14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMaria Onea a fost de aur la Arad

Maria Onea a fost de aur la Arad

Weekendul trecut a fost solicitant pentru toți iubitorii de „fiare“ și mușchi bine modelați, orașul Arad organizând Campionatele Naționale de Culturism și Fitness, Seniori și Senioare. Așa cum era de așteptat, CS Gladiator Gym Craiova a participat și și-a făcut simțită prezența obținând medalii foarte frumoase.
Cea mai mare surpriză a realizat-o Maria Onea, care anul acesta a făcut trecerea de la juniorat la seniorat, dar asta nu a împiedicat-o să obțină medalia de aur la secțiunea Bikini fitness 158 cm și să ia și locul trei la „perechi“, alături de Ovidiu Cozma, de la CS Gym Ovidiu Baia Mare.
În palmaresul micuțului club din Valea Roșie a mai intrat o medalie de aur, la Bikini fitness 164 cm, prin Narcisa Bivolaru, care are doar 20 de ani și se află, de asemenea, în plină ascensiune. Narcisa este studentă la Timişoara.
La Arad au concurat și doi dintre băieții de la CS Gladiator Gym, în speță Liviu Tudoran (la Men’s physique 176 cm) și Mirel Cârstea (Body-building clasic), ambii obținând locurile trei.

Maestrul Torcea, încântat

Rezultatele prezentate mai sus au fost peste așteptările maestrului Costel Torcea, care a punctat că sportivii aliniați erau la primele concursuri la seniori, iar oponenții lor aveau mult mai mulți ani de pregătire.


„Este o mare surpriză evoluția de la Arad. Cu fiecare concurs progresăm. Din micuța noastră sală din Valea Roșie, micuțul nostru club reușește să facă mari performanțe, întrecând cluburi foarte puternice din întreaga Românie“, a declarat Costel Torcea, în exclusivitate pentru GdS.
Antrenorul CS Gladiator Gym Craiova și totodată directorul tehnic al tuturor loturilor naționale de culturism și fitness ale României a evidențiat performanțele Mariei Onea și Narcisei Bivolaru.
„Este o mare surpriză pentru mine aurul Mariei Onea. Dacă la Mirel Cârstea îmi doream să-și apere medalia de anul trecut, lucru pe care l-a și făcut, iar la Liviu Tudoran mă gândeam la o clasare pe podium, având în vedere că la Balcaniadă a obținut bronzul, la Maria Onea nu mă așteptam. Spun asta pentru că este în primul an de seniorat și este foarte greu să te impui, pentru că sunt concurente cu mare experiență și mulți ani de muncă. Maria a respectat cu sfințenie programul de pregătire pe care noi l-am structurat în urmă cu un an. Nici la Narcisa Bivolaru, care are 20 de ani și mai are încă trei ani de juniorat, nu mă așteptam să ia aurul. Pe mine, ca antrenor, mă mulțumește seriozitatea cu care ei au respectat planul nostru de pregătire, cu toate că în acest an am schimbat vreo trei metode de antrenament“, a explicat Torcea, mulțumindu-i totodată lui Petre Popa pentru sprijinul pe care l-a dat clubului craiovean și în acest an competițional.

„A fost un drum lung până la această medalie“

Maria Onea a vorbit cu GdS despre ultima sa ispravă și ne-a explicat că pregătirea din ultimul an a fost foarte dură, la fel și dietele ținute:

„A fost un drum lung până la această medalie. A fost mai greu decât data trecută, la junioare, și nu aveam așteptări atât de mari. Credeam că o să am o evoluție mai bună decât la ultimul concurs, pentru că am muncit dublu, am făcut cardio zilnic, dieta a fost mai drastică, dar nu mă așteptam la aur. A fost mult mai greu, dar a meritat. Sunt foarte fericită pentru aceste rezultate. Nici maestrul Costel Torcea nu se aștepta să iau aurul. Acum trei ani, când intram pentru prima dată în sală, nici nu mă gândeam să ajung atât de departe. Sunt realistă și știu că va fi și mai greu să mă mențin atât de sus. Acum începe greul, pentru că asta a fost abia prima participare la categoria de seniori și e o trecere bruscă și dură de la juniori, la seniori, unde majoritatea sportivilor au o experiență de zeci de ani, dar sunt optimistă și știu cât de ambițioasă sunt și am încredere că o să am rezultate bune în continuare“.

Vin două mari concursuri

Pentru „gladiatorii“ craioveni urmează alte două provocări, pe scenă urmând să urce și maestrul Costel Torcea.

„Peste o lună urmează Campionatul Național de Juniori și Masters, găzduit de Sibiu. La Masters o să avem patru sportivi, iar la juniori sper să am cel puțin unul. Din păcate, unora dintre tinerii pe care i-am pregătit până acum și au obținut rezultate mari li s-a urcat vedetismul la cap și mă gândesc să-i aduc cu picioarele pe pământ. La Sibiu voi concura și eu, la fel și la Cupa Mondială, care are loc în intervalul 23-25 noiembrie la Cluj. Nu am promis niciodată medalii, am preferat să muncim și să le punem pe masă și așa sper să se întâmple și de acum înainte“, a spus Costel Torcea.
Acesta a încheiat, punctând că secundul său de la club și de la loturile României, multiplul campion național și balcanic, Cristi Firică, nu va mai concura în acest an din cauza accidentării suferite în primăvară, el pregătindu-și revenirea pentru provocările din 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS