11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / „Leii“ au fost aproape să răpună campioana. Capul sus, Mitriță!

Fotbal / „Leii“ au fost aproape să răpună campioana. Capul sus, Mitriță!

Universitatea Craiova a făcut o partidă bună ieri seară, în Ardeal, dar nu s-a ales decât cu un punct din confruntarea cu CFR Cluj, care nu a arătat deloc precum o campioană. A fost 0-0, cu ocazii mai multe și mai clare în dreptul alb-albaștrilor, care au picat însă cu brio testul eficienței. Elevii lui Devis Mangia au ratat până și o lovitură de pedeapsă, dictată prompt de Kovacs pentru un henț comis de Camora, la o acțiune pe partea dreaptă ce l-a avut în centrul atenției pe Ivan Martic. Lovitura de pedeapsă și-a asumat-o Alex Mitriță, dar se pare că acesta a găsit o „cârtiță“ la punctul cu var sau cel puțin așa părea să spună după ce a șutat mult peste poartă, spre disperarea suporterilor ce au făcut deplasarea la Cluj (’83). Căpitanul a fost vizibil marcat la finalul jocului, supărea fiind prezentă și în rândul fanilor olteni, dar cu siguranță nu va ține prea mult. De remarcat însă lipsa de altruism în unele momente la Mitriță, acesta nefiind prea combinativ cu Elvir Koljic, și absența din joc în câteva rânduri. Koljic a fost „șters“ și din cauza lipsei centrărilor de pe benzi, Bancu și Martic având plusuri mai mult pe faza defensivă, bosniacul coborând în dese rânduri după baloane. De apreciat în schimb evoluția lui Alex Cicâldău, care a alergat foarte mult și a inițiat nenumărate atacuri, dar și cea a lui Alex Mateiu, în contul său fiind trecute multe recuperări.

Una peste alta, Universitatea Craiova și-a îmbunătățit jocul de pase și defensiva, dar atacanții săi n-au prins o zi fastă.

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Lang, Vinicius, Camora – Djokovic, Hoban, Culio – Moutinho (’85, Urko Vera), Țucudean, Păun (’63, Alex Ioniță). Antrenor: Toni Conceicao.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Briceag – Martic, Mateiu (’76, Fedele), Cicâldău, Bancu – Mihăilă (’66, Rocha), Koljic (’90+2, Bărbuț), Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Culio ’67, Ioniță ’82, Camora ’83 / Briceag ’38, Mihăilă ’44, Cicâldău ’55, Donkor ’57, Mitriță ’89.

Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene; Florin Ovidiu Mazilu.

Observatori: Dan Victor Berbecaru, Constantin Stănescu.

Statistica jocului: posesie: 49%-51%, ocazii de gol: 5-12, șuturi pe poartă: 0-2, șuturi pe lângă poartă: 5-10, lovituri libere: 14-23, cornere: 8-4, ofsideuri: 1-1, aruncări de la margine: 26-21, intervenții portar: 2-0, faulturi: 22-13, cartonașe galbene: 3-5.

În urma acestui rezultat, Universitatea Craiova ocupă locul 7 în Liga I, cu 15 puncte după 10 meciuri, iar în etapa viitoare va evolua pe stadionul „Ion Oblemenco“ în compania nou promovatei AFC Hermannstadt, disputa fiind programată sâmbătă (6 octombrie), de la ora 18.00.

Conceicao, bucuros cu punctul obținut

La finalul întâlnirii, antrenorul lui CFR Cluj, Toni Conceicao, a recunoscut că Universitatea Craiova i-a dat mari bătăi de cap și că remiza îl mulțumește.

A fost un joc echilibrat, am întâlnit una dintre cele mai puternice echipe din Liga I, jucători buni în postura de unul contra unul. Cred că am avut ocazii mai mari, deși ei puteau să marcheze pe final. Evident că am avut probleme în ofensivă, însă îl așteptăm pe Deac, care va reveni și ne va da un plus de valoare. Rezultatul este echilibrat, deși puteam să pierdem jocul pe final. Campionatul e departe de a fi terminat, mai sunt jocuri destule. Important este să întrăm în play-off. Am încrederea că vom diminua diferența față de FCSB“, a spus portughezul, la Digi Sport.

Mangia: Meritam cele trei puncte

La rândul său, tehnicianul Științei, Devis Mangia, nu a fost supărat pe Mitriță pentru penaltiul ratat și a apreciat evoluția elevilor săi.

„Nu este o problemă că a ratat Mitriță acel penalti. A jucat bine, iar pentru mine este importantă continuitatea în acest moment al sezonului. Cred că meritam toate cele trei puncte după aspectul jocului. CFR a avut o singură ocazie în repriza a doua, iar noi am avut mai multe. Am forțat în ofensivă pe final, pentru că mi s-a părut necesar. Nu știu dacă actuala echipă a CFR-ului este mai puternică decât cea din Supercupă. Pentru mine, Craiova este mai bună decât în Supercupă și asta este foarte important“, a spus Devis Mangia.

„În acest moment este devreme să vorbim despre titlu, suntem la începutul lunii octombrie, iar campionatul se decide prin mai. Pentru mine acum devine important meciul viitor, cel cu Hermannstadt. În acest moment, echipa este completă, dar necesită timp să lucrăm“, a completat tehnicianul italian.

Cicâldău: Atât s-a putut azi

Supărat de rezultatul indicat pe tabelă a fost și Alex Cicâldău, care a explicat și motivul pentru care căpitanul Mitriță a refuzat să vină la interviuri.

„Nu cred că se simte rău Mitriță, probabil este supărat pentru că a ratat, dar nu este nici o problemă, se întâmplă multor jucător. Este un fotbalist bun și foarte important pentru noi și cu siguranță va trece peste. Cred că meritam victoria astăzi, au avut și ei ocazii, dar noi am avut mai multe și meritam mai mult decât un punct. Am venit aici cu gândul de a juca un fotbal bun și de a lua cele trei puncte, dar atât s-a putut astăzi. Avem sâmbătă un meci important cu Hermannstadt, după se va întrerupe campionatul și trebuie să muncim, apoi vom vedea ce va fi. Hermannstadt ne poate pune probleme, a demonstrat în foarte multe meciuri că este foarte bine organizată în defensivă și are o echipă bună“, a explicat decarul Craiovei.

Bancu: Parcă e blestemată poarta aia

O explicație la ratarea penaltiului a avut-o și Nicușor Bancu, mijlocaș care consideră că Universitatea trebuia să plece învingătoare de la Cluj.

„Mai erau circa zece minute de joc înainte de acel penalti, deci se putea întâmpla orice. Și anul trecut aici, Gustavo a ratat și el, parcă e blestemată poarta aia. Meritam victoria, așa am simțit eu din teren, pentru că am dominat majoritatea timpului și pentru că am avut ocazii mai multe și mai mari. Până la urmă am obținut un rezultat bun și am făcut un meci bun și trebuie mergem mai departe. Trebuie să câștigăm sâmbătă cu Hermannstad, ca să nu se distanțeze FCSB-ul de noi. Dacă ne uităm în clasament, FCSB are prima șansă la titlu, dar în fotbal se poate întâmpla orice, mai ales că în play-off se înjumătățesc punctele. Noi trebuie să prindem play-off-ul prima dată și apoi putem să ne gândim să fim cât mai sus“, a declarat Bancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS