21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportK1 / Daniel Ghiţă nu i-a dat nicio şansă bosniacului Poturak

K1 / Daniel Ghiţă nu i-a dat nicio şansă bosniacului Poturak

Gala „Colosseum Tournament IX“, organizată luni seară la Cluj, i-a uns pe suflet pe iubitorii de kickbox din România. Au fost 11 meciuri, unul mai frumos decât celălalt, iar Main Eventul, redat de confruntarea supergreilor, dintre marele campion al României, Daniel Ghiţă, şi „Tancul Bosniei“, Dzevad Poturak, a avut rezultatul şi spectacolul scontat.

Sportivul nostru, ajuns la 37 de ani, susţinut de pe margine şi de unul dintre acţionarii Gazetei de Sud, Bobby Păunescu, şi-a facut o revenire de senzaţie în sporturile de contact, bifând o victorie prin TKO (knockout tehnic – n.r.) după doar o repriză petrecută în ring. Fostul SPP-ist l-a forţat pe Dzevad Poturak să abandoneze, după ce l-a „măcinat“ pe bosniac cu repetate lovituri joase de picior, provocându-i o accidentare la piciorul drept. Este a treia victorie pe care Daniel Ghiţă o obţine în patru dispute cu Dzevad Poturak, unul dintre cei mai cunoscuţi luptători din zona Balcanilor.

Reamintim că „Samuraiul sălbatic“ a revenit în circuitul K1 după o pauză de patru ani.

Daniel Ghiţă este kickboxer la categoria super grea și evoluează în competițiile GLORY International. A debutat în Campionatul Mondial din 1999 din Thailanda, unde a câștigat toate meciurile prin knock-out-uri înainte de semifinale. În 2012, a câștigat titlul mondial la categoria grea, cu un croșeu de stânga în prima repriză.

„Suntem români și trebuie să rupem bariera de ură“

La finalul disputei, Daniel Ghiţă s-a îmbrăţişat în ring cu susţinătorii şi cu membrii echipei sale şi le-a mulţumit spectatorilor din Cluj pentru căldura cu care a fost primit şi încurajat.

„Vreau să vă mulțumesc că ați venit! Mulțumesc domnului primar, tuturor celor care s-au implicat în susținerea mea și susținerea galei. (…) Nu vreau să intru în politică, dar vreau să dau două mesaje: 1 – Transilvania este România și 2 – Toți avem afinitățile noastre și suntem de partea unuia sau altuia, dar, până la urmă, suntem români și trebuie să rupem bariera de ură. Important e că suntem toți români. (…) E an centenar. Mi-am dorit din toată inima să lupt la Cluj, alături de transilvăneni. Clujul a scris istorie. Avram Iancu e un erou care pe mine m-a inspirat”, a declarat Daniel Ghiță.

„Ghiţă este un adevărat războinic şi un erou al României. Vă mulţumesc!“, a fost reacția lui Poturak.

Rezultatele galei de la Cluj:

– Daniel Ghiță, victorie prin TKO împotriva lui David Poturak în runda 1;
– Adrian Maxim, victorie la puncte împotriva lui Dmitrii Sîrbu (decizie unanimă);
– Eduard Chelariu, victorie la puncte împotriva lui Laurentiu Negru (decizie unanimă);
– Cosmin Ionescu, victorie prin TKO împotriva lui Stefan Veber în runda 2;
– Ionuţ Popa şi Andrei Pisari au încheiat la egalitate inclusiv după o repriză suplimentară;
– Ionuţ Iancu (de la Power Gym Craiova, antrenor Ionuţ Pucă), victorie la puncte împotriva lui Dumitru Topai (decizie unanimă)
– Nino Pattvean, victorie prin TKO împotriva lui Alexandru Curcudel în runda 1;
– Daniel Corbeanu, victorie prin knockout împotriva lui Serghei Zanosiev în runda 4;
– Andrei Verde, victorie la puncte împotriva lui Bogdan Suru;
– Flavius Boiciuc, victorie la puncte împotriva lui Cristi Stoica (decizie unanimă);
– Alexandru Marton, victorie la puncte împotriva lui Adrian Baciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS