24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / FRF a anunțat programul optimilor de finală ale Cupei României

Fotbal / FRF a anunțat programul optimilor de finală ale Cupei României

FRF a anunțat astăzi programul complet al meciurilor din faza optimilor de finală ale Cupei României, ediția 2018/2019. În urma solicitărilor deținătorilor de drepturi tv, meciurile se vor disputa în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie, conform următorului program:

marți, 30 octombrie – ora 16.30: AFC Hermannstadt – FC Voluntari, ora 19.00: Turris-Oltul Tr. Măgurele – „U” Craiova, ora 21.45: Poli Iași – FC Viitorul;

miercuri, 31 octombrie – ora 16.30: CS Mioveni – Sepsi Sf. Gheorghe, ora 19.00: Universitatea Cluj – AFC Astra, ora 21.45: Gaz Metan Mediaș – CFR Cluj;

joi, 1 noiembrie – ora 19.00: AFK Csikszereda – Dinamo, ora 21.45: Dunărea Călărași – FCSB.

În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.
În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeaşi categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.

În conformitate cu articolul 30, punctul 11 din ediţia 2018 a ROAF, regulament aprobat în şedinţa Comitetului de urgenţă din 20 iulie 2018, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 (trei) înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situația jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 (patru) înlocuiri de jucători, cu condiția ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS