10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu pus gând rău Clujului

Au pus gând rău Clujului

Echipa masculină de volei SCM „U“ Craiova debutează sâmbătă în noul sezon al Diviziei A1, urmând să întâlnească de la ora 17.30, în Sala Polivalentă din Bănie, pe Universitatea Cluj.


De optimismul afișat zilele trecute de antrenorul Dănuț Pascu și căpitanul Laurențiu Lică s-au molipsit și ceilalți componenți ai echipei alb-albastre, Bogdan Ene (foto, stânga) și Rusmir Halilovic, care afirmă la unison că sunt pregătiți pentru noua ediție.

„Venim după o perioadă de pregătire de aproximativ două luni și jumătate și după mai multe turnee amicale foarte interesante și benefice grupului nostru. Urmează debutul în campionatul național, în care întâlnim o echipă a Clujului mult schimbată față de anul trecut, cu ambiții mult mai mari și cu o organizare mai bună, având un antrenor polonez și câțiva jucători cu experiență mare în Divizia A1. Chiar dacă la turneul de săptămâna trecută, Cupa «Radu Zamfirescu», am câștigat cu 3-0 meciul cu ei, acesta fiind un joc oficial, va fi total diferit și trebuie tratat cu seriozitate ca să obținem trei puncte foarte importante la startul acestui sezon. Sunt convins că lumea va fi interesată să vină la sală, pentru că avem o echipă total schimbată, cu jucători noi, și zic eu că va fi interesant de urmărit parcursul nostru în acest sezon. Cred că suntem intrați în forma sportivă cam 70-80%, dar trebuie să creștem de la meci la meci. Fiecare partidă este importantă, însă cele cu adevărat importante, cu echipele contracandidate la locurile fruntașe, vor veni ceva mai târziu. Formă sportivă avem, am crescut de la turneu la turneu și s-a văzut o îmbunătățire în joc atât fizică, cât și de „chimie“ (omogenitate – n.r.) între noi, avem aceeași idee de joc, ceea ce ne dă speranța că totul va fi bine“, a declarat Bogdan Ene.

„Cupa României este un obiectiv pentru noi (miercuri SCM „U“ Craiova va juca în Cupa la CSM București – n.r.). Orice meci cu miză este un obiectiv pentru noi, este o singură manșă și trebuie abordată foarte bine și să scoatem tot ce este mai bun din ea. Va fi mai dificil pentru că jucăm pe terenul lor, însă trebuie să o luăm pas cu pas, să trecem cu bine peste meciul cu Clujul, ne concentrăm pe cel cu CSM, iar apoi să ne axăm pe cel cu Zalăul (etapa a doua din campionat – n.r.). Sunt trei meciuri foarte tari în decursul unei singure săptămâni și trebuie să gândim foarte bine și să pregătim foarte bine această perioadă. În anul în care am câștigat campionatul nu am fost favoriți, am mers din victorie în victorie și moralul a fost puternic. Atunci, decisiv a fost conceptul de echipă. Nu cred că se aștepta nimeni ca în anul acela să câștigăm noi campionatul după bugetul pe care-l aveam, însă noi nu ne-am dat bătuți și am sărbătorit la final. Sperăm să reedităm acea performanță, va fi greu și clar nu ne gândim acolo, dar o vom lua treptat și sperăm să fim cât mai sus“, a mai spus Bogdan Ene.

„Suntem pregătiți“

Încrezător într-un meci bun și un rezultat pe măsură contra Clujului s-a arătat și Rusmir Halilovic, care a precizat că SCM „U“ Craiova va fi respectată de toate echipele grație valorii lotului.

„Pot spune că am făcut o pregătire foarte bună, toată lumea e pregătită să înceapă campionatul. Am jucat săptămâna trecută cu Universitatea Cluj și am învins-o, dar acum va fi diferit. Fiind un joc oficial, cu siguranță va fi tratat mult mai serios de adversari, dar nu contează, suntem pregătiți pentru acest joc și ne așteptăm să câștigăm, pentru că jucăm și acasă și avem nevoie de un moral bun pentru acest început de sezon. Atmosfera este foarte bună la echipă, avem jucători buni, sperăm să fim sănătoși pe tot parcursul sezonului și să jucăm foarte bine. Este adevărat că nu suntem favoriți la podium, pentru că sunt destule echipe cu bugete mai mari decât noi, dar nu cred că joacă bugetul. Vom juca și ne vom vinde scump pielea, mai ales în meciurile de acasă, pentru că avem o echipă foarte bună“, a punctat Rusmir Halilovic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS