6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBon l-a înlocuit pe Papură la „satelit“

Bon l-a înlocuit pe Papură la „satelit“

Dragoş Bon a promovat de la grupa de Under 17, la echipa a doua a Universității Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Conducătorii Univer-sității Craiova au susținut ieri-dimineață o ședință cu antrenorii Centrului de Copii și Juniori în urma căreia s-a stabilit organigrama. La trei dintre cele patru echipe principale s-au consemnat modificări, unele dintre ele fiind scontate.
La echipa a doua, în locul lui Corneliu Papură, care a fost tras pe margine și a devenit scouter, a fost numit Dragoș Bon, cel care a câștigat în sezonul trecut Supercupa României la Liga Elitelor Under 17, devenind vicecampion cu „leii“ cei mici.
Din schemă a sărit și Mugur Gușatu, care anul trecut a antrenat juniorii sub 19 ani. Noul antrenor de la Under 19 va fi Bruno Vienescu, tehnician care anul trecut a supervizat activitatea celor mai mici dintre juniorii Științei.
Promovarea lui Dragoș Bon la echipa a doua a lăsat un gol în staff-ul grupei Under 17. Noul tehnician al acestei echipe va fi Nelu Petrișor, antrenor care a mai avut în trecut performanțe notabile.
Singurul care și-a păstrat grupa este Bogdan Vrăjitoarea, care a urcat la Under 15 împreună cu echipa care anul trecut devenea vicecampioană la U13.

„Ușa echipei a doua va fi deschisă tuturor jucătorilor din propria pepinieră“

Noul antrenor al echipei „satelit“ a vorbit, în exclusivitate pentru GdS, despre noua sa misiune de la Universitatea Craiova și a precizat că își dorește să ajute la promovarea cât mai multor juniori la prima formație a clubului.
„Este o nouă provocare pentru mine și sper să reușesc împreună cu băieții să avem rezultate cât mai bune și să promovăm cât mai mulți copii pentru echipa mare. Mâine (astăzi – n.r.) avem programată vizita medicală cu jucătorii care nu au efectuat-o cu prima echipă și cu cei de la Under 19, după care miercuri vom da drumul la antrenamente. Am conturat lotul, dar urmează să am o discuție și cu Devis Mangia și după îl vom definitiva. Oricum, ușa echipei a doua va fi deschisă tuturor jucătorilor din propria pepinieră și sper să facă pasul cât mai mulți de la Under 19 și Under 17 către prima formație, pentru că au demonstrat că au calitățile necesare pentru marea performanță. Momentan nu am stabilit nimic, nici cantonament și nici amicale, dar zilele următoare vom decide toate acestea și vă vom comunica“, a spus Dragoș Bon.
Întrebat în ce serie și-ar dori să fie repartizată echipa sa în noul campionat de la Liga 3, Dragoș Bon a indicat seria 3, cea în care predomină formațiile bucureștene: „Ca deplasări, e clar că seria cu echipele bucureștene e mult mai ok. Ca valoare, de asemenea, seria 3 este mai puternică decât seria 4 și vom avea meciuri mult mai disputate. Acum să vedem unde vom fi repartizați de FRF. E clar că aș vrea să câștig toate jocurile, dar nu se poate. Vreau să acumulăm cât mai multe puncte și în urma jocurilor bune să ne clasăm cât mai bine, indiferent în ce serie vom juca“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS