8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBine că nu am pierdut!

Bine că nu am pierdut!

Naționala României a remizat, scor 0-0, în partida disputată ieri, pe „Arena Națională“, în compania Serbiei, contând pentru etapa a patra din Grupa C4 a Ligii Națiunilor, la capătul unei prestații slabe.
Oaspeții au irosit șansa să deschidă scorul în minutul 45, după ce arbitrul a dictat prompt și just un penalti, în urma unui fault grosolan al lui Tamaș asupra lui Gacinovic. Lovitura de pedeapsă a fost executată lamentabil de Dusan Tadic, mingea trecând mult peste poarta lui Tătărușanu, și astfel repriza secundă a fost foarte încinsă. Cu un om mai puțin, elevii lui Cosmin Contra au făcut o mare risipă de efort în special pe faza defensivă, pentru că ofensiv nu au contat, ei trecând de puține ori centrul terenului.
România: Tătărușanu – Manea, Tamaș, Săpunaru, Toșca – T. Băluță, Marin – Maxim (’70, Rotariu), Stanciu, Drăguș (’45+3, Nedelcearu) – Țucudean (’80, Keșeru). Selecționer: Cosmin Contra.
Serbia: Rajković – Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić (’77, Miletic) – Lukić, Maksimović – Gaćinović (’63, Milinković-Savić), Tadić, Radonjić – Mitrović. Selecționer: Mladen Krstajić.
Cartonașe galbene: Maxim ’45+4, R. Marin ’70 / Rodic ’65, Mitrovic ’80, Milenkovic ’90.
Cartonaș roșu: Gabi Tamaș ’44.
A arbitrat: Kevin Blom (Olanda).
Statistica jocului: posesie: 34%-66%, ocazii de gol: 6-16, șuturi pe poartă: 4-3, șuturi pe lângă poartă: 0-9, șuturi blocate: 2-4, lovituri libere: 21-8, cornere: 3-11, ofsaiduri: 0-5, aruncări de la margine: 17-29, intervenții portar: 3-4, faulturi: 9-15, pase reușite: 176-515, pase în total: 264-605.
În celălalt meci din grupă, Lituania a pierdut pe teren propriu, scor 1-4, disputa cu Muntenegru.

Clasament:

1. România 3 0 3 0 2:2 3
2. Ungaria 3 1 0 2 2:3 3
3. Albania 3 1 0 2 1:4 3
4. Cipru 2 0 0 2 1:4 0

Următoarele meciuri se vor disputa astfel: 17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16.00), România – Lituania (stadion „Ilie Oană“, Ploiești, ora 21.45); 20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21.45).

Contra: Nu mai depindem de noi

Selecționerul României, Cosmin Contra, consideră că altele ar fi fost datele problemei dacă nu era eliminat Tamaș, însă este mulțumit și așa, cu rezultatul și evoluția echipei sale.

„Vreau să felicit jucătorii. Eu cred că am făcut o repriză foarte bună, din punct de vedere tactic. Echipa a stat foarte bine pe teren. Noi am avut câteva contraatacuri, echipa Serbiei pe tranziție negativă are probleme. A venit acea fază din minutul 44, e clar penalti, nu știu dacă eliminare. Din ce am vorbit cu Gabi, care e foarte afectat, mingea era la semiînălțime și a vrut să degajeze. Jucătorul Serbiei a fost mai isteț. Poate fi penalti, dar nu cred că este și cartonaș roșu. Am încercat să strângem rândurile la pauză. Am rezistat, dar în condițiile astea mă mulțumesc și cu acest rezultat. Am fi avut mai multe șanse dacă nu era eliminat Tamaș. Ei s-ar fi deschis în repriza a doua și aveam șanse. Dacă este roșu, nu mă pricep la această fază. Am avut și noi cartonaș roșu, când portarul a lovit mingea cu mâna în afara careului. Jocul pozitiv de azi e de lăudat“, a spus Contra, la Pro TV.

Întrebat cum vede clasamentul ținând cont de meciurile rămase de disputat, Contra a spus: „Vom vedea ce se întâmplă. E clar că nu mai depindem de noi. După egalul ăsta, rămânem în cărți și pentru primul loc, dar, mult mai realist, luptăm pentru locul doi“.

Săpunaru îl apără pe Tamaș

Căpitanul României din meciul cu Serbia, Cristi Săpunaru, l-a apărat și scuzat pe colegul său din defensivă, Gabi Tamaș, și speră ca tricolorii să se revanșeze în meciurile rămase de disputat.

„A fost un meci greu, cu favorita grupei. Nu știu dacă intrarea lui Tamaș a fost de roșu. Mi-a spus că nu l-a atins. Din ce am văzut, este henț la sârb… Am încercat să închidem jocul și să-i surprindem pe contraatac. Vom juca la victorie și în următoarele meciuri, dar azi am arătat că suntem o echipă. Suntem bucuroși că nu am pierdut. Sperăm ca suporterii să rămână aproape de echipa națională, avem nevoie de ei. Nu pot să comentez ceea ce se spune după acest meci. Poate la meciurile viitoare vom fi lăudați“, a spus Săpunaru, la Pro TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS