22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCristiano Ronaldo vrea al şaselea Balon de Aur

Cristiano Ronaldo vrea al şaselea Balon de Aur

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, transferat în această vară de la Real Madrid la Juventus Torino, a recunoscut, într-un interviu pentru France Football şi citat de Agerpres, că îşi propune să câştige pentru a şasea oară Balonul de Aur.
„Am spus-o de multe ori, nu este o obsesie să câştig un al şaselea Balon de Aur. Şi nu pun problema în aceşti termeni. Ştiu deja, în forul meu interior, că sunt unul dintre cei mai mari jucători din istorie. Sigur că doresc să câştig acest al şaselea Balon de Aur! Ar fi o minciună să susţin contrariul. Muncesc pentru asta. Cum muncesc ca să dau goluri şi să câştig meciuri, fără ca asta să fie o obsesie. Da, cred că merit Balonul de Aur. Da, visez să câştig Balonul de Aur şi să-l depăşesc, în acest caz, pe Lionel Messi. Doar că eu nu controlez votul, doar performanţele mele“, a spus portughezul, care a obţinut acest trofeu în 2008, 2013, 2014, 2016 şi 2017.
Ronaldo a estimat că transferul său la Juventus este o „alegere bună“ şi o „reuşită“.
CR7 a vorbit despre plecarea de la Real: „Am realizat multe lucruri bune la Madrid şi am petrecut momente incredibile, de care-mi voi aminti mereu, cu nişte coechipieri foarte valoroşi. La fel şi fanii. Cred că însă că după nouă ani acolo, venise timpul să schimb echipa. Simţeam în interiorul clubului, dar mai ales din partea preşedintelui Florentino Perez că nu mai eram privit ca la început (…) Adevărul este că preşedintele mă voia, dar în acelaşi timp îmi dădea de înţeles că plecarea mea n-ar fi o problemă. În primii patru sau cinci ani, aveam senzaţia că sunt Cristiano Ronaldo. Mai puţin după“.
Portughezul a asigurat că despărţirea sa de Real nu are legătură cu plecarea antrenorului Zinedine Zidane: „Dacă transferul meu ar fi fost legat de bani, m-aş fi dus în China, unde aş fi câştigat de cinci ori mai mult decât aici sau la Real. N-am venit la Juve pentru parale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS