16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDați-ne fotbal, nu scuze!

Dați-ne fotbal, nu scuze!

Alex Mitriță și colegii săi trebuie să joace un fotbal bun contra nemților, doar așa suporterii vor pleca mulțumiți de la stadion (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova a pierdut cu 3-1 meciul tur cu RB Leipzig, din turul trei preliminar al Ligii Europa, la capătul unei evoluții care nu i-a prea făcut cinste. Înfrângerea venea după alte jocuri slabe, în campionat, dar trupa lui Devis Mangia a revenit în România și și-a mai dres imaginea în meciul de la Călărași, unde a obținut trei puncte importante și un plus de imagine. După acest joc, au câștigat puțin moral și cei din jurul alb-albaștrilor, suporterii și foștii mari fotbaliști cred în ideea că în Bănie se poate întâmpla o minune și Știința poate să întoarcă soarta calificării. Dacă această minune se va consemna sau nu, putem vedea astăzi, de la ora 19.30 (netelevizat), când Alex Mitriță și colegii lui vor înfrunta din nou gruparea germană, de data asta pe „Ion Oblemenco“.

Sorin Cârțu: Cei care intră în teren, să creadă cu adevărat în șansele calificării!

GdS a prefațat meciul retur cu RB Leipzig împreună cu câteva din fostele glorii fotbalistice din Bănie, una dintre acestea fiind Sorin Cârțu. Fostul mare atacant și antrenor al Științei a admis că nemții le sunt superiori băieților lui Mangia, dar că superficialitatea cu care ar fi tratat Leipzig returul de la Craiova, venind în ziua meciului și plecând imediat după, ar putea fi speculată de olteni, mai ales dacă publicul va face acea atmosferă frumoasă cu care ne-a obișnuit la meciurile mari din campionat.
„Dacă s-ar califica Universitatea, chiar ar fi o minune! E o diferență mare între Craiova și Leipzig, și de lot, de absolut tot. Faptul că vin în ziua meciului și ne privesc de sus poate fi în favoarea noastră. Probabil că au cântărit ce echipă poate fi Universitatea și ce probleme ar putea să le pună, și se gândesc că este rezolvată calificarea, dar să vedem. Cine știe, un tratament din ăsta superficial ar putea să fie exploatat de ai noștri. Nici ei nu sunt nu știu ce echipă foarte tare, acum sunt la primele experiențe europene… Și publicul are aportul lui, dar cel mai mult contează ce încredere ai tu în tine, ca jucător. Contează enorm ca aceia care intră în teren să creadă cu adevărat în șansele calificării. Dacă o să aibă prestația aia pe care au avut-o la Leipzig, de frică, nu au nici o șansă să se califice“, a spus Sorin Cârțu.
„Craiova mi s-a părut mai bine la ultimul meci, în special în repriza a doua. Și așa, ca impresie după patru jocuri, consider că Donkor și Pigliacelli pot să fie niște achiziții care să ne ajute. La Fedele am văzut ceva bun, e un jucător cu simțul mingii foarte bun, dă niște pase lungi foarte bune și nu mă iau neapărat de gol, care a fost excelent, a fost o execuție incredibilă. Sunt jucători care pot să acopere niște posturi deficitare de anul trecut. Cicâldău a fost ceva mai bun la Călărași, a mai ieșit în joc, dar mai are nevoie de timp de acomodare. Așa, ca fotbalist, are calitate. L-am văzut și la faza la care a scos penaltiul, a mai avut și alte meciuri în care a avut câteva faze bune și trebuie să-l urmărim în continuare. Îl aștept cu o evoluție mai bună și mai constantă. Oricum, nu e o alegere proastă“, a mai spus „Sorinaccio“.

Adi Popescu: Sper ca Mangia să aibă inspirație în alegerea echipei

Și Adrian Popescu, un fost căpitan al Craiovei, crede că Universitatea nu trebuie să renunțe la gândul calificării. Acesta îi cere lui Devis Mangia să abordeze meciul cu cea mai bună formulă, să nu mai folosească tinerii de ochii lumii.
„Va fi un meci greu. Știu că multă lume pune patos și e normal să se vrea calificarea, să se viseze la o performanță din asta, dar e foarte greu de realizat. Privind diferențele de buget și de jucători, îți dai seama că șansa calificării pare de partea lor. Cu jocul ăsta câștigat la Călărași a mai crescut moralul și putem spera, trebuie să fim însă echilibrați. Toată lumea își dorește, cu toții vrem să fie stadionul plin și publicul să ajute echipa. Fără sprijinul spectatorilor nu pot să facă nimic acești băieți. Sper ca și Mangia să aibă inspirație în alegerea echipei, pentru că e foarte important acest aspect. Știu că se mizează acum pe tineri, dar eu zic că pentru meciul cu
Leipzig trebuie să faci o echipă echilibrată, valoroasă, cu cei mai buni jucători pe care îi ai la dispoziție. Să nu ne mai gândim acum să-l băgăm pe ăla de 18 sau 19 ani ca să-l promovăm, să-i sară în ochi cuiva și să-l cumpere. Hai să fim serioși, să facem o treabă frumoasă și să obținem un rezultat bun! După, e destul timp ca să faci și alte chestii, pentru propaganda copiilor. E foarte important și rezultatul, dar și modul în care vei juca pe stadion. Trebuie să ne aducem aminte că Universitatea a făcut câteva meciuri slabe și e important ca să atragi din nou publicul la stadion, pentru că ultima dată am avut doar 9.000 de spectatori. Trebuie să evoluăm cât mai bine“, a comentat Adrian Popescu, pentru GdS.

Rodion Cămătaru: 2-0 nu este un scor imposibil

Calcule privind calificarea Universității a făcut și Rodion Cămătaru, acesta explicând și indiferența cu care tratează Leipzig acest meci retur.
„La primul meci s-a văzut diferența de valoare, diferența dintre campionate, dar în fotbal s-au mai văzut minuni. Pentru asta ar trebui să marcăm repede și publicul, care sunt convins că va fi într-un număr mare, să susțină echipa și să pună presiune mare pe adversari. Trebuie să speculăm fiecare greșeală pe care o vor comite nemții, pentru că acestea se întâmplă indiferent de numele echipei. Se poate să îndeplinim acest vis, dar avem nevoie și de puțin noroc. De obicei, echipele din Bundesliga și celelalte campionate puternice pun pe planul doi Europa League, nu și Champions League. Joacă mai mult cu rezerve, cu echipa a doua, abia apoi, în fazele superioare, iau fotbalul foarte în serios. Pentru ei, Bundesliga le oferă mult mai mulți bani decât Europa League și de aceea tratează mai superficial aceste meciuri din preliminarii. Cred că este și cazul celor de la Leipzig. Ați văzut că și în primul meci au ținut pe bancă mai mulți titulari, dar atitudinea asta ar putea fi valorificată de băieții noștri. 2-0 nu este un scor imposibil, dar trebuie să joace fotbal fără frică și să greșească foarte puțin“, a afirmat Rodion Cămătaru, pentru GdS.

Nae Ungureanu: Dacă marcăm în prima repriză, e foarte bine

Nae Ungureanu crede că dacă oltenii vor reuși să intre la pauză cu 1-0, Universitatea are șanse mari să realizeze minunea calificării. „Sper într-o evoluție bună, vreau să arătăm cu totul altfel decât în tur. Publicul contează enorm, trebuie să creeze o presiune extraordinară! Trebuie să începem bine meciul, iar dacă marcăm în prima repriză e foarte bine, pentru că punem presiune pe ei. E destul de greu să ne calificăm, ca să fim sinceri, văzând ce echipă au nemții, dar nu imposibil“, a subliniat Nae Ungureanu, pentru GdS.
Partida Universitatea Craiova – RB Leipzig va fi arbitrată de o brigadă din Cehia, compusă din Miroslav Zelinka (central), Ondřej Pelikán, Jan Paták (asistenți) și Emanuel Marek (rezervă).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS