5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport21 de medalii pentru CS Universitatea, după un adevărat tur de forță

21 de medalii pentru CS Universitatea, după un adevărat tur de forță

Sportivii secției de orientare de la CS Universitatea Craiova au participat recent la Campionatele Sud Est Europene de Orientare (juniori, tineret, seniori, masters) și „Cerkno Cup“. Competiția s-a desfășurat la Cerkno (Slovenia), cu 853 de participanți din 33 de țări. Campionatul Sud Est European a cuprins probele de sprint, medie distanță, lungă distanță și ștafetă. Cu o experiență competițională mică în teren carstic, sportivii de la CS Universitatea Craiova au obținut opt medalii.

Singura medalie de aur a fost cucerită de George Minoiu (foto) – la tineret (proba de medie distanță). Acesta și-a trecut în palmares și trei medalii de argint, la lungă distanță, sprint și ștafetă. La rândul său, Roman Ciobanu a luat două medalii de argint, la seniori (sprint și lungă distanță). Pe treapta a treia a podiumului au urcat Andra Anghel (sprint, senioare), aceasta mai obținând încă un bronz, alături de Veronica Minoiu, în proba de ștafetă.


„Probele de medie distanță și ștafetă s-au desfășurat în păduri cu teren carstic (zona Indrija), foarte frământat, cu porțiuni infime unde să nu existe doline acoperite de pietre și crengi căzute pe sol. Vizibilitatea scăzută și alergabilitatea dificilă în aceste zone au solicitat din plin sportivii, atât din punct de vedere fizic, cât și tehnic. Proba de lungă distanță s-a desfășurat la o altitudine de peste 2.000 m (Centrul de schi Cerkno) și a avut ca numitor comun la toate categoriile diferența mare de nivel (600 m la o lungime de 10,8 km aerian la seniori)“, a explicat antrenorul Emilian Minoiu în ce condiții au concurat elevii săi.

Andra Anghel, campioană națională în trei probe

La numai două zile de când au revenit din Slovenia, sportivii din Bănie au participat la Campionatele Naționale, la Alba Iulia, unde au urcat pe podium de 13 ori (3 medalii de aur, 7 de argint, 3 de bronz). Andra Anghel a obținut cele trei medalii de aur puse în joc la senioare, fiind urmată în clasament de colega sa de club, Veronica Minoiu, în probele de sprint și lungă distanță. La seniori, Craiova a obținut toate medaliile de argint, prin Roman Ciobanu la sprint și lungă distanță și Daniel Barkasz, la medie distanță. Celelalte medalii pentru elevii lui Emilian Minoiu au fost obținute de: George Minoiu (tineret) – argint la lungă distanță și bronz la medie distanță; Mihai Țânțar (seniori) – bronz la medie distanță, Veronica Minoiu (senioare) – bronz la medie distanță, ștafeta 1 seniori (D. Barkas, G. Minoiu, R. Ciobanu) – argint și ștafeta 2 seniori (M. Țânțar, O. Muțiu, A. Blejdea) – bronz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS