15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii s-au jucat cu Odorheiul (foto, video)

Alb-albaştrii s-au jucat cu Odorheiul (foto, video)

Echipa masculină de handbal a Universităţii Craiova s-a calificat în optimile Cupei României, după ce s-a impus ieri, în 16-imi, în Sala „Ion Constantinescu“ din Valea Vlăicii, în faţa grupării HC Szejke Odorhei. A fost 36-31 (18-15) pentru alb-albaştrii lui Cătălin Popescu, la capătul unui joc controlat de la un capăt la celălalt.

Craiova: Ionuţ Cătălin Gheorghiță, Ionuţ Răzvan Lupitu – Liviu Vasile Luntraru (7 goluri), Ovidiu Ion Ianași (7), Andrei Codruţ Păun (7), Dumitru Gabriel Ciorogaru (5), Iulian Radu Gușatu (5), Paul Mihai Iovănescu (5), Alexandru Mihăiţă Mănescu, Gabriel Constantin Rușeanu, Mihai Păun, Alexandru Zariţchi. Antrenor: Cătălin Popescu.

Odorhei: Lorine Jobb – Robert Fekete (8), Tudor Bogdan Buguleț (5), Gabriel Daninfeld (4), Csondor Kopacz (3), Hunor-Barnabas Konya (3), Angelo Tăuțean (3), Attila Komparaly (2), Robert Jere (1), Szilard Pal (1). Antrenor: Lorant Sipos.

Aruncări de la 7 m: 0/0 – 3/3.
Eliminări: 4x2min – 2x2min.
Au arbitrat: Ionuț Cazan, Gesur Suliman (Constanţa).
Observator FRH: Radu Chirvase (București).
Universitatea Craiova va schimba frontul, iar în etapa a 5-a din Divizia A – seria C va întâlni pe CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu, confruntarea fiind programată marţi, 23 octombrie, de la ora 12.00, tot în Sala „Ion Constantinescu“ din Bănie.

Cătălin Popescu: S-a văzut dorinţa, au jucat ce trebuie

Antrenorul handbaliştilor de la Universitatea Craiova, Cătălin Popescu, s-a arătat foarte mulţumit de atitudinea pe care au avut-o elevii săi în teren şi de rezultatul afişat la final pe tabela de marcaj şi speră ca la tragerea la sorţi pentru optimi să aibă noroc.

„Am dominat tot meciul, deşi am întâlnit o echipă foarte arţăgoasă. A fost cel mai greu meci pe care l-am avut până acum, dar, din fericire pentru noi, ne-am făcut jocul, am stat bine în apărare, a mers foarte bine contraatacul, faza a doua, ceea ce în handbalul actual acestea fac 70% dintr-un meci. Felicit portarii, care au avut câteva intervenţii foarte utile. Prin această victorie, băieţii s-au revanşat pentru înfrângerea de la Reşiţa. S-a văzut dorinţa, au jucat ce trebuie. Ne bucurăm că mergem mai departe şi abia aşteptăm să vedem cu cine vom pica să jucăm în optimi. Eu sper să fie o echipă din prima ligă, să ne măsurăm forţele şi să aducem spectatori mai mulţi la sală“, a declarat tehnicianul Universităţii Craiova, pentru GdS.

Cătălin Popescu s-a arătat încrezător şi în privinţa viitoarei confruntări din Divizia A – seria C: „Nu va fi un meci uşor cu Târgu Jiu, dar sunt convins că nu se va pune problema învingătoarei. La ora actuală suntem peste ei din punct de vedere valoric, avem şi avantajul terenului propriu, deci nu-mi fac probleme. Sper ca spectatorii să fie alături de noi în continuare“.

Jucătorii sunt mulţumiţi

În rândul handbaliştilor craioveni a domnit automulţumirea.

 

„Ne-am aşteptat să avem un meci greu, dar am luptat foarte bine, pentru că
ne-am dorit mult să câştigăm. Am dominat partida de la un capăt la altul. Ce-i drept am avut o perioadă de câteva minute spre final în care am lăsat-o mai moale, dar ne-am revenit şi am tranşat victoria. Nu avem pretenţii la tragerea la sorţi. Este binevenit orice adversar, va fi o experienţă în plus şi Dumnezeu să ne ajute în continuare“, a declarat Mihai Iovănescu, pentru GdS.

„A fost un meci greu, însă am avut o atitudine bună. Ne-am dăruit pentru fiecare minge, fiecare atac, am dat totul pentru că era un meci din Cupa României şi era eliminatoriu şi a ieşit bine. Suntem fericiţi că am câştigat. Ne dorim mult să ajungem să jucăm cu echipe din prima ligă, să aducem o formaţie puternică în sala noastră. Finalul de meci a fost nebun, ei au scos şi portarul, au jucat şapte contra şase pe atac, iar noi, ca să nu scăpăm meciul din mână, am făcut totul ca să recuperăm şi să dăm gol. Din cauza presiunii au ieşit şi nişte ratări din faze clare, dar e bine că ne-am păstrat cumpătul şi avantajul până la final. A fost un meci reuşit şi îi felicit pe colegii mei. Ne dorim să trecem şi de faza optimilor şi să ajungem în final four. Ne-am dori să picăm cu o echipă mai uşoară, tot din liga secundă, dar dacă vom întâlni o formaţie din Liga Zimbrilor o să ne jucăm şansele. Evoluăm sigur atunci pe teren propriu, o să avem sala cu noi, şi totul depinde de forma noastră“, a declarat, la rândul său, Ovidiu Ianaşi, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS