11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„U“ Craiova și-a întărit linia de mijloc

„U“ Craiova și-a întărit linia de mijloc

Universității Craiova au organizat ieri o conferință de presă în care au prezentat ultimii doi fotbaliști achiziționați, în speță mijlocașii Matteo Fedele și Meza Colli. Președintele Științei, Marcel Popescu, a dezvăluit că în cooptarea lui Fedele a contat mult cuvântul lui Devis Mangia, în timp ce Adrian Mutu și Adrian Scarlatache au contribuit la convingerea lui Meza Colli să vină în Bănie.

„Matteo Fedele este născut în Elveția și are și cetățenie italiană. A fost coleg cu Donkor la Cesena. Este un număr șase autentic, dar și un organizator de joc în același timp. Este un jucător care prin talie, experiență și prin valoare trebuie să dea consistență liniei de mijloc și o forță la mijlocul terenului mult mai mare decât am avut până acum. La rândul său, Meza Colli este un jucător născut în Paraguay, dar cu cetățenie italiană, care a activat în ultimii patru ani în Azerbaidjan, fiind cotat drept cel mai valoros jucător de acolo. Dacă în cazul lui Fedele am apelat la cunoștințele lui Devis Mangia din fotbalul italian, în cazul lui Meza Colli informațiile pe care le-am cerut au venit și de la românii cu care s-a intersectat, unul dintre ei fiind Scarlatache. El, ca și coleg de echipă, regretă plecare lui Meza, dar ne spune că aducem un jucător de o mare calitate ofensivă. Alte referințe am primit de la Adrian Mutu, care a fost coleg cu Meza Colli în Italia. Toate aceste informații ne-au determinat să decidem transferul celor doi. Urmează ca lui Matteo să-i vină cartea verde de la ultimul său club la care a activat, Foggia, iar în cursul zilei de astăzi (ieri – n.r.) trebuie să ajungă certificatul internațional de transfer. La Meza Colli nu este atât de mare presiunea timpului, întrucât el a jucat deja pentru fosta echipă din Azerbaidjan în preliminariile Ligii Europa și nu poate activa la o a doua echipă, dar asta nu ne împiedică să închidem toate actele la timp. El o să meargă cu noi în Germania, după care se reîntoarce și urmează primul meci din campionat și sper ca Mister (Devis Mangia – n.r.) să conteze pe el, mai ales că vine dintr-un campionat în plină desfășurare, deci problema pregătirii fizice în situația lui nu se pune“, a explicat Marcel Popescu, punctând că până la închiderea perioadei de transferări ar mai putea ajunge la Craiova unul sau doi fotbaliști.

Meza Colli (stânga) şi Matteo Fedele au fost prezentaţi de preşedintele Marcel Popescu – Foto Alexandru Vîrtosu

Matteo Fedele: O să mă antrenez ca să fac ceea ce trebuie

Elvețianul Matteo Fedele a explicat că are câteva antrenamente la activ cu Foggia înainte să vină la Craiova și a punctat că nu este exclus ca Universitatea să o elimine pe RB Leipzig din Liga Europa, chiar dacă gruparea germană pornește clar ca favorită.
„Sunt foarte fericit că mă aflu aici și că fac parte din acest grup și sper să pot ajuta clubul să-și atingă obiectivele pe care le are. Nu simt nici o presiune și o să mă antrenez ca să fac ceea ce trebuie. A contat foarte mult în luarea deciziei faptul că la Craiova este un antrenor italian, Devis Mangia, m-a sunat și m-a convins să vin aici. Înțeleg că fanii sunt dezamăgiți după aceste trei meciuri în care echipa nu a obținut rezultate satisfăcătoare, însă avem în față un campionat lung și sunt convins că echipa își va reveni și va practica un joc bun. L-am sunat și am vorbit cu Ovidiu Herea (au fost colegi la FC Sion – n.r.), am luat referințe despre echipă, despre viața de aici și decizia am luat-o și în urma convorbirii cu el. Am făcut ceva antrenamente cu Foggia, însă nu am prea jucat, așa că trebuie să mă antrenez mai bine ca să fiu 100%. Sunt norocos că pot să merg cu echipa la Leipzig, însă nu știu dacă Mister va considera că este cazul să intru pe teren sau nu. Voi fi alături de colegi și este un lucru important pentru mine. Cred în calificarea în play-off-ului Ligii Europa. Am văzut calitățile echipei și cred că are șansa ei cu Leipzig“, a spus Fedele, punctând că este convins că va avea parte de aplauze la primul meci din Bănie, la fel ca și fostul său coleg, Donkor: „Cred că voi avea parte de acceași primire caldă din partea publicului precum Donkor, pentru că suporterii văd când un jucător dă totul pe teren”.

Mezza Colli: Sper să mă pot adapta cât mai repede

La rândul său, paraguayanul Meza Colli a afirmat că a primit referințe bune despre Universitatea Craiova și că este gata pentru noua provocare.
„Sunt foarte fericit că mă aflu aici și o să dau tot ce am mai bun pentru echipă. I-am cunoscut pe toți, avem o relație bună și sper să mă pot adapta cât mai repede, ca să pot să-mi ajut echipa. Sigur că și eu am întrebat de Universitatea. Am vorbit cu Adrian Scarlatache și mi-a vorbit foarte frumos despre acest club și chiar și Adrian Mutu mi-a spus că Universitatea este o echipă foarte bună. Sunt bucuros, Scarlatache și Mutu au vorbit frumos despre mine și acum sper să fiu apt 100% și să fac ce trebuie în teren. Este o nouă provocare pentru mine, am fost patru ani în Azerbai-djan și era bine și acolo, dar acum, după ce am vorbit și cu Devis Mangia, am acceptat provocarea și sper să-i fac față“, a spus Meza Colli.
„Îmi pare rău că nu pot să joc la Leipzig, dar jocul are regulile sale și trebuie să le respectăm. În momentul în care voi putea, o să intru pe teren. De ce să nu putem trece de Leipzig? Cu siguranță că va fi foarte dificil, dar este posibil, de ce nu? Am văzut calitățile colegilor mei, așa că am încredere în ei“, a mai spus mijlocașul paraguayan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS