16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis: Cinci românce vor juca azi la Wimbledon

Tenis: Cinci românce vor juca azi la Wimbledon

Sorana Cîrstea va juca azi cu Magdalena Rybarikova
Sorana Cîrstea va juca azi cu Magdalena Rybarikova

Cinci românce vor intra de azi în concurs la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Șlem al anului 2018, acolo unde Simona Halep e favorită 1.

Alexandra Dulgheru este cea care va deschide balul pentru români, fiind programată în primul meci pe terenul 6, de la 13.30 ora României, în partida cu Kristyna Pliskova (Cehia, 77  WTA) . Românca este acum clasată pe 141 în lume, deși în cariera ei a bifat și top 30.

De la aceeași oră, 13.30, pe terenul 11, va intra pe iarba londoneză și Sorana Cîrstea, 51 WTA, care va da piept cu Magdalena Rybarikova (Slovacia, 19 WTA), semifinalistă în ediția din anul trecut.

Meciul dintre Irina Begu și Katie Swan (Marea Britanie, 204 WTA) va fi ultimul al zilei pe terenul 14, meciul începând la ora 17, cu aproximație.

Tot ultimul meci pe un teren este și partida Mihaelei Buzărnescu, pe terenul 16, cu Aryna Sabalenka din Belarus, 32 WTA, începând cu ora 19, cu aproximație evident.

În fine, Gabriela Ruse, 195 în lume, va avea parte de un debut personal pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem, cu poloneza Agnieszka Radwanska (30 WTA), fosta finalistă la WB în 2012, va avea loc după ora 19, pe un teren care va fi anunțat azi.

Alți patru români vor evolua marți, în a doua zi de concurs, Simona Halep, Ana Bogdan și Monica Niculescu pe tabloul feminin, dar și Marius Copil la băieți.

Primul joc pe Arena Centrală de azi la Wimbledon va fi cel dintre Roger Federer și Dusan Lajovici, Serbia, începând cu ora 15.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS