10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFormațiile oltene au aflat țintarul din Liga Florilor

Formațiile oltene au aflat țintarul din Liga Florilor

La sediul Federației Române de Handbal s-a stabilit ieri țintarul Ligii Florilor, sezonul 2018-2019 urmând să înceapă pe 2 septembrie. SCM Craiova, vicecampioana României, va juca în prima rundă pe teren propriu, cu Dunărea Brăila. Și CSM Slatina va debuta tot pe teren propriu, cu Măgura Cisnădie, în timp ce SCM Vâlcea va evolua pe terenul nou-promovatei Gloria Buzău. Programul celorlalte partide din runda inaugurală: U Cluj – Corona Brașov, CSM Bistrița – CSM Roman, Minaur Baia Mare – Danubius Galați, HC Zalău – CSM București. În etapa a doua va avea loc derbiul Vâlcea – Craiova, Slatina și Craiova se vor întâlni în etapa a șasea, iar Slatina și Vâlcea se vor înfrunta în runda a 12-a. Tot în etapa a 12-a va avea loc derbiul între vicecampioana SCM Craiova și campioana CSM București, în Polivalenta din Bănie. Vâlcea va juca în deplasare cu CSM București în etapa a cincea, iar Slatina va înfrunta campioana în runda a noua, în Capitală.

România, pe locul doi în Europa la fete

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat ierarhiile pentru sezonul 2019-2020, pe baza rezultatelor obţinute în ultimele trei ediţii. România a făcut un salt spectaculos, de pe locul 7 până pe locul 2 în handbalul feminin. Reversul medaliei, din sezonul 2019, fiecare ţară va avea maximum o echipă calificată direct în Liga Campionilor, atât la feminin, cât şi la masculin, alte locuri adiţionale urmând să fie acordate pe baza unor wildcard-uri.
Constanţa echipei CSM Bucureşti la cel mai înalt nivel în Liga Campionilor – calificată de trei ori la rând la turneul Final 4 cu „bonus“ câştigarea trofeului în 2016 –, dublată de performanţele echipelor româneşti în Cupa EHF (Corona – semifinale 2016, SCM Craiova – trofeu câştigat 2018, HC Zalău – sferturi 2018) au dus România la cea mai bună performanţă de acest gen, pentru că nici în perioada Oltchim – Rulmentul nu a reuşit să ajungă atât de sus. România a adunat 111.86 puncte, fiind devansată doar de Ungaria – 130 puncte. Aflată ani la rând în Top 2, Danemarca a căzut până pe locul 4.
La masculin, România continuă să ocupe locul 11 în ierarhia EHF. Franţa a urcat în poziţia de lider, reuşind să scoată de pe podium Spania şi Ungaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS