10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltimele retușuri, la Cupa „Radu Zamfirescu“ - ediția a 7-a

Ultimele retușuri, la Cupa „Radu Zamfirescu“ – ediția a 7-a

Pentru iubitorii voleiului urmează trei zile spectaculoase, întrucât Sport Club Municipal Craiova organizează în Sala Polivalentă din Bănie ediția a șaptea a Cupei „Radu Zamfirescu“. Turneul masculin va debuta mâine și se va încheia sâmbătă, la start regăsindu-se SCM „U“ Craiova, VCM Zalău, „U“ Cluj și Steaua București, primele trei clasate urmând să fie recompensate cu trofee frumoase, existând și premii individuale.

Programul Cupei „Radu Zamfirescu“ este următorul:

mâine – ora 16.00: SCM „U“ Craiova – VCM Zalău, ora 18.00: „U“ Cluj – Steaua;
vineri – ora 11.00: VCM Zalău – Steaua, ora 13.00: SCM „U“ Craiova – „U“ Cluj;
sâmbătă – ora 11.00: „U“ Cluj – VCM Zalău, ora 13.00: SCM „U“ Craiova – Steaua.
Acestea sunt ultimele teste înainte de startul campionatului Diviziei A.

Dănuț Pascu: O să jucăm la rezultat

Antrenorul formației SCM „U“ Craiova, Dănuț Pascu, a subliniat ideea că echipa sa va trata cu maximă seriozitate acest turneu și va fi interesată să obțină rezultate bune, nu doar să-și îmbunătățească relațiile de joc, așa cum s-a întâmplat în ultimele două săptămâni, când a participat la Cupa Steaua și „Cupa Municipiului Zalău 2018“, chiar dacă a încheiat pe locul doi de fiecare dată.

„Va fi al treilea turneu de pregătire înaintea startului noii ediții de campionat. Aceste trei meciuri care urmează ar trebui să finalizeze o perioadă de acomodare a jucătorilor, de stabilire a unei tactici de joc cu ridicătorul, de omogenizare a echipei astfel încât săptămâna viitoare, pe 13, când vom începe campionatul cu prima etapă la Craiova împotriva echipei din Cluj, să fim în formă maximă. Sper să începem cu o doză mare de încredere și, bineînțeles, să avem un start bun de campionat. Dacă în turneele anterioare nu m-au interesat prea mult rezultatele, cu toate că mi-aș fi dorit să câștig indiferent cine a fost în fața noastră pe teren, de data aceasta o să jucăm la rezultat, pentru că așa trebuie să abordăm și campionatul. Jucăm la victorie și echipa trebuie să se obișnuiască cu această idee și să facă tot posibilul să câștige. Eu voi face schimbările în așa fel încât să câștigăm, pentru că nu mai este cazul să mai experimentăm“, a declarat Dănuț Pascu, în cadrul unei conferințe de presă.

„Echipa de anul acesta este mai bună decât cea de anul trecut“

Strategul grupării SCM „U“ Craiova a vorbit și despre viitorul sezon competițional. Pascu a declarat că este mulțumit de lotul pe care-l are la dispoziție și că speră într-o clasare bună, recunoscând totodată că echipa nu va începe campionatul la capacitate maximă, asta pentru că doi dintre titulari nu vor avea destule antrenamente cu echipa.

„V-ați obișnuit să se schimbe echipa în fiecare an, pentru că piața transferurilor este foarte activă. Toată lumea caută jucători noi și nu mai spun că la noi, la Craiova, parcă e o rampă de lansare și majoritatea pleacă în alte părți pe contracte mult mai mari, pe care noi nu ni le putem permite să le plătim. Anul acesta avem doar cinci jucători străini, anul trecut am avut șapte, și nu am mai făcut nouă transferuri ca în sezonul trecut, am făcut doar opt, socotindu-l și pe Laurențiu Lică, revenit după un an. Și Georgescu este la o revenire la Craiova, dar pe un post nou. Voi îl cunoașteți pe postul de ridicător, dar și-a schimbat caracteristica postului, va juca trăgător. La ora actuală nu mai există posibilitatea să mai vină vreun jucător, avem lotul complet. Față de anul trecut, echipa este mai stabilă, mai omogenă pe posturi și pare mai valoroasă decât cea de anul trecut. Rămâne să vedem ce va fi și în meciurile oficiale, dar cred că echipa de anul acesta este mai bună decât cea de anul trecut și în mod automat trag speranțe mai mari pentru un loc mai bun. La prima etapă nu vom fi la capacitate maximă, pentru că Filip Sestan a venit chiar înainte de a pleca la Zalău, iar în două zile trebuie să vină și Neven Majstorovic, care este component al naționalei Serbiei, echipă care a terminat pe locul patru la Campionatul Mondial. Acești doi jucători vor fi în mod normal titulari și vor avea nevoie de o scurtă perioadă de acomodare și de adaptare la echipă“, a explicat Dănuț Pascu.

Întrebat cu cine o să luptăm pentru podium, Pascu a spus: „Până nu încep meciurile oficiale, e greu să te pronunți. Cert este că în acest an Galațiul și Zalăul, prin bugetele pe care le au și prin transferurile făcute, sunt două echipe foarte redutabile, care se vor lupta pentru titlu. Să nu uităm că și CSM București a făcut transferuri importante. Surprize pot apărea și de la Dinamo, Dej și chiar de la Steaua, chiar dacă nu mai este la nivelul de anul trecut. Sunt convins că va fi un campionat disputat. Poate că nu se vor mai lupta patru sau cinci echipe pentru titlul de campioană, dar în mod sigur toate meciurile vor fi grele și trebuie să fim atenți să nu pierdem puncte cu echipele mai slab cotate“.

Lică: Mi-aș dori foarte mult să atârnăm ceva de gât la finalul sezonului

Revenit la echipă după un an petrecut la Tricolorul LMV Ploieşti, Laurențiu Lică este de părere că actuala echipă a Craiovei este foarte valoroasă și că sunt șanse mari să prindă podiumul. Cât despre Cupa „Radu Zamfirescu“, cel mai bun voleibalist al României consideră că este benefic faptul că echipa din Bănie întâlnește viitoarele adversare de la început de campionat.

„Nu mă consider un jucător nou la echipă, am avut doar o escapadă de un an. Vin cu mare drag înapoi. Așa cum spunea și Dan, echipa a început să funcționeze normal și încercăm să punem la punct ultimele detalii la acest turneu de la Craiova. Pot să spun că arătăm bine, îmi place echipa. Jucătorii sunt motivați și întotdeauna am apreciat la o echipă când toți trag în aceeași direcție, iar acum simt treaba asta la noi. Băieții își doresc să avem performanță anul acesta, iar obiectivul nostru este de a termina în primele patru, dar eu mi-aș dori foarte mult să atârnăm ceva de gât la finalul sezonului. Acesta este un obiectiv al nostru, al vestiarului“, a spus Lică.
„Referitor la echipele care participă la Cupa «Radu Zamfirescu», spun că sunt exact echipele pe care trebuia să le întâlnim acum. Primul meci, cel cu Zalăul, va fi foarte greu, să nu uităm că în etapa a doua Zalăul vine la Craiova, și îi avem și pe cei de la Cluj, pe care o să-i întâlnim în prima etapă. În concluzie, cred că ar trebui să ne luăm toate măsurile pentru a câștiga aceste etape și pentru a intra în campionat cu fruntea sus“, a încheiat Laurențiu Lică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS