11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii au transpirat bine pentru victoria cu „U“ Cluj (galerie foto)

Voleibaliștii au transpirat bine pentru victoria cu „U“ Cluj (galerie foto)

Echipa masculină de volei a SCM „U“ Craiova nu a avut o misiune ușoară sâmbătă seară, în Sala Polivalentă din Bănie, dar și-a atins obiectivul, mulțumindu-i pe cei aproximativ 300 de spectatori. Elevii lui Dănuț Pascu s-au impus cu 3-1 (25-27, 25-23, 25-21, 2-1) în fața celor de la Universitatea Cluj, confruntare în care prezențele lui Laurențiu Lică și Bogdan Ene s-au dovedit a fi decisive. Din nefericire, Lică s-a accidentat destul de rău, a văzut jumătate din meci de pe bancă, cu o pungă de gheață pe genunchiul stâng, iar astăzi urmează să efectueze unele investigații medicale, pentru a vedea cât de serioasă este accidentarea.

Cât a fost pe teren, Laurenţiu Lică a băgat spaima în clujeni, Foto: Alexandru Vîrtosu

SCM „U“ Craiova: Halilovic (5 puncte), Lică (8), Milivojevic (17), Imhoff (10), Olteanu (3), Sestan (8), Maj-storovic, Teleleu, Georgescu (5), Ene (13), Lupu (3).

U Cluj: Soloc (12), Râpeanu (3), Negrean (18), Pașcan (11), Voinea (5), Borota (9), Someșan (6).

Pentru SCM „U“ Craiova urmează un joc în Cupa României, pe terenul celor de la CSM București, miercuri, 17 octombrie, de la ora 17.00. În campionat, elevii lui Dănuț Pascu vor juca tot acasă, sâmbătă, 20 octombrie, în compania grupării ACS Volei Municipal Zalău.

Rîpeanu: E o înfrângere care mă doare

Cel mai bun jucător al Universității Cluj, Liviu Rîpeanu, nu s-a împăcat deloc cu înfrângerea din Bănie.

„E o înfrângere care mă doare, pentru că din teren am simțit că trebuia să luăm trei puncte. Un atu a fost că omul lor cel mai important s-a accidentat, îmi pare foarte rău pentru el, îl respect, dar trebuia să profităm de chestia asta. Eu zic că el duce echipa în spate și trebuia să ne impunem, numai că am fost neatenți și meciul nu l-au câștigat ei, ci l-am pierdut noi. Chiar dacă au un buget de cinci ori mai mare și jucători mai bine cotați, am crezut în noi și am vrut să jucăm, să demonstrăm că suntem o echipă bună. Este un campionat echilibrat, sunt echipe bune, și mă aștept la dispute frumoase“, a declarat Rîpeanu, pentru GdS.

Pascu: Cred că suntem campioni la greșeli neforțate

Din tabăra olteană, antrenorul Dănuț Pascu a admis că evoluția elevilor săi a fost sub așteptări, dar consideră că a fost primul meci oficial și de aceea jucătorii s-au încălzit mai greu.

„Am spus de la început că va fi greu. Întotdeauna primul meci dintr-un campionat este foarte dificil. Am anticipat că va fi un meci pe muchie de cuțit, dar parcă nici chiar așa. Mărturisesc că mă așteptam ca echipa mea să joace mai bine, îmi dăduse încredere după meciurile din turneele de pregătire, dar trebuie să vă aduc aminte că obiectivul nostru a fost să luăm cele trei puncte, ceea ce am și realizat. Cred că suntem campioni la greșeli neforțate. Clujul este o echipă mult schimbată față de anul trecut, asta și grație antrenorului, care este un profesionist, și în mod sigur va produce multe surprize în acest sezon. Sunt foarte mulțumit că am câștigat cele trei puncte și sunt bucuros că schimbările pe care le-am făcut au fost cele potrivite, cei veniți de pe bancă și-au făcut datoria și și-au adus contribuția la victorie. Haideți să trecem peste acest prim meci și să privim cu încredere în viitor, pentru că eu cred că am jucători cu un potențial mai mare“, a explicat Dănuț Pascu, pentru GdS.

Un discurs asemănător l-a avut și jucătorul Ionuț Teleleu: „Nu ne-am așteptat la un meci așa de greu, probabil și noi am fost de vină, intrând puțin relaxați. Ei ne-au susprins printr-o organizare foarte bună și a trebuit să muncim foarte mult pentru fiecare punct, dar ne bucurăm că am câștigat cele trei puncte, care erau foarte importante. Trebuie să învățăm ceva din această victorie, să nu mai desconsiderăm adversarul, indiferent de nume și de poziția din clasament, să ne facem jocul nostru și să ne atingem obiectivele“.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS