11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii au avut pumni de aur la Rovinari

Craiovenii au avut pumni de aur la Rovinari

Boxul a fost la înălțime sâmbăta trecută la Rovinari. Orășelul din Gorj a organizat Memorialul „Dorin Filip“ – ediția
a III-a, iar la start s-au regăsit cluburi și sportivi din întreaga țară. Craiova a răspuns prezent la invitația făcută de primarul Robert Filip, fiul fostului edil decedat Dorin Filip, și s-a prezentat cu doi boxeri, ambii reușind să-și adjudece victorii frumoase.

Camen nu i-a dat emoții lui Joița

Un succes l-a obținut Luis Camen (13 ani), care l-a învins pe reprezentantul la categoria 48 kg al clubului gazdă, CS Jiul Rovinari, Orlando Florian Tăran, în ciuda faptului că acesta e mai mare cu aproape trei ani.

Maestrul Ion Joița își pune mari speranțe în Luis Camen (Foto: Alexandru Vîrtosu)

„Am avut ceva emoții acolo, dar am știut că meciul o să fie al meu. Nu mi s-a părut să fie un meci atât de greu. Îmi cunoșteam adversarul foarte bine și am știut ce trebuie să fac. Pentru mine, această medalie înseamnă foarte multă muncă“, a explicat sportivul legitimat la SCM Craiova, pentru GdS.

Antrenorul lui Camen, Ion Joița, ne-a declarat că nu a avut emoții în privința confruntării și a punctat că așteaptă cu nerăbdare Campionatele Naționale și Campionatele Europene.

„Am participat cu un singur sportiv, Luis Camen, campionul meu. Adversarul din finală era cu doi ani mai mare decât Luis, pe care l-am băgat la juniori, deoarece la cadeți nu avea rival. La anul va fi junior și va intra acolo cu o oarecare experiență în acest fel. Nu am avut emoții, pentru că îl cunosc foarte bine pe Florin, un băiat cu multă ambiție, care vrea să ajungă mare boxer. Pe Luis îl susține mama foarte mult și îi mulțumesc, pentru că numai cu ajutorul familiei pot să-l îndrum spre marea performanță. Cu el vreau să ajung departe. În primărava trecută am fost la Cupa României și a fost cel mai bun sportiv al competiției. Peste 20 de zile avem Campionatul Național de la Satu Mare și voi merge acolo cu Florin și alți trei sportivi, Andrei Nistor, Toni Hornea și Narcis Jancu, care sunt cadeți inclusiv anul viitor. Îi iau mai mult să se învețe cu ringul, cu spectatorii, să capete experiență. Dacă o să ia și o medalie, e cu atât mai bine. Apoi sper din tot sufletul să luăm o medalie la Europenele de la Albena, că data trecută am rămas fără“, a explicat Ion Joița, pentru GdS.

Daniele Dumitru s-a „încălzit“ pentru Europene

Cealaltă medalie de aur a fost adjudecată de Daniele Dumitru la categoria 80 kg, boxerul de 15 ani de la CSM Craiova reușind un knockout, în repriza a doua, în partida cu Dragoș Bobei, de la LPS Banatul.
Antrenorul Marcel Sârba nu a fost prea impresionat de victorie și asta pentru că stă cu gândul la Campionatele Europene.

„Daniele a reușit să facă knock out în repriza a doua, a învins un boxer din Timișoara, iar acum se pregătește pentru Campionatele Europene, care vor avea loc luna următoare. Eu îl pregătesc acasă și sper să facă o figură frumoasă, pentru că anul trecut a ieșit campion european la Vâlcea“, a declarat Marcel Sârba, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS