16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAncuța Bobocel, singura reprezentantă a Craiovei la Europenele de atletism

Ancuța Bobocel, singura reprezentantă a Craiovei la Europenele de atletism

A 24-a ediție a Campionatelor Europene de atletism în aer liber va debuta astăzi, în orașul german Berlin, iar România va fi reprezentată de o delegație numeroasă, 36 de atleți (18 la masculin și 18 la feminin). Orașul Craiova va fi reprezentat la această ediție de o singură sportivă, Ancuța Bobocel, legitimată la CS Universitatea, în dublă cu clubul Dinamo București. Valoroasa alergătoare de 29 de ani, originară din Drobeta Turneu Severin, va alerga în două probe, 5.000 și 10.000 m.
Sportiva pregătită de Marin Istrate este favorită să urce pe podium, deoarece anul acesta a avut rezultate foarte bune la nivel european. Ancuța a alergat al doilea timp continental pe distanța de 10.000 de metri, la Londra, pe 19 mai, rezultatul fiind 31.43:12. În plus, olteanca are și al cincelea timp european la semimaraton, 70.21 (24 martie, Valencia). Ultima competiție la care a participat Bobocel a fost Campionatul Național, unde a fugit 4.14:07 pe 1.500 de metri și 15.41:38 pe 5.000 de metri. „În urma cu doi ani, pe vremea asta, eram cu toții fascinați de Rio de Janeiro. Astăzi simțim cu aceeași intensitate seriozitatea și disciplina care se simte la orice pas pășit în Berlin“, au fost primele impresii ale Ancuței, ajunsă deja în orașul unde va concura. Severineanca a mai alergat în Berlin: „Au trecut nouă ani de la acel moment, Campionatele Mondiale de la Berlin. Voi alerga din nou pe același stadion, însă cu mult mai multe ture în plus“, a spus atleta pe un cont de socializare. Și Marius Ionescu (CSM Ploiești – CSM Craiova) realizase barem de participare la Europene, dar nu a mai mers deoarece a considerat că nu este refăcut complet după o accidentare astfel încât să obțină un rezultat care să îl mulțumească și nu a vrut să facă un simplu act de prezență.
Competiția de la Berlin se bucură de un mare interes. Organizatorii au început de anul trecut să promoveze evenimentul şi au menționat săptămâna trecută că sunt deja vândute peste 250.000 de bilete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS