3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii Craiovei vor să-şi sensibilizeze fanii învingând Sibiul

Baschetbaliştii Craiovei vor să-şi sensibilizeze fanii învingând Sibiul

Echipa masculină de baschet a SCM „U“ Craiova a învins pe Dinamo, la Bucureşti, în prima rundă din Liga Naţională, şi acum este gata să se impună şi contra grupării CSU Sibiu, disputa fiind programată sâmbătă, de la ora 19.30, în Sala Polivalentă din Bănie. Antrenorul formaţiei oltene, Aleksander Todorov, îşi doreşte mult ca echipa sa să se mobilizeze şi să câştige, fiind convins că numai prin rezultate bune şi un joc eficient şi spectaculos craiovenii vor umple tribunele la meciurile de baschet, ca în urmă cu câţiva ani.

„Este primul nostru meci acasă şi nu mai contează ce am realizat înainte. E important să câştigăm, pentru că asta ne va aduce o audienţă mai mare în meciurile următoare. Întâlnim un adversar dificil, care în ultimii ani a fost în Top 3 în România, dar nu este de neînvins. Ne cunoaştem potenţialul, avem particularităţile noastre în joc, dar şi uriaşul avantaj al terenului propriu, şi le vom folosi ca să câştigăm. Noi trebuie să ne concentrăm asupra jocului echipei noastre, nu pe cel al Oradei, Clujului, Sibiului ori al lui Dinamo. Trebuie să fim prudenţi şi în formă, pentru că şapte meciuri cu rezultate pozitive te pot duce în Top 6 sau poate chiar în Top 4. Bine ar fi ca aceste victorii să le realizăm atât în deplasare, cât şi pe teren propriu, nu doar acasă. Niciun meci nu va fi uşor, este o concurenţă mare pentru Top 6, dar trebuie să facem totul pas cu pas şi să începem bine cu Sibiul. De aceea avem mare nevoie de fani, pentru că atunci când dai de greu e bine să ai pe cineva care să te sprijine şi să te facă să continui să joci pentru obiectiv. Echipa asta a jucat de multe ori aici cu sala plină, deci ştiu că oamenilor le place baschetul, iar faptul că anul trecut sala nu a mai fost la fel de plină s-a datorat mai multor lucruri. Lumea vine să vadă victorii, deci trebuie să jucăm bine şi să câştigăm, ca să-i aducem din nou în tribune. Prefer să nu fim prea spectaculoşi, dar să câştigăm acest meci. Îmi place să avem un joc ofensiv, dar să stăm bine şi defensiv. E frumos pentru cei de pe margine să joci ofensiv, dar singurul drum către victorie este redat de o defensivă bună“, a declarat Todorov într-o conferinţă de presă.

Şi jucătorii sunt optimişti

Un aer optimist au afişat şi jucătorii Amedeo Casale şi Goran Gajovic.

„Întâlnim un adversar care în ultimii ani s-a bătut în fruntea clasamentului, deci nu va fi uşor. Noi am avut ocazia în meciul cu Dinamo să vedem unde mai avem de lucrat ca să nu mai repetăm greşelile, iar ei vin după un meci în care au prins încredere, câştigând la o diferenţă mare împotriva Piteştiului. Ne aşteptăm ca publicul să vină şi să ne susţină, având în vedere că echipa Sibiului vine cu galeria întotdeauna după ea şi sperăm să aducem prima victorie acasă şi să mulţumim pe toată lumea“, a spus Casale.

„Este primul nostru meci acasă, pentru că în runda inaugurală am jucat la Dinamo şi, din fericire, am câştigat. Vrem să continuăm cu un rezultat pozitiv. Ştim că ei au o echipă bună, dar a noastră este şi mai bună şi trebuie să demonstrăm asta în teren. Dacă vom fi concentraţi 100% şi vom avea o atitudine bună, vom câştiga cu siguranţă. Eu nu am fost aici înainte, dar am auzit că echipa a pierdut de multe ori împotriva Sibiului. Acum vă asigur că vom da totul ca să învingem şi să le arătăm că noi suntem mai buni“, a punctat Gajovic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS