14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„GP“, instrucție cu LPS Slatina la „Han“

„GP“, instrucție cu LPS Slatina la „Han“

Afectată de înfrângerea suferită în intermediara de la mijlocul săptămânii trecute la „republicani“ A, 1-4 cu CSS Slatina, rezultat care contează enorm în privința calificării la Liga Elitelor, Academia „Gică Popescu“ s-a răzbunat pe cealaltă reprezentantă a județului Olt, LPS Slatina. Gruparea din Bănie i-a marcat nu mai puțin de 13 goluri adversarei de sâmbătă, de la „Hanul Doctorului“, și continuă să spere că va juca la Liga Elitelor cu juniorii A.

Ispas, one man show la cei mari

O victorie zdrobitoare au înregistrat juniorii A de la „GP“, care s-au impus cu 7-1 în fața celor de la LPS Slatina, meci în care atacantul Albert Ispas (foto, la minge) a făcut ce a dorit cu apărarea adversă. Ispas a marcat patru goluri superbe (‘26, ‘52, ‘80, ‘87) și a oferit un assist la reușita lui Virgil Morenci (‘74), celelalte două reușite purtând semnăturile lui Mihai Baciu (‘15) și Marius Ciobanu (‘89). Golul slătinenilor a fost marcat de Ioan Băluță (‘67).
„Am făcut un meci bun întreaga echipă, am pasat și a ieșit o victorie frumoasă. În teren nu a fost atât de simplu, colegii m-au ajutat mult și vreau să le mulțumesc cu acest prilej. Am mai îndulcit situația după înfrângerea din runda trecută, de la CSS Slatina. Ne pregătim bine și pentru etapa următoare, și în retur sperăm să ne revanșăm față de CSS Slatina. Consider că mai sunt șanse să ne calificăm la Liga Elitelor și trebuie să luptăm până la capăt“, a declarat Albert Ispas, pentru GdS.
„Am întâlnit o echipă modestă și am fost preocupați mai mult să ne îmbunătățim relațiile de joc. Suntem încă supărați după eșecul de la Slatina, cu CSS, unde am întâlnit o echipă puțin mai bună, iar diferența a fost făcută de forța pe care au avut-o gazdele de miercuri. Suntem dezamăgiți, pentru că acel rezultat ne-a redus considerabil șansele de calificare la Liga Elitelor. Chiar și așa, ne vom juca șansa până la capăt“, a comentat antrenorul „școlarilor“, Gică Barbu, pentru GdS.
„GP“ Craiova A: Angelo Stoenică (84, Andrei Ușurelu) – Eduard Militaru, Mihai Mehedințeanu, Daniel Tudor, Silviu Mihai – Mihai Baciu – Said Păun (‘46, Virgil Morenci), Marius Ciobanu (‘78, Daniel Cosma), Sebastian Preda, Alberto Negreț (‘46, Florin Alexandru) – Albert Ispas.
LPS Slatina: Alberto Cace – Ionuț Drăgui, Ionuț Belu, Raul Călin, Ionuț Dumitrana – Alex Ifrim, Adrian Soare – Dorin Căruntu, Mihai Bărbuț (‘37, George Păunel), Eugen Buruiană (‘46, Ioan Băluță) – Robert Ristea.
De menționat faptul că LPS Slatina a evoluat în inferioritate numerică din minutul 14, când Raul Călin a văzut direct cartonașul roșu după un fault dur, din postură de ultim apărător, comis asupra lui Sebastian Preda.
Academia „Gică Popescu“ ocupă locul doi în seria 11, cu 9 puncte, la trei distanță de CSS Slatina, iar în etapa viitoare, programată mâine, de la ora 16.00, va juca pe terenul celor de la ACS Energeticianul.

„Măcel“ și la juniori B

Deși duelul de la juniori B se anunța mult mai echilibrat, „GP“ Craiova s-a impus cu 6-1 în fața lui LPS Slatina. „Școlarii“ lui Ionuț Cimpoeru au deschis scorul prin Andrei Mitrana (‘5, 1-0), iar oaspeții au egalat rapid prin Mihai Niculescu (‘8, 1-1) și au irosit apoi un penalti prin portarul Alex Ursu (‘10). Craiovenii s-au „trezit“ după ce au fost admonestați de pe margine și au atacat continuu, reușind să puncteze de cinci ori până la final. Au mai marcat Andrei Căciularu (‘15, 2-1), Denis Drîngă (‘30, 3-1), Andrei Mitrana (‘43, 4-1), Florin Ciupitu (‘59, 5-1) și Eric Gagiu (‘68- penalti, 6-1).
„GP“ Craiova B: Alex Matei – Eric Gagiu, Eduard Călițoiu, Alex Văcăruși, Adrian Stanciu – Andrei Grigorie, Andrei Mitrana, Andei Căciularu – Adrian Vlad, Florin Ciupitu, Denis Drîndă. Au mai intrat: Alex Vezelovici, Alex Grigorie, Andrei Dinu, Alex Buturoagă, Mirel Neață.
LPS Slatina B: Alex Ursu – Cosminel Cazacu, Florentin Dobre, Cătălin Burcin, Cătălin Belu – Daniel Gavrilă – Mihai Niculescu, Nicolae Lungu, Lucian Bălășoiu, Valentin Trică – Cătălin Burcin. Au mai intrat: Florin Dinu, Cătălin Dragomir, Paraschiv Lungu, Liviu Popa.
„GP“ are zece puncte, iar în runda următoare joacă împotriva lui ACS Energeticianul la Bălești, meciul fiind programat miercuri, de la ora 18.00.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS