12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Leii“ au forțat doar o repriză la Turnu Măgurele

„Leii“ au forțat doar o repriză la Turnu Măgurele

Unversitatea Craiova s-a calificat în sferurile de finală ale Cupei României la fotbal, după ce a învins cu scorul de 4-1, ieri seară, în optimi, pe Turris-Oltul Turnu Măgurele, pe terenul divizionarei C. De menționat că evoluția trupei lui Devis Mangia din prima repriză a lăsat de dorit, însă în partea secundă gruparea din Bănie s-a revanșat, înscriind suficient cât să-și repare imaginea.

Gazdele au deschis scorul prin Alex Fotescu, fost atacant al echipei CSO Filiași, care a profitat de o intervenție slabă a lui Donkor, l-a driblat pe Popescu și a împins mingea în plasă de la zece metri (’33, 1-0).

Alb-albaștrii au restabilit egalitatea prin Isaac Donkor, care a pus latul de la un metru la o minge venită de la Ferreira, după o centrare din corner a lui Cicâldău (’49, 1-1).

La doar două minute, Bancu a făcut 1-2, după ce a reluat de la doi metri o centrare venită de pe dreapta de la Dimitrov (’51, 1-2).

Știința și-a mărit avantajul de pe tabelă prin Andrei  Burlacu, acesta a fost servit cu o pasă pe culoar de Dimitrov, a pătruns în care și a șutat imparabil la colțul din stânga al porții (’79, 1-3).

Rezultatul final l-a stabilit Alex Cicâldău, care a primit un assist de la Koljic, a pătruns în careu și a finalizat de la opt metri pe lângă portarul ieșit în întâmpinare (’88, 1-4).

Turnu Măgurele: I. Poiană – C. Juncănaru, A. Sălcianu, B. Matei, F. Mitrea – C. Savin, L. Băjenaru (’85, Dincă) – G. Mărioara (’66, Pahonțu), A. Pencea (’80, Tescan), A. Fotescu – C. Dragu. Antrenor: EriK Lincar.

„U“ Craiova: L. Popescu – I. Donkor, T. Ferreira, M. Briceag – R. Dimitrov, A. Cicâldău, M. Fedele, N. Bancu – C. Meza Colli (’46, Mateiu), N. Rocha (’46, Koljic), R. Baicu (’72, Burlacu). Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Mărioara ’2, Juncănaru ’28, Fotescu ’34 / Mateiu ’75, Briceag ’83.

Au arbitrat: Eduard Ioniță (Galați) – Sebastian Stoianov (Constanța), Romică Bîrdeș (Pitești).

Observatori: Cătălin Eugen Popescu (Ploiești), Cornel Sorescu (Pitești).

Pentru Universitatea Craiova urmează un meci în compania lui Poli Iași, confruntarea din runda a 14-a (prima din retur) fiind programată vineri, de la ora 21.00, în Copou.

 

Alex Fotescu: Diferența de valoare și-a spus cuvântul

 

La flash interviuri, marcatorul Turrisului, Alex Fotescu, a afirmat că diferența de pe tabelă a fost redată de diferența de valoare și a explicat gestul de la gol, din cauza căruia a primit cartonașul galben.

„Am luptat, am încercat și noi să ne ridicăm la nivelul lor cât de cât și cred că am reușit în prima repriză. Am avut câteva momente la începutul reprizei a doua în care am fost un pic neglijenți și acolo s-a văzut valoarea lor. Craiovenii au forțat mai mult după ce au ieșit de la cabine, ne-au surprins și poate că am fost și noi prea euforici și de asta am greșit. Și diferența de valoare și-a spus cuvântul dar și noi am arătat ca o echipă. Craiova merită din plin calificarea! Galbenul de la gol l-am luat pentru Alinuș, care acum este îngerașul familiei Bălașa. El a dispărut dintre noi luna aceasta și am încercat să-i aduc un omagiu și să încurajez familia lui să meargă înainte. Alinuș a luptat așa cum poate nu o facem noi și ne-a dat o lecție de viață tuturor. Mi-am asumat acest cartonaș. Am simțit toată săptămâna că o să marchez și de aceea am și făcut tricoul acesta, cu chipul lui Alinuș“, a explicat Alex Fotescu, fost jucător al lui CSO Filiași.

 

Bancu: Mă bucur că am reușit să marchez

 

Din tabăra alb-albaștrilor, Nicușor Bancu a admis că echipa a tratat cu superficialitate adversarul în prima repriză, dar că evoluția din parte a doua a îndreptat lucrurile.

„Am vorbit înainte de meci să nu-l tratăm cu lejeritate, dar se pare că nu a fost așa. Am intrat mai lejer în meci și s-a văzut asta, pentru că am primit și gol, dar la pauză ne-am motivat și am reușit să întoarcem rezultatul. Nu au fost discuții aprinse în vestiar, pentru că Mister știe să gestioneze asemenea lucruri. A intrat, ne-a spus ce trebuie să facem în plus și în a doua repriză s-a văzut că am pus în practică și ne-a ieșit. Mă bucur că am reușit să marchez, nu am mai făcut-o de la Voluntari, este un pas înainte pentru mine. Mă bucur și pentru Burlacu, pentru că el nu mai jucase demult, a făcut-o acum foarte bine, a și marcat și prin golul lui s-a decis soarta acestei partide. Cupa este obiectivul nostru, trebuie să mergem pe o pantă ascendentă, cum am făcut-o până acum, pentru că avem o lună și jumătate de când nu pierdem. Avem un lot foarte numeros în acest sezon, mă bucur că s-au făcut transferurile și că suntem ok pe toate posturile. Sper ca în acest an să ne batem pe ambele fronturi, să câștigăm cât mai multe meciuri“, a declarat Nicușor Bancu.

 

Cicâldău: Mă bucur că joc din trei în trei zile

 

La rândul său, Alex Cicâldău s-a arătat bucuros pentru calificare și speră ca Universitatea Craiova să continue cu o victorie și la Iași.

„Avem un lot numeros și cred că suntem de valori apropiate.  A doua repriză ne-am creat mai multe ocazii, am marcat golurile și a fost mai reușită ca prima. Sunt tânăr, mă bucur că joc din trei în trei zile, sunt fericit că pot să fac asta și să duc 90 de minute.  M-am bucurat la gol, dar nu la fel ca la primul, când am egalat. Ne bucurăm că am reușit să învingem în ambele deplasări de până acum și trebuie să mergem la Iași să obținem maximum și acolo“, a spus Cicâldău.

 

Mangia: Cred că am învățat ceva și din acest meci

 

Antrenorul Științei, Devis Mangia, a recunoscut că l-a nemulțumit evoluția din prima repriză și a explicat motivul pentru care unii jucători nu s-au regăsit în lot.

„Este ok pentru noi, suntem în sferturi și acum ne mai gândim prin februarie la Cupa României. Cred că am învățat ceva și din acest meci. Pentru mine a fost necesar să schimb ceva și în repriza a doua a fost ok jocul nostru. Nu a fost o problemă cu jucătorii schimbați, ci cu jocul în ansamblu. Am schimbat și s-a remediat totul. Probabi că jucătorii au înțeles mesajul meu. Pentru mine a fost important să le dau minute câtorva jucători care nu au evoluat prea mult până acum, Dimitrov, Briceag, Meza Colli, Rocha, Baicu și alții. În ceea ce-l privește pe Gardoș, aceasta este decizia mea de la ora actuală, să rămână în afara lotului, dar porțile sunt deschise pentru toți jucătorii. Pe Bărbuț, Mihăilă, Mitriță și Kelic i-am menajat, a fost necesar. La Markovic este o problemă la genunchi, la menisc, dar eu cred că va vorbi clubul despre această situație. E păcat. Acum cred că am un lot mai complet decât anul trecut și putem lupta pe ambele fronturi, dar nu știu ce se va întâmpla pe viitor. Este important să ne recuperăm pentru meciul de la Iași. Eu voiam să-i menajez puțin pe Koljic și pe Mateiu, dar a fost nevoie de ei în repriza a doua. Pentru mine urmează un meci foarte greu la Iași“, a explicat Mangia.

Italianul s-a arătat încântat de suporterii din Bănie care au făcut deplasarea la Turnu Măgurele: „Este incredibilă Peluza noastră pentru mine, pentru că a venit și aici. Este un joc în Cupa României, este important, dar azi este marți și au venit după noi peste 300 de suporteri și au creat o atmosferă foarte frumoasă. Este incredibil pentru mine și le mulțumesc“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS