10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrupa lui Mangia, de nerecunoscut

Trupa lui Mangia, de nerecunoscut

Bancu şi colegii săi nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor, în timp ce sibienii au bubuit toate mingile (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova a remizat, scor 1-1, în partida susținută sâmbătă seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în compania echipei AFC Hermannstadt, contând pentru etapa a 11-a din Liga I, și și-a dezamăgit susținătorii. Oaspeții au deschis scorul în urma unei greșeli colective a apărătorilor olteni, Ștefan Blănaru reluând cu capul, de la șase metri, o centrare venită de pe dreapta (‘8, 0-1). Alb-albaștrii au restabilit egalitatea înainte de pauză, în urma unui penalti – cadou, transformat de Elvir Koljic, dictat în urma unui fault inexistent al lui Tătar asupra lui Cicâldău (’45+1).
Alb-albaștrii au etalat un joc foarte slab, la întâmplare, asta în ciuda faptului că în fața lor se afla o echipă din coada clasamentului. Trupa lui Devis Mangia a pierdut astfel nouă puncte pe teren propriu cu echipele mai slab cotate. La întâlnirea cu Hermannstadt și-au dat drumul la nervi nu numai jucătorii, Bancu intrând în conflict verbal cu unii suporteri, ci și oficialii, directorul sportiv Emil Pieleanu fiind la un pas de bătaie cu unul dintre oficialii sibienilor.
„U“ Craiova: Pigliacelli – Martic (’88, Dimitrov), Donkor, Kelic – Bărbuț (’58, Mihăilă), Fedele, Cicâldău, Bancu – Rocha (’76, Glavina), Koljic, Mitriță Antrenor: Devis Mangia.
Hermannstadt: Căbuz – Company, Mijuskovic, Stoica, Tătar – Dandea, Dârdea – Serediuc (’73, Dumitriu), Petrescu (’83, Tsomou), Rusu (’45+2, Nkololo) – Blănaru. Antrenor: Alexandru Pelici.
Cartonașe galbene: Cicâldău ’27, Bărbuț ’90 / Dandea ’40, Tătar ’45, Dumitriu ’85, ’88, Căbuz ’90+2.
Cartonaș roșu: Dumitriu ’88.
Au arbitrat: Iulian Călin – Alexandru Cerei, Gabriel Sorin Cerei; Cătălin Popa.
Observatori: Ioan Onicaș, Bogdan Ioan.

Următorul meci al Științei are loc duminică, 21 octombrie, tot pe teren propriu, adversară fiindu-i FCSB.

Mangia a dat vina pe arbitraj și gazon

La conferința de presă de după meci, antrenorul Craiovei, Devis Mangia, a admis că echipa sa a jucat prost, dar a pus rezultatul pe seama arbitrajului și a stării gazonului, excluzând ideea de a demisiona.

„Probleme au fost în primele zece minute, când am luat gol în urma unei faze fixe. O altă problemă pentru noi este cea a terenului și a mai fost una (arbitrajul – n.r.), dar trebuie să mergem înainte. Nu-mi place să vorbesc despre arbitraj, dar cu acest arbitru sigur nu suntem norocoși. Echipa oaspete a tras de timp, nu este o problemă în ceea ce-i privește, dar arbitrul trebuie să acorde prelungiri, nu doar patru minute. Vreau să văd dacă în meciul următor, cu FCSB, dacă suntem în avantaj, vor fi trei sau patru minute de prelungiri. Sunt tare curios. Adversarii s-au apărat în primii 30 de metri tot timpul meciului și au mers pe contraatac doar cu unul, maximum doi jucători, și nu este simplu să le marchezi. Problema a fost că nu am pasat mai repede și nu am alergat mai mult fără minge. O ocazie mare am avut prin Rocha, dar nu știu de ce nu am avut și altele, pentru că echipa a avut tot timpul mingea. Cu o echipă așa cum s-a apărat Hermannstadt nu a fost simplu. Astăzi am încercat să jucăm mai deschis, pe poartă, de aceea nu am avut acțiuni pe flancuri finalizate cu centrări în careu. Problema a fost că nu am pasat mai repede, dar asta s-a datorat și stării gazonului, pentru că încetinește mingea. Eu să demisionez? Nu!“, a spus Mangia, explicând absențele lui Burlacu și Mateiu, nu și rămânerea în afara lotului a lui Meza Colli: „În locul lui Burlacu am preferat alți jucători azi. Mateiu a acuzat niște dureri la gambă la ultimul antrenament și am decis împreună cu doctorul să nu riscăm“.

Pelici: Dacă ieșeam la joc, pierdeam

La rândul său, tehnicianul lui Hermannstat, Alex Pelici, a recunoscut că echipa sa a jucat urât și a vizat un punct.

„Am venit la Craiova cu gândul să nu pierdem și am obținut acest punct care contează mai mult la moral decât pentru situația noastră din clasament. Nu ne ajută foarte mult, doar ne face să credem că putem totuși să o scoatem la capăt. Veneam după cinci înfrângeri, în care am făcut jocuri bune, consistente, iar astăzi am decis să sacrificăm spectacolul, să fim mai pragmatici și să nu mai repetăm greșelile pe care le-am făcut în meciul cu FCSB, să nu le lăsăm spații adversarilor, pentru că, probabil, am fi avut aceeași soartă. Craiova are jucători foarte buni, care pot face diferența, și chiar dacă am făcut un joc urât, îmi felicit jucătorii pentru muncă și pentru punctul obținut. Au arătat că atunci când joci cu sufletul se anulează diferența enormă dintre stadioane și dintre toate condițiile. Nu vreau să fiu lipsit de respect și nu vreau să înțelegeți greșit, vreau doar să vă semnalez niște lucruri. În seara asta, dacă am fi pierdut, soarta îmi era pecetluită. Nu a fost nici vorbă de penalti la Cicâldău. Era al doilea galben, Craiova ar fi jucat în zece oameni și cu 1-0 la pauză am fi putut mai mult decât acest egal. Per ansamblu, Craiova a fost echipa care a dominat jocul de la un capăt la celălalt, noi am făcut un joc urât, pe care nu îmi place să-l practicăm, dar aveam nevoie de un punct. Dacă ieșeam la joc, pierdeam aici, cu siguranță“, a subliniat Alex Pelici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS