15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRebeca Bărăga, cea mai bună la lupte pe plajă

Rebeca Bărăga, cea mai bună la lupte pe plajă

Rebeca Bărăga, alături de antrenorul Valentin Boboșca
Rebeca Bărăga, alături de antrenorul Valentin Boboșca

Luptătorii de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ și CSM Craiova s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de lupte pe plajă, desfășurat weekendul trecut, la Limanu – 2 Mai. Competiția a fost rezervată categoriilor de vârstă juniori 4 și 3 și a reunit un număr mare de sportivi, aproape 400.
Cea mai strălucitoare medalie, de aur, a obținut-o Rebeca Bărăga. Sportiva legitimată la LPS-CSM a fost cea mai bună la categoria 50 kg. „S-a impus fără probleme Rebeca, nu a avut adversare pe măsură. A luat locul întâi, după ce anul trecut luase bronzul“, a spus ieri, pentru GdS, Valentin Boboșca, antrenorul sportivei. Bărăga a fost premiată de un antrenor din Bănie, Marius Cimpoeru, de la CS Universitatea – LPS, care a fost invitat să premieze în calitate de arbitru internațional. Daniel Cocoșilă, de la CSM Craiova, antrenat de Valentin Boboșca, a devenit vicecampion național la categoria 60 kg, iar Alisa Bora (LPS „Petrache Trișcu“) a urcat pe treapta a treia a podiumului la categoria 40 kg. Alisa este antrenată de frații Marius și Aurel Cimpoeru. Tot din grupa celor doi tehnicieni, Adriana Iovan (LPS „Petrache Trișcu“) s-a clasat pe locul cinci la categoria 60 kg. „Spre deosebire de anii trecuți, acum a fost un număr mare de participanți. Ploaia ne-a mai amenințat, a mai și plouat, s-au oprit meciurile“, a completat Boboșca.

 

Ana Cristescu concurează mâine la Mondiale

Acesta intenționează să meargă cu campioana Rebeca Bărăga, sportivă de lot național, la un concurs internațional, care va avea loc la Cluj, în 21 iulie, dar trebuie să facă rost de bani, deoarece federația nu plătește, iar acest lucru cade în sarcina cluburilor unde sunt legitimați sportivii. O altă sportivă valoroasă din grupa lui Valentin Boboșca, Ana Maria Cristescu, va concura mâine la Campionatul Mondial de cadeți de la Zagreb (Croația), la categoria 43 kg.
Revenind la competiția de la Limanu – 2 Mai, trebuie menționat că toți antrenorii din țară au participat la un curs de perfecționare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS