14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep împlineşte azi 27 de ani. Iată 27 de lucruri inedite despre marea sportivă

Simona Halep împlineşte azi 27 de ani. Iată 27 de lucruri inedite despre marea sportivă

În ziua în care împlineşte 27 de ani, Simona Halep poate spune că a atins toate marile obiective la care visează un adolescent pornit pe drumul cu mult roşu al tenisului. Roşu – evident, de la zgură, suprafaţa pe care sunt ‘botezaţi’ jucătorii de tenis în România, dar şi de la sutele de băşici, bătături şi julituri cu care te alegi în mii de ore de antrenament, de la zecile şi zecile de grade Celsius care ard pielea şi storc picături de sudoare cât să umple un lac întreg, dar şi de la pasiunea mereu testată de greutăţi, obstacole şi provocări pe care le lansează tenisul spre fiecare pretendent, scrie prosport.ro.

Simona Halep a ajuns numărul unu şi este numărul unu, ba mai mult, este aproape de Top 10-ul ‘all time’ al celor mai multe săptămâni petrecute pe prima poziţie WTA. A câştigat un titlu de Mare Şlem – şi trebuie spus că a făcut-o mai întâi la junioare, apoi şi la senioare. Are victorii la toate marile staruri ale circuitului, reuşind să le răpună pe Azarenka, Serena şi Venus Williams, Şarapova, Wozniacki şi Muguruza. Este sportivul român cu cei mai mulţi fani pe reţelele de socializare (peste 1,5 milioane pe Facebook, aproape 890 mii pe Instagram). Mai departe, o descoperiţi dintr-un puzzle inedit de 27 de piese, care spun o poveste atlfel despre Simona Halep, sărbătorita zilei.

1. Zâmbetul. Când a câştigat la Roland Garros 2018, Simona Halep a zâmbit şi nu s-a oprit cât a durat turul arenei, al interviurilor tv şi vizita în centrul de presă. Coborând cu trofeul în braţe de la conferinţă, românca a salutat voluntarii de la biroul de recepţie, continuând să zâmbească. Bucuria sinceră a Simonei le-a câştigat inimile chiar şi celor obişnuiţi să vadă chipuri surâzătoare după cele mai importante succese din tenis.

2. V-aţi întrebat de ce în momentul în care efectuaţi o căutare pe Twitter cu termenul „Halep” apar şi imagini sângeroase, mărturii ale unor confruntări armate? Oraşul sirian Alep, capitala Governoratului Alep – cel mai mare oraş al ţării şi cel mai populat până la izbucnirea Războiului Civil Sirian, cu peste 2 milioane de locuitori, aflat la 48 km de graniţa cu Turcia, poartă numele „Halep” în limba urmaşilor otomani.

3. Surprinzătorul prim sfat primit de la Darren Cahill. Cu simţul umorului super-consacrat, australianul a răspuns şugubăţ curiozităţii ProSport de a afla care a fost primul sfat dat Simonei. „Sunt destul de sigur că i-am recomandat nişte restaurante la Indian Wells. Victor (n.r. Ioniţă) m-a invitat să mă alătur echipei şi ultimul lucru pe care un nou antrenor sau consultant ar trebui să-l facă este să se apuce să îi umple capul sportivului cu o grămadă de păreri, opinii şi idei care s-ar putea să nu fie deloc relevante pentru jocul acestuia. De regulă, primele săptămâni le petreci punând multe întrebări, discutând jocul”.

4. SimoNike. După ce la Australian Open 2018 a evoluat într-o rochiţă roşie fără logo, comandată online din China, Halep a semnat la începutul acestui an un contract cu producătorul american de echipament sportiv, Nike. Ion Ţiriac a negociat personal detaliile. Chiar dacă, din punct de vedere contractual, acesta a fost momentul zero al colaborării dintre Simona Halep şi Nike, românca mai apăruse pe teren în echipamentul americanilor, înainte de a face operaţia de micşorare a sânilor.

5. Debut de excepţie. La prima prezenţă pe tabloul principal într-un turneu WTA, Simona Halep a avansat până în faza sferturilor de finală, în 2010, la Marbella. Venită din calificări, Simona a legat cinci victorii. La a treia prezenţă pe tabloul principal la nivel WTA, Simona juca deja o primă finală, la FES, în Maroc, fiind învinsă de Iveta Benesova (actualmente Melzer).

6. Mercedes-ul-dormitor. Actualul #1 WTA a făcut turul României în maşina tatălui. „Mercedes-ul a fost ca un dormitor pentru Simona. De multe ori dormea acolo, avea perne, pătură, iar când ajungeam la destinaţie era deja pregatită pentru meci sau pentru antrenament”, povesteşte Stere Halep.

7. Fetiţa care nu iubea păpuşile. Tăcută, mai introvertită decât alţi copii de vârsta ei, mereu aflată în apropierea unui teren de sport, Simona a fost diferită. „Am avut o copilărie pe terenul de tenis. N-am avut păpuşi sau alte jucării, dar nici nu am cerut. Făceam fileu din aţă, găuream asfaltul, băgam doi stâlpi şi jucam tenis cu fratele meu. Când ne săturam de tenis, jucam fotbal pe stradă”, declara Simona.

8. Idolul unui idol. Una dintre cele mai dragi amintiri ale Simonei de la ediţia 2008 a Roland Garros-ului e legată de Andrei Pavel. „M-am bucurat foarte mult că în perioada turneului am vorbit cu Andrei Pavel, chiar m-am împrietenit cu el. Ţin minte că i-am cerut manşeta. O am şi acum. Visul meu e să ajung ca el. Am reuşit, ca Andrei Pavel, să câştig CE 16 ani şi Roland Garros-ul la juniori”, spune Simona.

9. Cupa „Litoralul”. Nu e vorba despre vreun concurs de Miss pe care Simona l-ar fi câştigat, ci de turneul care l-a convins pe Stere Halep, un fel de Toma Necredinciosu’ vizavi de talentul fiicei sale, care încă nutrea speranţa că primul născut al familiei, Nicolae, va ajunge sportiv de performanţă, că Simona îi poate îndeplini visul cel mai drag sufletului său.

10. „Mica stea”. Aşa o alinta la început Stere Halep pe Simona.

Citeşte întreg articolul pe prosport.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS