8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncepe spectacolul pe semicerc

Începe spectacolul pe semicerc

Antrenorul Costin Dumitrescu, alături de jucătoarele Andreea Rădoi (stânga) și Timea Tătar (Foto: Alexandru Vîrtosu)

În acest weekend debutează o nouă ediție din campionatul feminin de handbal al României, Liga Florilor. Sâmbătă, în meciul care deschide prima etapă, vicecampioana SCM Craiova va primi vizita formației Dunărea Brăila, în Sala Polivalentă, de la ora 17.30. După meci, handbalistele care în luna mai cucereau Cupa EHF vor fi prezentate oficial pe esplanada stadionului „Ion Oblemenco“.

După o pauză de patru luni, handbalul feminin își reintră în drepturi. Liga Florilor, ediția 2018-2019, pornește la drum cu 14 echipe, dintre care trei din Oltenia, SCM Craiova, SCM Vâlcea, proaspătă câștigătoare a Supercupei României, și CSM Slatina.
SCM Craiova va juca în meciul de deschidere al campionatului, sâmbătă, de la ora 17.30 (TVR1), urmând să primească vizita formației Dunărea Brăila, în Sala Polivalentă. Celelalte partide ale rundei inaugurale vor fi duminică, atunci când Vâlcea va juca la Buzău, cu Gloria (ora 11.00), iar CSM Slatina va primi vizita echipei Măgura Cisnădie (ora 11.00, sala LPS).

Costin Dumitrescu: Va fi un sezon greu, sper să fie și frumos

Echipa craioveană pleacă la drum din postura de vicecampioană națională, câștigătoare a Cupei EHF și de reprezentantă a României în Liga Campionilor (turneu de calificare în grupele principale). Toate acestea enumerate mai sus au reprezentat premiere pentru formația pregătită de trioul craiovean Bogdan Burcea, Grigore Albici și Costin Dumitrescu. Acesta din urmă, sosit în vară la echipă, de la formația masculină CS Universitatea Craiova, alături de două dintre componentele lotului alb-albastru, Andreea Rădoi și Timea Tătar, au vorbit joi, într-o conferință de presă, despre noul sezon care va debuta sâmbătă.
„Cred că după performanțele avute de această echipă în primăvară, toată lumea aștepta să înceapă campionatul. Vine primul meci oficial, emoțiile sunt prezente, mai ales că ne așteaptă un război pe două planuri, bătălia pentru podium în campionatul intern și încercarea de a ajunge în grupele Ligii Campionilor, ceea ce reprezintă un moment unic pentru handbalul craiovean. Va fi un sezon foarte greu, sperăm să fie și frumos. Este o provocare pentru mine. Handbalul nu este diferit la masculin și feminin, dar tot ce este în afara lui este diferit. Ștacheta a fost ridicată sus, iar pentru mine este un prilej de a căpăta mai multă experiență“, a spus fostul handbalist, campion cu Universitatea Craiova, în anii ‘90.

Timea Tătar: Am emoții, am venit la o echipă cu pretenții“

În lotul echipei care câștiga Cupa EHF au avut loc modificări. Au plecat unele jucătoare și au venit altele noi. Timea Tătar este una dintre ele. Handbalista a mărturisit la conferință că sezonul trecut a urmărit fiecare meci al Craiovei în Cupa EHF și că are ceva emoții înainte de primul joc oficial în tricoul formației oltene. „Pentru mine este un nou început, o nouă echipă. Cred că ne-am pregătit suficient de bine pentru acest prim meci. Emoțiile sunt foarte mari pentru mine, pentru că am venit la Craiova, la o echipă cu pretenții. Sper să ajut echipa cu cât pot. Am găsit aici niște oameni minunați, o echipă unită, fetele sunt comunicative. Sper să facem o treabă bună. Nu simt o presiune ca jucătoare nou-venită. Suntem profesioniste, trebuie să ne demonstrăm valoarea, pentru că de asta ne-a adus domnul profesor“, a spus pivotul de 28 de ani.
Handbalista a mai evoluat în Liga Campionilor și vrea să ajungă cu noua sa echipă în grupe: „Cu toate ne dorim mult să ajungem în grupele Ligii. Eu am mai jucat, este un sentiment unic, de nedescris. Sezonul trecut am urmărit meciurile Craiovei din Cupa EHF. Nu mă așteptam să ia trofeul. Pentru mine a fost o surpriză“.

Andreea Rădoi, la al optulea sezon la SCM

Andreea Rădoi începe al optulea sezon la SCM Craiova. A crescut an de an în joc, la fel ca și rezultatele echipei. Acum va juca în premieră în Liga Campionilor și își dorește un parcurs cât mai lung în cea mai importantă competiție europeană intercluburi.
„Echipa a crescut de la an la an, și eu cu ea. Anul trecut am debutat în Cupa EHF, acum voi debuta în Liga Campionilor. Pentru asta muncim, să progresăm. Jucătoarele nou-venite cred că s-au acomodat bine, am sudat niște relații de joc și cred că vom face treabă bună împreună. Contează cât de legată va fi echipa și cât vom da una pentru cealaltă. Vrem să îi avem pe suporteri alături și anul acesta“, a spus Andreea Rădoi.

Au remizat cu Brăila la Cheile Grădiștei

În perioada amicalelor, Craiova a înregistrat un singur eșec, la ultimul turneu de la Zalău, un egal, în rest numai victorii. SCM și-a întâlnit într-un meci și adversara de sâmbătă, la turneul de la Cheile Grădiștei, atunci când cele două formații au remizat (scor 24-24).
Antrenorul Costin Dumitrescu a spus că nu sunt atât de relevante rezultatele din amicale și că ar fi fost mult mai bine ca echipa să aibă mai mult de un meci oficial până la turneul de calificare în grupele Ligii Campionilor, care va fi între 7 și 9 septembrie, în Croația.
„Am avut un amical cu Brăila, dar amicalele nu sunt foarte relevante. Fiecare antrenor își fixează anumite obiective pentru acel amical. Nu se arată totul pe față, vom vedea la ora meciului, dar sunt convins că fetele vor face tot ce se poate pentru a ne aduce, în primul rând, victoria și dacă se poate să facă și un joc frumos pentru moralul nostru, ținând cont că săptămâna viitoare este acel turneu atât de important pentru Ligă. Era bine dacă erau mai multe meciuri oficiale înainte, pentru că niciodată un amical nu se apropie de încărcătura unui meci oficial și ar fi fost un plus pentru noi, dar avem și noi de partea noastră dorință foarte mare, experiență și valoare. Nu suntem la capacitate maximă, mai sunt reglaje mici de făcut, dar sperăm ca în această săptămână să le facem“, a adăugat „secundul“ lui Bogdan Burcea.

Lipsesc Vizitiu, Stanciu și Tsakalou

La primul meci oficial al sezonului, tehnicienii craioveni nu vor putea miza pe trei dintre componentele lotului, Patricia Vizitiu, portarul Flori Stanciu, ambele accidentate, și grecoaica Tsakalou, care este la Krim Ljubljana și nu a ajuns încă la echipa pentru care a semnat, Craiova. „Avem două accidentări mai grave, Vizitiu și Stanciu. Sper ca Flori să înceapă săptămâna viitoare antrenamentele la capacitate maximă, Patricia mai are câteva săptămâni de așteptat după fractura suferită, iar despre jucătoarea Tsakalou nu pot spune prea multe decât că o așteptăm cu drag să vină“, a încheiat Dumitrescu.

Prezentate înainte de meciul de fotbal

După meciul cu Dunărea Brăila, jucătoarele de la SCM Craiova și staff-ul tehnic vor merge pe esplanada stadionului „Ion Oblemenco“, acolo unde va fi organizat un Fan Zone, înaintea meciului de fotbal dintre Universitatea Craiova și Dinamo București, programat în aceeași zi, de la ora 21.30. Handbalistele vor fi prezentate oficial în fața suporterilor în jurul orei 19.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS