunta miercuri, în turul secund, pe elveţianul Roger Federer, favoritul numărul 3.

Tot miercuri, principalul favorit al turneului din capitala Franţei, Rafael Nadal, îşi va face debutul miercuri, împotriva compatriotului său Fernando Verdasco.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS