11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Fiți bărbați și câștigați la Călărași!

Fotbal / Fiți bărbați și câștigați la Călărași!

Universitatea Craiova a „reușit“ să-și piardă mult din admirația dobândită în sezonul trecut, după primele meciuri din actulul an competițional. Antrenorul alb-albaștrilor, Devis Mangia, știe că prestațiile slabe trebuie să înceteze, nefiindu-i pe plac nici criticile încasate în ultimul timp și nici postura din clasament. Pentru a reveni în grațiile tuturor, oltenii trebuie să demonstreze tărie de caracter și să arate că sunt capabili să iese din impas.

„Sunt calm, cred în munca mea și fac tot ce pot eu mai bine în meseria pe care o am. E normal să apară și critici, respect părerile oamenilor și tot ce trebuie să fac eu și echipa mea e să muncim. Nu pot spune că am început bine sezonul, dar am încredere în calitățile pe care le au jucătorii mei și sunt convins că ne vom redresa“, a declarat strategul Științei sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă susținută în Călărași, asta pentru că delegația alb-albastră nu s-a mai întors în Bănie după meciul de la Leipzig.

Mangia, deranjat de ora la care a fost programată partida cu Dunărea

Pentru alb-albaștri urmează un meci foarte dificil duminică, de la ora 15.30, când întâlnesc pe noupromovata Dunărea Călărași, echipă care a demostrat în acest început de sezon că trebuie tratată cu atenție. Devis Mangia este precaut și speră într-un rezultat bun, chiar dacă știe că principalul adversar al fotbaliștilor va fi căldura.

„Va fi un meci dificl, la fel ca toate cele pe care le jucăm în deplasare, plus că Dunărea Călărași a avut un început bun de sezon și are un moral excelent. Un alt aspect de care trebuie să ținem cont este acela că am avut la dispoziție doar două zile de refacere și vom juca și la o oră foarte ciudată. Părerea mea este că ora la care jucăm nu este deloc potrivită, nici pentru noi, nici pentru adversari, pentru că vorbim despre o zi din luna august. Am încercat să-i recuperăm pe jucători, pentru că nu a fost ușor la Leipzig. Am avut un consum mare de energie în meciul din Liga Europa, s-a adăugat și drumul, practic doar astăzi (sâmbătă – n.r.) am putut să pregătim meciul de la Călărași. Întotdeauna primul joc este cel mai important, la returul cu Leipzig ne vom gândi imediat după jocul cu Dunărea“, a afirmat Devis Mangia.

Acesta a comentat și zvonurile potrivit cărora Universitatea Craiova intenționează să-i împrumute pe Bogdan Vătăjelu (Sparta Praga) și Golofca (FC Botoșani): „În acest moment nu mă gândesc la transferuri, nu vreau să vorbesc despre asta și nu discut despre fotbaliștii altor echipe“.

Martic: Sper să facem un meci bun

Din rândul jucătorilor, mijlocașul Ivan Martic, autorul primului gol reușit de noua „U“ Craiova în Liga Europa, a admis că se așteaptă la un joc dificil, atât din prisma adversarului, cât și al căldurii și oboselii acumulate în ultimele zile.

„Și eu cred că va fi dificil meciul de la Călărași, pentru că noi am făcut multă risipă de energie joi seară, la Leipzig. Sper să strângem rândurile și să facem un meci bun. O să fie dificil să jucăm de la 15.30 ținând cont de temperatura de afară, dar nu trebuie să fie acest lucru un alibi, pentru că și adversarii vor îndura aceleași condiții“, a spus Ivan Martic.

CCA l-a desemnat pe Hațegan

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a anunțat astăzi brigada care va oficia întâlnirea de la Călărași. Astfel, meciul Dunărea – „U“ Craiova va fi arbitrat de Ovidiu Hațegan (Arad), ajutat de asistenții Octavian Șovre (Satu Mare) și Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava) și de „rezerva“ Mircea Ardelean (Arad). Observator pentru arbitraj a fost desemnat Aron Huzu (Sibiu), iar LPF l-a creditat pe Constantin Țolea (Galați).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS