10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportO victorie care le dă încredere

O victorie care le dă încredere

Handbalistele de la SCM Craiova au obţinut o victorie categorică, cu Dunărea Brăila, scor 30-22, în prima etapă din Liga Florilor. Acum, Cristina Zamfir şi colegele sale se pregătesc pentru turneul de calificare în grupele Ligii Campionilor, programat la sfârşitul acestei săptămâni în Croaţia.

La primul meci oficial din sezonul 2018-2019, echipa feminină de handbal SCM Craiova, vicecampioana României în sezonul trecut şi totodată câştigătoarea Cupei EHF, s-a impus într-o manieră categorică.
Sâmbătă, alb-albastrele au învins, pe teren propriu, formaţia Dunărea Brăila, cu scorul de 30-22 (14-8) în primul joc al etapei 1din Liga Florilor.
Oltencele au avut o evoluţie solidă în faţa unei echipe conduse de pe margine de Dumitru Berbece, antrenor care în sezonul trecut a fost „secund“ la Craiova.
SCM s-a desprins repede pe tabela de marcaj. În minutul 9 avea trei goluri avans (5-2), apoi a ajuns la 9-3 (min. 16) şi gazdele au intrat la pauză cu un avantaj de şase goluri. Şi în partea secundă, pe fondul numeroaselor greşeli în apărare ale brăilencelor, SCM a marcat gol după gol, iar cu un minut înainte de final avea un avans de nouă goluri (29-20).

Zamfir, cu poftă de gol

În ceea ce priveşte jucătoarele nou-venite la vicecampioană, portarul bulgar Dzhukeva i-a făcut pe suporteri să nu mai fie atât de impacientaţi că a plecat Yulia Dumanska. Dzhukeva şi-a ajutat echipa să se desprindă, având 15 intervenţi. Şi Gjeorgjievska a smuls aplauze de la spectatori, după ce a marcat în urma unor pătrunderi în viteză şi după ce a reuşit câteva pase de fineţe la coechipiere.
Căpitanul Cristina Zamfir a arătat o mare poftă de gol, trecându-şi de 11 ori numele pe lista marcatoarelor. Pentru SCM au înscris: Zamfir (11 goluri), Nikolic 5, Gjeorgievska 3, Seric 3, Trifunovic 3, Ţicu 3, Tătar 2. Au mai jucat: Dzhukeva, Curmenţ – Rădoi, Şelaru, Tănăsie, Stoican.

Urmează cea mai importantă săptămână

Victoria cu Dunărea Brăila vine ca o gură de oxigen pentru handbalistele craiovene, care la sfârşitul acestei săptămâni (8-9 septembrie) vor participa la turneul de calificare în grupele Ligii Campionilor, găzduit de oraşul Koprivnica din Croaţia. Oltencele vor întâlni în primul joc formaţia Jagodina (Serbia), iar învingătoarea partidei va înfrunta învingătoarea din meciul Podravka Koprivnica – Muratpasa (Turcia). Echipa care va câştiga finala mare a acestui turneu se va califica în grupele Ligii Campionilor.

Ce l-a nemulţumit pe antrenorul Burcea

La finalul meciului cu Dunărea, Bogdan Burcea, antrenorul principal al craiovencelor, a tras concluziile, spunând că echipa trebuie să muncească serios în această săptămână. Tehnicianul şi-a arătat îngrijorarea vizavi de evoluţia jucătoarelor în două posturi: „Din anumite puncte de vedere, concluziile sunt sumbre. Am avut două posturi azi, pe apărare în mod special, postul de inter dreapta, şi apărător lateral stânga, la care trebuia să avem grijă. Ne-am pregătit pentru asta, dar din păcate, ca randament, am fost departe de ce trebuie să performăm pentru a avea pretenţii la baraj şi în campionat. Se pot remedia lucrurile. Sunt fete capabile, au dovedit acest lucru în trecut. A fost un antrenament bun acest meci, dar s-a încheiat şi gândul nostru se îndreaptă acum spre cei doi potenţiali adversari după Jagodina, mă refer la Muratpasa şi Podravka“.

Au adunat informaţii despre adversare

Antrenorul Craiovei a adunat informaţii despre adversarele de la turneul preliminar al Ligii Campionilor şi crede că, cu excepţia celor de la Jagodina, celelalte trei echipe au şanse egale să ajungă în grupe. „Avem foarte multe informaţii, video şi statistici cu pregătirea lor din vară, în special al lui Podravka. În cazul în care corelăm cu o bună pregătire, probabil avem şanse de succes. Dacă nu, ca astă seară, nu o să fie bine. Atât noi, cât şi Podravka şi Muratpasa avem 50% şanse. Podravka joacă acasă şi de aceea le dau 50% şanse“, a încheiat Burcea.

Berbece: Craiova se poate califica în grupe

Şi fostul său colaborator, Dumitru Berbece, crede că SCM are valoare să se califice în grupe: „Îi doresc succes Craiovei la turneul de calificare în grupele Ligii Campionilor. La cum s-a prezentat azi eu zic că se poate califica. Echipa are două jucătoare cu experienţă, un pivot şi un inter, care fac foarte mult într-o echipă, mai ales că este şi stângace, le ajută foarte mult“, a spus antrenorul Dunării Brăila.
Cât despre jocul de sâmbătă, Berbece a menţionat că SCM a fost superioară şi că elevele sale au avut emoţii: „Craiova este o echipă cu pretenţii, de Liga Campionilor. Noi suntem la început de drum, cu jucătoare noi. Am venit să facem un meci bun. Nu s-a întâmplat, am rămas datori, dar sper că în următoarele meciuri o să arătăm altfel. Este o diferenţă valorică între cele două echipe, nu prea mare, dar jucătoarele noastre au avut emoţia primului meci din campionat“.

„Mai avem un pic de lucrat“

Cristina Zamfir şi Ana Maria Ţicu sunt conştiente că echipa mai are de lucrat pentru a se exprima cât mai bine în teren. „A fost un meci dificil, cu o echipă puternică, am muncit pentru victorie. Mai avem de pus la punct câteva lucruri. Ne dorim ca până la turneul din Croaţia să mai reparăm din greşelile pe care le-am făcut azi. Ne bucurăm că am debutat cu o victorie, că am avut alături de noi atâţia oameni care ne-au susţinut 60 de minute“, a explicat Zamfir. „A fost un meci greu, cum ne aşteptam, Brăila este o echipă bătăioasă, dar am început bine şi sper să continuăm la fel de bine.
Mi-era dor de primul joc oficial, abia aşteptam să începem. Suntem încă la început, mai avem nevoie de timp să ne omogenizăm, dar eu zic că suntem pregătite. Cred în această echipă şi în calificare. Este vorba de cum ne simţim în teren, în apărare mai avem un pic de lucrat, pentru că se ştie că orice meci se câştigă cu apărarea“, a completat-o Ana Maria Ţicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS