12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCârţu aşteaptă un derbi spectaculos

Cârţu aşteaptă un derbi spectaculos

Universitatea Craiova întâlneşte duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe FCSB, într-o partidă contând pentru etapa a 12-a din Liga I. Fostul mare fotbalist şi antrenor al Ştiinţei a prefaţat, pentru GdS, întâlnirea „leilor“ cu elevii lui Dică şi este convins că ambele combatante vor da totul pe teren şi că va rezulta un joc spectaculos.

GdS: Iată că reluăm campionatul în forţă. Cum prefaţaţi derbiul Craiova – FCSB?

Sorin Cârţu: E greu să previi un rezultat la un astfel de meci, pentru că sunt două cluburi cu o adversitate foarte mare, de decenii. Întotdeauna un astfel de joc, şi cu o stare din asta specială, a fost ceva diferit. Să nu te aştepţi că vei vedea Craiova de la meciul cu Hermannstadt sau că vei vedea FCSB-ul de la meciul cu Chiajna. Ambele echipe au nevoie de puncte, sunt înnebunite să câştige. Craiova vrea să revină, pentru că toată lumea vorbeşte frumos, spune că are lot foarte bun şi uite că e pe locul şase. Au trecut multe puncte pe lângă ei aiurea şi ne apropiem de jumătatea turului.

GdS: Nu-l avem pe Cicâldău, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Se va resimţi absenţa lui?

S.C.: Mie mi-a plăcut cum a jucat în utimul timp şi nu fac referire doar la naţională. Uşor-uşor începe să-şi pună în evidenţă calităţile. Cred că a trecut de perioada de acomodare. Când a venit am zis că este o investiţie destul de costisitoare, dar uite că este binevenit. Cred că se va simţi absenţa lui la mijlocul Craiovei, pentru că jucătorii care îl vor înlocui nu sunt de tipul lui, nici Mateiu, nici Fedele sau ce mai e prin lot. Să vedem ce inspiraţie au, ce sistem aleg…

„În meciurile de tipul ăsta te subjugi interesului echipei“

GdS: Avem doi marcatori principali până acum, Mitriţă şi Koljic. Aveţi aşteptări mari de la ei în acest derbi?

S.C.: Da! Pe Koljic parcă l-aş vrea totuşi cu mai multe apariţii la finalizare, chiar dacă nu le materializează în goluri. Vreau să-şi creeze mai multe ocazii, pentru că ăstea sunt caracteristicile atacantului central. A dat cinci goluri în doar câteva meciuri, deci până la urmă s-a găsit atacantul ăla central de care echipa avea atâta nevoie. În privinţa lui Mitriţă, la el totul este de cum prinde ziua. Nu poţi să-i schimbi stilul şi trebuie să-l accepţi când prinde momente bune şi îţi face faze de excepţie, dar şi când nu reuşeşte prea multe. Într-un astfel de meci nu contează cine marchează, că e Mitriţă, Bancu sau altcineva. Important este rezultatul pe care-l obţine echipa. În meciurile de tipul ăsta te subjugi interesului echipei.

GdS: O victorie ne dă dreptul să visăm frumos?

S.C.: Da! O victorie cu FCSB clar îţi dă dreptul să visezi frumos, prinzi altă încredere. Contează când reuşeşti o victorie cu FCSB, aşa cum a contat şi când ai câştigat cu Dinamo, dar, din păcate, nu am exploatat momentul ăla bun.

GdS: Jucăm cu casa închisă…

S.C.: Nu e prima dată şi atmosfera a fost superbă de fiecare dată, mai ales la Supercupă. Toată lumea să fie pe metereze şi să spere la victorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS