11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPoate cu Serbia jucăm și noi ceva

Poate cu Serbia jucăm și noi ceva

Naționala României a debutat cu o remiză în Liga Națiunilor, înregistrând doar un 0-0 vineri seară, pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești, în compania echipei similare a Muntenegrului.
România: Tătărușanu – Benzar, Chiricheș (’31, Bălașa), Săpunaru, Bancu – Pintilii (’73, Anton), Stanciu – Chipciu, Maxim, Mitriță (’67, Budescu) – Keșeru. Selecționer: Cosmin Contra.
Muntenegru: Petkovic – Stojkovic, Savic, Simic, Tomasevic – Scekic (’74, Kosovic), Vukcevic – Boljevic (’80, Beqiraj), Ivanic, Jovovic – Mugosa. Selecționer: Ljubisa Tumbakovic.
Cartonașe galbene: Bălașa ’54, ’77, Pintilii ’71, Anton ’85 / Mugosa ’38, Boljevic ’41, Tomasevic ’47.
Cartonaș roșu: Mugosa ’77.
A arbitrat: I. Kruzliak (Slovacia).
De menționat că în acest meci, Vlad Chiricheș a părăsit terenul accidentat, el suferind o entorsă de genunchi și va fi operat, medicii italieni preconizând revenirea sa abia la începutul anului 2019.
În celălalt meci al primei etape din grupa C, Lituania a cedat pe teren propriu, cu 1-0, în fața Serbiei.
Clasament: 1. Serbia 3 puncte (golaveraj 1-0), 2. România 1 (0-0), 3. Muntenegru 1 (0-0), 4. Lituania 0 (0-1).
Pentru România urmează un joc în compania Serbiei, la Belgrad, meciul fiind programat astăzi, de la ora 21.45.

Cosmin Contra a strâmbat din nas

La finalul partidei, selecționerul României, Cosmin Contra, a admis că jocul tricolorilor nu a fost cel așteptat și a plâns pierderile de după acest joc.
„Eu nu pot să nu fiu mulţumit. Poate ultimele 20 de minute m-au nemulţumit şi nu am avut liniştea necesară. La fazele fixe au pus probleme. Am prevăzut un joc în care ei se apără în jumătatea proprie. Am reuşit puţine acţiuni în prima repriză, cu şuturi, dar care nu au prins spaţiul porţii. În a doua repriză am accelerat, au mai fost câteva ocazii, dar nu am prins cadrul porţii şi ei au încercat să ţină de rezultat şi au reuşit. Noi nu am fost capabili. Am avut un moment în care ne-am precipitat de o manieră… E greu dacă nu ai prospeţime, limpezime… E greu să desfaci o aşa apărare. Băieţii au dat totul şi mergem la Belgrad să facem un rezultat bun“, a declarat „Guriță“.
„E clar că niciun meci nu seamănă cu altul. Am mutat defensiv forţat. Vom vedea ce se întâmplă cu Vlad Chiricheş şi Mihai Pintilii, dar la Chiricheş pare mai grav decât la Pintilii. La Chiricheş a fost o accidentare care mi-a dat planurile peste cap. Trebuie să ne pregătim pentru meciul de la Belgrad. Ne ducem să încercăm să jucăm la fel, poate cu o altă partitură tactică. Am încredere în băieţi că vom face un rezultat bun. Am dominat acest meci, băieţii au făcut un efort extraordinar, dar e clar că ne-a lipsit limpezimea, iar pe faza de atac ne-a lipsit inspiraţia, dar şi ei au fost agresivi, sunt masivi, s-au pus pe două linii şi au rupt jocul. Mereu când am avut ritm, rupeau jocul. E clar că ei au jucat la egal, au reuşit lucrul ăsta. Noi trebuie să ne recuperăm acum“, a adăugat Contra.

Nicolae Stanciu: E deranjant că nu am început cu dreptul

Mijlocașul Nicolae Stanciu s-a arătat nemulțumit de rezultat și a recunoscut că, după ce a observat că Muntenegru se apără aglomerat, s-a pus de acord cu colegii să tragă mult mai des la poartă.
„Toţi am făcut un efort mare. Am mai jucat la naţională cu Pintilii, e mai uşor să joci cu un jucător precum el. A fost un meci greu, de luptă, pentru că au o echipă masivă, joacă dur. Din păcate, nu am reuşit să luăm cele trei puncte şi e deranjant că nu am început cu dreptul. Chiar am încercat şi vorbeam în timpul meciului, pentru că ei se apărau foarte jos. Am zis să şutăm. La centrări erau mai înalţi decât noi. Şuturile nu ne-au ieşit. Nu ştiu, am început prost. Nu ştiu dacă avem ce să ne reproşăm. Doar că nu am fost lucizi şi acum o să încercăm să scoatem ceva bun din aceste două meciuri. E foarte important să câştigăm în Serbia. Se poate să câştigăm, iar meciurile din deplasare sunt mai uşoare. Acasă toată lumea se aşteaptă să atacăm, iar în Serbia ei vor ataca şi va fi mai uşor să jucăm pe contraatac“, a declarat Stanciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS