24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Koljic cel mare! Bosniacul a răpus Viitorul (galerie foto)

Fotbal / Koljic cel mare! Bosniacul a răpus Viitorul (galerie foto)

„U“ Craiova – FC Viitorul 2-0

A marcat: Koljic (5, 48).

„U“ Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Briceag – Martic (’87, Dimitrov), Mateiu, Cicâldău, Bancu – Bărbuț (’77, Burlacu), Koljic, Mihăilă (’65, Rocha). Antrenor: Devis Mangia.

FC Viitorul: Buzbuchi – Mladen, Luchin (’61, Boboc), Țâru, De Nooijer – Lima (’46, Voduț), T. Băluță, Vână – I. Hagi, Drăguș, A. Ciobanu (’81, Artean). Antrenor: Gică Hagi.

Cartonașe galbene: Pigliacelli, Kelic / Mladen, Luchin, Țâru, T. Băluță, I. Hagi.

Au arbitrat: Radu Petrescu – Adrian Ghinguleac, Mircea Grigoroiu.

Statistica jocului: posesie: 59%-41%, ocazii de gol: 14-7, șuturi pe poartă: 9-3, șuturi pe lângă poartă: 5-4, lovituri libere: 14-17, cornere: 8-0, ofsideuri: 1-0, aruncări de la margine: 30-23, intervenții portar: 3-7.

Universitatea Craiova a întrecut așteptările multora sâmbătă seară, când previziunile nu erau tocmai favorabile. Lipsea „motorul echipei“, Alex Mitriță, lipsea Fedele, la Mediaș „leii“ au fost doar „pisicuțe“, dar… surpriză! Devis Mangia a schimbat sistemul și parcă le-a injectat „fotbalină“ celor trimiși în teren, care au luptat așa cum ne-am dorit cu toții, cu mult altruism, determininare și dezinvoltură.

 

Prima repriză a fost excelentă

Craiova a început meciul ofensiv și a reușit să marcheze la chiar prima fază cursivă de atac. Bancu a driblat pe stânga mai mulți adversari, a pătruns în centru și i-a pasat lui Elvir Koljic, care a expediat o „torpilă“ de la 17 metri ce l-a întins bine, dar inutil, pe Buzbuchi (’5, 1-0).

Golul parcă le-a dat aripi oltenilor, care au atacat în valuri și au fost pe punctul de a marca de două ori, prin Mihăilă, al cărui șut a nimerit bara (’19), și Kelic, lovitura de cap a croatului lovind transversala (’24). Universitatea a continuat să o domine la toate capitolele pe Viitorul până la pauză, apropiindu-se periculos în alte trei situații, prin Donkor (’34) și Bărbuț (’35, ’45).

De remarcat aportul ofensiv al lui Marius Briceag în prima repriză și faptul că apărarea a funcționat excelent, oaspeții nereușind să-l pună pe Mirko Pigliacelli în pericol absolut deloc.

Eficiență mai bună decât adversarii

Începutul părții secunde a adus din nou bucuria în rândul oltenilor și asta pentru că Elvir Koljic a reușit să marcheze cu o superbă lovitură de cap, demonstrând că nu „iartă“ nimic în fața porții dacă îl servești cu baloane utile (’48, 2-0).

Jucătorii Viitorului au devenit mult mai combinativi și mai periculoși, dar cum în poartă s-a aflat Mirko Pigliacelli, tabela a arătat zero în dreptul Științei până la final. Goalkeeper-ul Universității l-a blocat inițial de Voduț (’54, ’55), apoi s-a remarcat la o lovitură liberă executată de Ianis Hagi (’67). Viitorul a dominat întâlnirea până la final, dar Mateiu, Cicâldău și ceilalți au arătat maturitate în joc și au pătrat diferența până la final.

Hagi: Au fost mai buni

La finalul întâlnirii, antrenorul Viitorului, Gică Hagi, a admis că victoria Craiovei a fost meritată și l-a lăudat pe Elvir Koljic.

O primă repriză a Craiovei, au jucat mult mai bine decât noi, au fost mai iuţi, ne-au depăşit ca ritm şi intensitate. A doua repriza am avut două ocazii, puteam să marcăm. Este meritată victoria celor de la Craiova, noi am jucat doar 45 de minute. Trebuie să recunoaştem că au fost mai buni. Felicitări, Koljic a jucat bine, aţi luat un jucător foarte bun“, a declarat Hagi la conferința de presă.

„Regele“ a fost urmat de Tudor Băluță (19 ani), fotbalist originar din Craiova, crescut de Academia „Gică Popescu“, să admită că alb-albaștrii au fost mai buni: „Am început meciul mai slab decât ne-am fi dorit. Nu cred că am îndeplinit niște cerințe tactice despre care am discutat înainte de meci. Cei de la Craiova au jucat foarte bine, în special în prima repriză. Ne așteptam să fie agresivi, dar trebuia ca noi să gestionăm mai bine situația. Din păcate, nu a fost așa“.

Mangia a apreciat doar prima repriză

Antrenorul Științei, Devis Mangia, a făcut o analiză corectă și a recunoscut că prima repriză a fost de apreciat, nu și cea de-a doua.

Cred că am făcut cea mai bună primă repriză din acest sezon. Trebuia să închidem meciul în prima repriză, asta nu a fost bine. Ne-a fost puțin teamă pentru că am dat un gol, dar după aia am avut două bare, ocazii mari, dar n-am reușit să marcăm. Nu sunt supărat pe Bărbuț. A făcut un meci foarte bun pentru el și toată echipa. Koljic trebuie să continue așa. A fost un meci foarte bun pentru el și sper să continue așa“, a declarat Mangia.
„Cred că nu e o problemă de sistem, o problemă de atitudine. Azi a fost important pentru mine ca împotriva Viitorului să jucăm 3-4-3. Cu Snagov (în Cupa României) și cu CFR să vedem. Această echipă trebuie să înțeleagă că fiecare meci în sine este un examen. Avem nevoie de continuitate. Trebuie să muncim. O săptămână îmi spuneți că ne batem la retrogradare și una la titlu. Ne trebuie echilibru“, a mai spus Mangia.

Mateiu și Bancu l-au lăudat pe bosniac

La rândul lor, jucătorii Craiovei au fost foasrte bucuroși pentru victorie, dar mai ales că au găsit omul de gol.

Koljic e omul nostru de gol. Mă bucur mult pentru el că a marcat şi cu capul, şi cu piciorul… Chiar aveam nevoie de un atacant de genul acesta. Am jucat fotbal frumos, cred că cel mai bun meci de până acum. Suntem fericiţi. Trebuie să o ţinem aşa, nu să facem un meci bun şi unul slab. Am jucat prima repriză senzaţional. Mă bucur să jucăm cu Viitorul, echipa cea mai frumoasă. Şi la Mediaş am jucat bine, dar am făcut greşeli. Dacă vom elimina greşelile, vom câştiga, pentru că nu îmi fac probleme că nu vom marca“, a spus Alexandru Mateiu.

„Am făcut cea mai bună repriză de când am început campionatul. Ne-a ieșit tot ce am făcut la antrenamente. Ne-am găsit atacantul. Am intrat foarte bine, publicul a fost senzațional. Până acum am avut evoluții inconstante. Dacă o ține așa Koljic, m-aș bucura să se lupte cu Mitriță pentru titlul de golgheter. De mâine ne gândim la meciul de marți din Cupă. Trebuie să ne apărăm trofeul. Trebuie să fim serioși. Mă bucur că ne-am apărat bine azi și că nu am luat gol“, a declarat căpitanul de sâmbătă seară, Nicușor Bancu.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS