16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM Craiova vrea o victorie concludentă

SCM Craiova vrea o victorie concludentă

Echipa feminină de handbal SCM Craiova întâlnește sâmbătă, de la ora 17.30 (TVR 1), în Sala Polivalentă din Bănie, pe Universitatea Cluj, într-o partidă contând pentru etapa a 5-a din Liga Florilor. Cu toate că oltencele sunt certe favorite la câștigarea întâlnirii, nimeni din cadrul echipei nu subestimează adversarele.
„Consider că nu va fi un meci ușor, deoarece Universitatea Cluj vine după o lipsă mare a punctelor și sunt convinsă că își vor juca șansele. Este un joc periculos, pentru că dacă nu te prezinți cu temele făcute la fiecare joc, este posibil ca la sfârșit rezultatul să fie cel preconizat. Suntem câștigătoarele Cupei EHF și vicecampioanele României, însă ce a fost anul trecut s-a dus și acum trebuie să ne mobilizăm, să jucăm constant bine și să demonstrăm în teren că suntem o echipă puternică. Adversarele noastre se mobilizează altfel când joacă împotriva noastră, dar suntem unite și doar ca echipă vom avea rezultate pozitive. Avem o atmosferă excelentă în sânul echipei și trebuie să rămână așa“, a declarat, joi, portarul Flori Stanciu, în cadrul unei conferințe de presă.

„Trebuie să ne luăm adversarele foarte în serios“

Despre prudență și concentrare a vorbit și antrenorul secund Costin Dumitrescu, acesta menționând că și Clujul are câteva „piese“ importante în echipă.
„Noi considerăm foarte important meciul cu Universitatea Cluj, la fel ca toate celelalte. Respectăm fiecare adversar, dar vrem să câștigăm de fiecare dată când intrăm pe teren. Are câteva jucătoare emblematice pentru campionatul românesc, și mă refer la Ionica Munteanu și Ani Senocico, handbaliste de mare valoare care pot schimba soarta unui meci. Din cauza aceasta trebuie să ne luăm adversarele foarte în serios“, a subliniat tehnicianul oltencelor.
„Noi sperăm că ne-a prins bine această întrerupere de campionat. Am făcut tot ce s-a putut pentru recuperarea fetelor cu mici accidentări, mai avem de așteptat la cele mari, cum sunt Flori Stanciu și Vizitiu, dar sunt pe un drum bun. Am încercat și sper că ne-a reușit creșterea moralului în cadrul echipei, pentru că, dacă vă amintiți, am avut cele două meciuri foarte grele, care s-au soldat cu accidentări și cu cartonașul roșu al jucătoarei Trifunovic. Sper că am reușit să trecem peste toate acestea. De aici încolo trebuie să ne apropiem de forma sportivă și jocurile bune pe care ni le dorim cu toții. Încercăm să rezolvăm și să nu mai avem oscilații în timpul jocului. Noi, antrenorii, dar și jucătoarele, facem tot ce putem să menținem un ritm bun de joc, dar trebuie să țineți cont că mai avem și un adversar în față, uneori ne confruntăm și cu mici accidentări, deci jocul nu depinde numai de noi“, a completat Costin Dumitrescu.

Bucuros pentru revenirea lui Burcea

„Secundul“ Costin Dumitrescu a vorbit și pe tema suspendării lui Bogdan Burcea după meciul de la Vâlcea și a revenirii asupra deciziei la Apel, și s-a arătat indignat pentru pedeapsa primită de Jelena Trifunovic, care revine cu ocazia acestui joc cu Universitatea Cluj.
„Ne așteptam să se revină asupra deciziei de suspendare a antrenorului principal Bogdan Burcea, pentru că prima decizie a fost extrem de dură, iar ce s-a întâmplat la Vâlcea nu a fost nici pe departe atât de grav. Cât de mare a fost bucuria la aflarea veștii de la Apel, pe atât de triști am fost când am văzut că în cazul lui Trifunovic lucrurile au rămas la fel. În opinia noastră s-a judecat strâmb, cu un alt cântar. Când alte jucătoare au avut aceleași ieșiri și au primit doar o amendă, Trifunovic a primit suspendare o etapă și ne-a lipsit atât de mult la Cisnădie. Noi, oamenii din handbal, avem o nemulțumire generală față de aceste suspendări, iar cel mai bun exemplu este cazul nostru. Suspendarea Jelenei Trifunovic a venit într-un moment extrem de dificil și datorită faptului că această comisie care judecă se întrunește marțea am avut numai de pierdut. Noi am sperat ca decizia să fie doar pecuniară… Puteam face apel și probabil am fi câștigat și în cazul ei, dar cu ce ne mai ajută acum, când acea suspendare a trecut? Cine mai dă timpul înapoi? Ne dă cineva meciul să-l rejucăm? Nu!“, a răbufnit Costin Dumitrescu.

Și băieții joacă acasă

Formația masculină CS Universitatea Craiova joacă și ea în acest sfârșit de săptămână, după ce în etapa trecută a stat. Elevii lui Cătălin Popescu întâlnesc sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 13.00, în Sala „Ion Constantinescu“ din Valea Vlăicii, pe Unirea Sânnicolau Mare, confruntarea contând pentru runda a 3-a a Diviziei A, seria C.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS