17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMangia l-a sărit din schemă pe Gardoş

Mangia l-a sărit din schemă pe Gardoş

Universitatea Craiova a susţinut ieri o conferinţă de presă, în care antrenorul Devis Mangia şi mijlocaşul Meza Colli au prefaţat confruntarea cu Astra Giurgiu, programată mâine, de la ora 21.00, pe Stadionul „Marin Anastasovici“, contând pentru etapa a 13-a din Liga I.

Strategul Ştiinţei a admis că misiunea nu va fi uşoară, mai ales că echipa a fost marcată de decesul lui Ilie Balaci şi tot ce urmat, dar speră să aibă o atitudine bună.

„Ne aşteaptă un meci dificil, cu o echipă bună în faza de apărare, cu jucători foarte buni pe momentele de tranziţie pozitivă. Nu cred că vom avea spaţii mari de joc în meciul de la Giurgiu. Astra are jucători de mare viteză şi buni, Alibec, Llullaku, deci trebuie să fim atenţi pe contraatac. Normal că jucătorii sunt marcaţi de cele petrecute ieri (înmormântarea lui Ilie Balaci, de marţi – n.r.), doar sunt oameni şi ei. Nu vor fi probleme privind meciul, vor fi motivaţi aşa cum s-a întâmplat şi duminică. Nu este simplu de pregătit acest meci, dar asta este treaba noastră, să jucăm fotbal. Am văzut că Mitriţă şi-a tatuat pe ceafă mesajul primit de la Ilie Balaci… A fost o chestie pe care a simţit-o şi a vrut să o facă, pentru că Alex era foarte legat de Ilie Balaci“, a explicat tehnicianul italian.

Devis Mangia a punctat că va încerca să jongleze cu jucătorii din lot astfel încât să aibă un randament bun şi să obţină rezultatele scontate atât în meciul de la Giurgiu, apoi în Cupa României, la Turnu Măgurele, la mijlocul săptămânii viitoare, dar şi la Iaşi. Antrenorul a anunţat totodată că nu va miza pe Florin Gardoş, cel puţin în perioada următoare, din raţionamente tehnice.

„Avem trei meciuri într-o săptămână şi e normal să menajăm puţin echipa. Cu Astra revine Cicâldău, dar Mateiu a jucat foarte bine cu FCSB, Fedele a marcat, deci e foarte greu să aleg. E bine pentru un antrenor să fie pus în dificultate să aleagă jucătorii care să intre în primul unsprezece. Vedem ce vom stabili pentru meciul cu Astra, apoi vine meciul cu Turnu Măgurele, după aceea evoluăm la Iaşi, deci avem nevoie de toţi jucătorii. Nu avem probleme de efectiv. După două luni petrecute la echipa a doua, Răzvan Popa este ok acum, este în lot. Nu este impotant să-şi ceară scuze faţă de mine, ci să aibă un comportament adecvat. Gardoş, în schimb, în acest moment, este out. Iau în calcul în acest moment alţi jucători. Este o alegere tehnică. Nu ne-am certat şi nici nu este accidentat. În acest moment joacă Kelici şi Donkor, iar pe bancă a fost Tiago“, a subliniat Devis Mangia.

„Vrem să facem o partidă bună la Giurgiu“

La rândul său, mijlocaşul paraguayan Meza Colli, a vorbit puţin despre sentimentele care l-au încercat în timpul meciului de debut contra FCSB şi a punctat că speră să contribuie şi mai mult în partidele viitoare.

„Sunt compleşit de atmosfera creată de publicul din Craiova la meciul cu FCSB şi nu mă aşteptam să fiu primit atât de bine. Sunt mulţumit cum am jucat cu FCSB, dar asta pentru că echipa a învins. Am jucat doar 30 de minute, a fost primul meu meci aici, contra unui adversar puternic, o să vedem ce voi reuşi pe parcurs. Sunt două luni de când nu am mai jucat, aşa că trebuie să fac mai multe şi pot să joc mai mult, dar trebuie să mă antrenez mai bine. Suntem pregătiţi, sperăm să jucăm bine în continuare, să aducem punctele şi să-i mulţumim pe suporterii noştri. Echipa se antrenează întotdeauna pentru a învinge. Uneori nu ne prea iese, dar facem eforturi la fiecare meci să ne impunem. Vrem să facem o partidă bună la Giurgiu“, a spus Colli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS