10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii lui Mogoșanu încep meciurile de la Cupa Syrenka

Tricolorii lui Mogoșanu încep meciurile de la Cupa Syrenka

Selecționata Under 17 a României s-a deplasat în Polonia și va participa la Cupa Syrenka, competiție care se va desfășura până pe 12 septembrie și la care vor concura alte șapte naționale. Naționala noastră, pregătită de fostul mare fotbalist al Universității Craiova, Daniel Mogoșanu, face parte din grupa B, alături de Polonia, Estonia și Belgia, grupa A fiind formată din Anglia, Norvegia, Portugalia și Ungaria.
România va întâlni Belgia în primul meci, care se va disputa vineri, 7 septembrie. În cea de-a doua partidă, programată duminică, 9 septembrie, câștigătoarea dintre Belgia și România va juca împotriva învingătoarei dintre Polonia și Estonia.
Cel de-al treilea meci, care va conta pentru clasament, se va disputa marți, 11 septembrie, adversarul urmând să fie stabilit în urma rezultatelor obținute în cealaltă grupă.
Din lotul convocat de selecționerul Daniel Mogoșanu pentru Cupa Syrenka face parte şi Andrei Iana („U“ Craiova).

Ultimele pregătiri înaintea partidelor oficiale

România U17, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2002, va juca în preliminariile care vor începe în toamna anului 2018 cu Lituania, Ungaria și Serbia. Turneul de calificări va fi găzduit de Ungaria. Partidele se vor disputa între 30 septembrie – 6 octombrie 2018, conform următorului program: România – Ungaria (30 septembrie), România – Serbia (3 octombrie), România – Lituania (6 octombrie).
Echipele care se vor clasa pe primele două locuri în cele 13 grupe și cele mai bune patru locuri doi se vor alătura celor două formaţii calificate direct la Turul de Elită, Anglia și Germania. Turul de Elită se va disputa în martie 2019.
La finalul Turului de Elită, câștigătoarele celor 8 grupe, alături de șapte dintre ocupantele locurilor doi și țara gazdă, Irlanda, vor participa la Campionatul European care se va desfășura în mai 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS