10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / CFR Cluj continuă să-și întărească lotul înainte de Supercupa cu Craiova

Fotbal / CFR Cluj continuă să-și întărească lotul înainte de Supercupa cu Craiova

Oponenta Universității Craiova din Supercupa României, CFR Cluj, a reușit un nou transfer important. Conform unui cunoscut jurnalist italian, Alfredo Pedulla, campioana l-a convins pe Giuseppe De Luca, jucător considerat o mare speranță a fotbalului din „Cizmă“, să vină în Gruia. Atacantul de 26 de ani și 1,68 metri este pregătit să facă un pas important, care să-l readucă în prim-plan și să vină împrumut de la Virtus Entella, pentru un sezon, în Liga 1. De Luca este atras de ideea că CFR Cluj va evolua în Liga Campionilor.

Giuseppe De Luca s-a născut la Roma, a crescut laVarese, de unde Atalanta l-a transferat în 2012, la 20 de ani. A jucat pentru gruparea din Bergamo timp de două sezoane, perioadă în care a reuşit 6 goluri în Serie A, în 35 de prezenţe. Ulterior, a fost împrumutat la Bari şi Vicenza, în Serie B, înainte de a fi cedat în 2017 laVirtus Entella, formaţie alături de care a retrogradat în Serie C, la finalul ultimului sezon. De Luca a marcat 7 goluri în 37 de meciuri, insuficient pentru ca echipa din Liguria să continue în liga a doua.

De Luca vine la CFR la solicitarea antrenorului Edi Iordănescu, notează Digi Sport. Tehnicianul consideră că italianul se pliază perfect pe stilul pe care doreşte să-l imprime echipei, unul mai combinativ, în care soluţia pasei lungi pe vârf să fie folosită doar în cazuri extreme.

De altfel, jucătorul care evoluat în naţionala U21 a Italiei poate fi comparat cu Alexandru Mitriţă sau Alexandru Băluţă, care în sezonul trecut au strălucit în ofensiva Craiovei, sub conducerea lui Devis Mangia.

Giuseppe de Luca este al 6-lea fotbalist adus în această vară de CFR Cluj, după croatul Mate Males, ungurul Adam Lang, camerunezul Robert Ndip Tambe și românii Radu Andrei și Cristi Manea (un nou împrumut de la Apollon Limassol). CFR Cluj a renunțat la Tomislav Duka – Laurențiu Rus și Alexandru Vlad și se află în litigiu cu Omrani.

Campionana CFR Cluj și câștigătoarea Cupei, Universitatea Craiova, se vor întâlni sâmbătă, 14 iulie, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în Supercupa României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS