22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDaniel Mogoșanu, decis să califice România U17 la Euro

Daniel Mogoșanu, decis să califice România U17 la Euro

Reprezentativa Under 17 a României, antrenată de craioveanul Daniel Mogoșanu (foto), s-a calificat sâmbătă la Turul de Elită, după ce a învins categoric, scor 4-0, selecționata similară a Lituaniei. România a marcat prin Ianis Stoica (5), Louis Munteanu (67), Alex Pitu (76, penalti) și Radu Drăgușin (84).
România U17: Sava – Grosu, Drăgușin, Vita, Stefanovici (86, Florică) – Perianu, Grameni (82, Szondi) – Stoica (87, Iana), Bani (58, Corbeanu), Pitu – Munteanu (82, Suciu).
Lituania: Valeckas – Vainikaitis, Dedura, Tutyškinas, Baltrūnas – Mantinis – Dovydaitis, Žebrauskas (66, Vilkaitis), Rimpa, Burba (77, Mantinis) – Mikulėnas (54, Vinckus).

„A contat enorm pregătirea fizică“

Revenit în Bănie, selecționerul Daniel Mogoșanu a stat de vorbă cu GdS și a explicat care a fost atuul României U17 la turneul din Ungaria.

„Am făcut parte dintr-o grupă grea, cu Ungaria, care a investit foarte mult la nivel juvenil și are cu ce se lăuda, cu Serbia, care a impresionat prin talia și forța jucătorilor, și cu Lituania, iar calculele hârtiei ne indicau că va fi o luptă în trei pentru calificarea la Turul de Elită și s-au adeverit. Sunt foarte bucuros că am reușit această calificare, pregătită minuțios, cu mult timp în urmă. După această calificare, rămânem cu un grup extrem de puternic, consolidat, care va avea obiectiv calificarea la Campionatul European din 2019, găzduit de Irlanda. Am avut la lot jucători din România, dar și din străinătate, și am reușit să-i fac să joace un fotbal bun. A contat enorm pregătirea fizică, asta datorită federației, care ne-a facilitat un cantonament, unde am avut la dispoziție circa 85% din lotul dorit, după care am mers în Polonia la Turneul Syrenka, unde am susținut trei jocuri amicale foarte utile. Mi-am cunoscut foarte bine jucătorii, i-am urmărit cu multă atenție înainte de a-i chema și nu m-am orientat doar după informațiile primite de la antrenorii din țară și de afară. Toți au fost verificați de mine, pentru că știți foarte bine că sunt foarte exigent când vine vorba de selecție“, a explicat Mogoșanu, anunțând ce va face în următoarea perioadă cu tricolorii mici: „Am purtat discuții cu cei din FRF imediat după jocul cu Lituania și așteptăm răspunsul Serbiei pentru două partide amicale în România, la Timișoara sau Severin, în octombrie sau noiembrie. În ianuarie, vom stabili un program pentru pregătirea echipei, pentru că în martie se vor stabili și datele de la Turul de Elită. Vom căuta jucători și vom susține amicale în toată această perioadă, pentru că eu știu că selecția și concurența formează motorul echipei“.

Grupa 9

Rezultatele înregistrate în Ungaria, în cadrul Grupei 9 de calificare:
30 septembrie: România U17 – Ungaria U17 0-0, Serbia U17 – Lituania U17 2-1
3 octombrie: Ungaria U17 – Lituania U17 3-0, Serbia U17 – România U17 2-2
6 octombrie: Lituania U17 – România U17 0-4, Ungaria U17 – Serbia U17 1-0
Clasament
1 Ungaria 3 2 1 0 4-0 7 p
2 România 3 1 2 0 6-2 5
3 Serbia 3 1 1 1 4-4 4
4 Lituania 3 0 0 3 1-9 0
Turul de Elită, ultima rundă dinaintea turneului final, va avea loc în primăvara lui 2019. La turneul final găzduit de Irlanda, în mai 2019, se vor califica echipele clasate pe primul loc și cele mai bune șapte ocupante ale pozițiilor secunde din celelate grupe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS