10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Făcurăm spectacol la Voluntari. Să ne fie de bine!

Fotbal / Făcurăm spectacol la Voluntari. Să ne fie de bine!

FC Voluntari – „U” Craiova 1-5

Stadion „Anghel Iordănescu”
Au marcat: Laidouni ’85 / Bancu ’24, ’41, 87 – penalti, Kelic ’27, Mitriță ’39.
FC Voluntari: Vâtcă – Hodorogea, Walace (’43, Belahmeur), Zgrablic – Ricardinho, Sesar (’80, Ciucur), Lazăr, Laidouni, Al. Vlad – Pârcălabu (’23, Tudorie), Căpățână. Antrenor interimar: Dinu Todoran.
„U“ Craiova: Pigliacelli – Borța, Kelic, Ferreira, Briceag (’59, Burlacu) – Fedele (’73, Mateiu), Cicâldău, Bancu – Bărbuț (’66, Markovic), Mitriță, Baicu. Antrenor: Devis Mangia.
Cartonașe galbene: Behlamuer ’48, Ricardinho ’67, Căpățână ’90+1 / Cicâldău ’85.
Au arbitrat: Marius Avram – Mircea Orbuleț, Marius Badea; Marian Barbu.
Statistici: posesie: 45%-55%, ocazii de gol: 9-11, șuturi pe poartă: 3-9, șuturi pe lângă poartă: 6-2, lovituri libere: 17-13, cornere: cornere: 5-2, ofsideuri: 0-2, aruncări de la margine: 23-16, intervenții portar: 4-2, faulturi: 13-15.

Universitatea Craiova a reușit să-și mulțumească, în sfârșit, susținătorii, oferindu-le ieri seară o victorie concludentă, cu 5-1, și un joc consistent, uneori foarte spectaculos. Victimă i-a fost FC Voluntari, care, în ciuda faptului că a jucat pe propriul teren, nu a reușit să pună probleme absolut deloc. În urma acestui succes, gruparea alb-albastră a urcat de pe locul 12, pe 6, cu 8 puncte, la 5 distanță de liderul FCSB.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Bancu, care a preluat la 12 metri o pasă venită de la Cicâldău și a reușit să trimită în poartă de lângă Walace (’24, 0-1).

Știința și-a majorat avantajul tot după o centrare a lui Cicâldău, de data asta dintr-o lovitură liberă liberă executată de pe dreapta, la finalizare aflându-se Renato Kelic, care a plasat mingea sub bară cu o lovitură de cap (’27, 0-2).

Craiova și-a continuat forcingul și a marcat un gol superb prin Alex Mitriță, căpitanul a finalizat pe lângă Vâtcă, după ce l-a culcat inițial pe portar cu o fentă, la o acțiune inițiată de Borța și un assist al lui Bancu (’39, 0-3).

Rezultatul pauzei l-a stabilit Bancu, după o fază asemătoare, de data asta assistul aparținându-i lui Mitriță (’41, 0-4).

În partea secundă Universitatea Craiova s-a mulțumit să domine și să-și protezeje unele „piese“, iar Voluntariul a reușit să reducă din diferență în urma unui penalti dictat după un fault comis de Cicâldău și transformat de Laidouni (’85, 1-4).

Avram a dictat un penalti și pentru Știința, după un fault făcut de Vâtcă asupra lui Markovic, Bancu semnând golul numărul cinci al meciului și al treilea al său, executând perfect lovitura de la 11 metri (’87, 1-5).

În etapa viitoare, Universitatea Craiova va primi vizita eternei rivale Dinamo, derbiul fiind programat sâmbătă, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Bancu: Aveam nevoie de această victorie

La finalul întâlnirii, principalul marcator al Științei în meciul de la Voluntari, Nicușor Bancu, a afirmat că un rol important în succesul înregistrat l-a avut gazonul foarte bun și susținerea suporterilor olteni din tribuna stadionului „Anghel Iordănescu“.

„O să iau mingea acasă. Mă bucur mult că am reușit să obținem victoria și cele trei puncte, pentru că eram demoralizați cu toții și aveam nevoie de această victorie. Anul trecut am marcat trei goluri în tot sezonul și acum am reușit trei într-un meci. Sper să nu mă opresc aici și îi mulțumesc lui Mitriță că m-a lăsat să dau gol din penalti, pentru că el trebuia să execute acea lovitură de la 11 metri. Prima cauză pentru jocurile oscilante este terenul, pentru că acasă ne dezavantajează, nu putem să pasăm așa cum ne-am dori. În al doilea rând, suporterii. Această galerie care a venit aici a fost fantastică și dacă și ceilalți suporteri ar veni la stadion ca să ne încurajeze, probabil că și noi am fi mult mai motivați și mai concentrați. Ne pierdem concentrarea când auzim cum suntem înjurați și uneori ne pierdem și capul“, a declarat Nicușor Bancu.

Acesta a vorbit și despre echipa națională, despre primele jocuri din Liga Națiunilor, programate în septembrie: „Vor fi două partide foarte grele. Noi am demonstrat până acum în meciurile pe care le-am avut că suntem o echipă puternică, am obținut victorii multe, și sperăm să continuăm tot așa și cu Muntenegru și Serbia. Am văzut că a venit la acest meci domnul Contra și sper să-i fi plăcut și să mă convoace. Mă tem pentru convocare, lotul naționalei nu este bătut în cuie și atât timp cât joc bine la ehipa de club aș putea să merg acolo. Sper să continuu să joc bine și cu Dinamo și apoi să merg la echipa națională“.

Bărbuț, pe picior de plecare

La flash interviuri a fost prezent și Cristi Bărbuț, jucător care a bifat puține minute în acest sezon și ar putea pleca din acest motiv la FC Botoșani, să umple golul lăsat de Mihai Roman I.

„Ne-a ajutat acest teren bun să ne facem jocul. Am fost în formă și mă bucur că am marcat cinci goluri, dar nu trebuia să primim. Ne-am mobilizat mai bine la acest meci și asta cred că a făcut diferența. Nu știu de ce am jucat atât e puțin, puteți să-l întrebați pe Mister. Am intrat, mi-am făcut datoria și asta o să fac la orice meci în care voi fi pe teren. Sper să revenim la forma din sezonul trecut și să nu mai pierdem puncte acasă. Sunt la Craiova, am jucat în seara asta și nu vreau să vorbesc despre o plecare a mea la Botoșani. Nu sunt în măsură să comentez acum, dar e normal să-mi doresc să joc mai mult“, a spus Bărbuț, prefațând și derbiul contra „câinilor“: „Va fi un meci greu cu Dinamo. Știm cu toții rivalitatea dintre cele două echipe și sper să fie o victorie pentru noi“.

Mangia: Am făcut o partidă foarte bună

La rândul său, antrenorul Științei, Devis Mangia, a răsuflat ușurat după acest succes și speră să-i poată mulțumi pe suporteri și în meciul cu rivalii de la Dinamo.

„Mă simt bine acum. Am făcut o partidă foarte bună, cel puțin prima repriză, pentru că în cea de-a doua am cerut să menținem posesia mingii, să nu forțăm. Nu cred că se poate vorbi despre o oscilație în evoluții, pentru că echipa mea și-a dat întotdeauna silința, a făcut meciuri bune. Pot să fac și o glumă: am jucat pe un gazon foarte bun în seara asta… A fost una dintre cele mai bune partide, dar nu îmi place că am primit din nou gol. În deplasare, singura partidă în care nu am jucat bine a fost cea de la Sepsi. Asta poate și din cauza terenurilor bune pe care am evoluat…“, a spus Mangia.

„O să vorbim despre trecerea lui Bărbuț la Botoșani. În seara asta a avut o șansă foarte bună să ne arate ce poate, a jucat foarte bine și o să vorbim și cu el să vedem ce așteptări are.  Dacă întrebați jucătorii, toți vor să joace mai mult, dar o să vedem ce va fi. Acest meci s-a terminat și acum trebuie să ne gândim la cel cu Dinamo, care este foarte dificil și foarte important și trebuie câștigat“, a completat Devis Mangia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS