16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDemonstrați-vă valoarea!

Demonstrați-vă valoarea!

Universitatea Craiova a început să fie pe placul suporterilor de la meciul cu Dinamo și, chiar dacă a comis-o la Mediaș, a demonstrat cu FC Viitorul că și-a mai reglat stilul de joc. Dacă acasă „leii“ au făcut legea, acum trebuie să-și demonstreze valoarea și să practice un fotbal bun și în deplasare, în fața campioanei CFR Cluj, echipă pe care o întâlnesc astăzi, de la ora 21.00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“.

Mangia: Va fi un meci dificil pentru ambele echipe

Antrenorul grupării din Bănie, Devis Mangia, știe că jocul cu CFR Cluj poate oferi multe răspunsuri în privința valorii și poate stabili chiar obiectivul Științei legat de campionat, pentru că o victorie în Gruia ar demonstra că actuala echipă a Craiovei se poate bate la titlu.
„Va fi un meci dificil, dar pentru ambele echipe. Nu știu dacă actuala echipă a CFR-ului e mai puternică decât cea din Supercupă, dar cred că Universitatea Craiova este cu siguranță. E normal să se considere favoriți, este echipa campioană, dar noi vom merge să jucăm și să obținem un rezultat pozitiv, ce ne poate da anumite răspunsuri… Nu vreau să vorbesc despre arbitraj, prefer să discut de ce se întâmplă pe gazon, să vorbesc despre echipa mea și vreau să pregătim bine meciul. Cu CFR nu-l vedem pe Meza Colli, dar cred că o să joace cu Hermannstadt. Nu cred că este ceva grav la Gardoș, dar pot să spun că este lovit de ghinion. Alte probleme nu avem în acest moment“, a declarat Devis Mangia înaintea deplasării în Ardeal.
Strategul Universității a comentat și pe tema tragerii la sorți a optimilor Cupei României, care le-a scos alb-albaștrilor în cale pe Turris Oltul Turnu Măgurele, o echipă de Liga a III-a cu aspirații la promovare: „Am vorbit zilele trecute că mi-aș dori să avem o deplasare scurtă în Cupă, pentru că înainte avem meci cu Astra, apoi cu Iași, deci Turnu Măgurele este ok ca adversar și distanță. Nu pot să spun că nu am avut noroc la tragerea la sorți, dar trebuie să concretizăm totul cu o victorie pe gazon. Am văzut în aceste zile că nu poate fi așa de simplu cu echipele de Liga a III-a“.

Mitriță: Sper să am puterea necesară ca să ies golgheter

Căpitanul Științei, Alex Mitriță, s-a arătat bucuros că presa centrală a început să-l ia în seamă în lupta pentru titlul de golgheter și nu a ezitat să-i „înțepe“ pe cei care îi văd favoriți doar pe Țucudean și Gnohere. Cât despre jocul de la Cluj, „Piticul atomic“, cum este alintat de Gică Craioveanu, speră ca echipa sa să facă un meci bun la Cluj, fiind convins că astfel și rezultatul va fi pe măsură.
„Întâlnim o echipă puternică, trebuie să avem atitudinea din ultimele meciuri și mergem acolo să ne luptăm cu ei 90 de minute. Este prima dată când se vorbește de Mitriță și de titlul de golgheter. Până acum s-a vorbit numai de Țucudean și de Gnohere, eu fiind primul în clasament cu opt goluri, iar ei după mine, cu patru-cinci goluri. Sper să am puterea necesară ca să ies golgheter. M-aș bucura dacă Elvir Kojic ar reuși să mă depășească și să câștige acest titlu de golgheter. Să vii în timpul campionatului, să marchezi patru goluri și să ai și un assist spune valoarea jucătorului. Îl apreciez şi pe Țucudean, este un jucător foarte puternic, dar am încredere în echipa mea. Avem o echipă foarte bună, la fiecare meci marcăm foarte multe goluri, spre deosebire de ei, care înscriu un singur gol. Ne dorim să câștigăm, vreau să marchez și pe teren se va decide totul. Va fi diferit față de meciurile trecute jucate la Cluj. Este o rivalitate foarte mare, trebuie să ne apărăm și să atacăm foarte bine. CFR-ul s-a schimbat ca mentalitate, dar au același joc, același stil, dar cred că o să facem un meci mare și să câștigăm. Pentru noi fiecare meci este important și trebuie să-l tratăm cu maximă seriozitate. Acum jucăm la CFR, după avem meci cu Hermannstadt, cu FCSB, în Cupă, deci pentru noi e important să creștem și să ajungem la un nivel foarte mare“, a declarat Alex Mitriță.

CCA l-a delegat pe Istvan Kovaci

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a anunțat că întâlnirea dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova va fi condusă de centralul Istvan Kovacs (Carei), ajutat de asistenții Vasile Marinescu (Bucureşti) și Ovidiu Artene (Vaslui) și de rezerva Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare). Observator pentru arbitraj a fost desemnat Dan Victor Berbecaru (Vâlcea), iar pentru joc LPF l-a propus pe Constantin Stănescu (București).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS