12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStrângeţi rândurile cu Zalăul!

Strângeţi rândurile cu Zalăul!

Voleibaliştii de la SCM „U“ Craiova au acuzat din plin absenţa lui Laurenţiu Lică în meciul cu CSM Bucureşti şi au părăsit Cupa României încă din prima fază, dar sunt gata să se revanşeze în campionat, unde întâlnesc marii rivali de la ACSVM Zalău. Derbiul etapei a doua din Divizia A1 are loc sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala Polivalentă din Bănie, şi, din păcate, prezenţa liderului echipei este pusă din nou sub semnul întrebării, dar oltenii nu dezarmează.

„Vom lupta până la capăt şi cu toate resursele noastre“

Antrenorul craiovenilor, Dănuţ Pascu, este convins că iubitorii voleiului vor avea ce urmări, asigurându-i că elevii săi vor da totul pe teren ca să câştige cu zălăuanii, pe care îi consideră totuşi favoriţi.

„Venim după o înfrângere în Cupa României, la CSM Bucureşti, am pierdut primele două seturi în prelungiri, dar concluzia pe care o trag după acest meci este că echipa este dependentă de aportul lui Lică, care, după cum bine ştiţi, s-a accidentat la meciul cu «U» Cluj. Din fericire, nu este o accidentare gravă, este o tendinită pe un tendon deasupra rotulei, astăzi (joi – n.r.) va reintra în pregătire şi după antrenament vom putea spune dacă va juca sâmbătă sau nu. Ca de obicei, în ultimii ani, când ne-am luptat cu Zalăul şi pentru titlul de campion, dar şi pentru locurile doi, trei şi chiar patru – anul trecut. Aceste meciuri au devenit adevărate derbiuri. Zalăul este o candidată la titlu în acest an, au declarat-o şi ei, au o echipă solidă, cu jucători valoroşi, cu un buget generos şi care joacă numai la victorie. Tot ce vreau eu de la acest meci este să îmbunătăţim jocul nostru şi să facem tot posibilul să câştigăm. Suntem conştienţi că va fi un meci foarte greu, suntem conştienţi de valoarea adversarului, plecăm cu şansa a doua, dar asta nu înseamnă că depunem armele. Vom lupta până la capăt şi cu toate resursele noastre. Niciodată nu mi-a fost frică de adversari, indiferent de numele lui, dar, într-adevăr, îmi este puţin teamă de anumite aspecte ale jocului la noi şi aici menţionez în mod special preluarea în serviciu, care nu este la standardele care ar trebui şi care să ne dea siguranţă în construirea jocului pe fileu. Suntem cam la acelaşi nivel cu ei privind omogenitatea, am început pregătirea cam în acelaşi timp, deci la ora jocului va conta foarte mult motivaţia fiecărei formaţii şi fiecărui jucător în parte, dorinţa de victorie şi puterea de luptă. În mod sigur, jocul va fi spectaculos şi îmi doresc să vină mai mult public“, a declarat Dănuţ Pascu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Majstorovic: Suntem ambiţioşi

Din rândul jucătorilor, liberoul sârb Neven Majstorovic cunoaşte forţa Zalăului pe plan intern, dar crede că SCM „U“ Craiova îşi poate adjudeca victoria.

„Zalăul este una dintre cele mai bune echipe din România, de câţiva ani se luptă să devină campioană, a şi reuşit să se impună. Anul acesta, împreună cu Galaţi par favorite să devină campioane. Noi suntem la fel de ambiţioşi, dar avem nevoie de puţin timp la dispoziţie ca să creştem ca echipă. Dacă vom fi în formaţie completă şi vom juca voleiul nostru, cu siguranţă şansele noastre ca să câştigăm acest meci cresc foarte mult“, a declarat Neven Majstorovic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS