17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎntâlnim sârboaicele în Liga Campionilor

Întâlnim sârboaicele în Liga Campionilor

După ce în sezonul trecut au cucerit Cupa EHF și medalie de argint în campionatul intern,
handbalistele de la SCM Craiova trec acum la următorul nivel, participarea în Liga Campionilor

Handbalistele de la SCM Craiova și-au aflat ieri adversara din primul meci pe care îl vor disputa în Liga Campionilor. Tragerea la sorți a avut loc la Viena, iar formația olteană, antrenată de Bogdan Burcea, a fost repartizată în grupa a doua preliminară a celei mai importante competiții europene intercluburi.
SCM Craiova, aflată în prima urnă valorică, va juca în primul meci cu campioana Serbiei, Zork Jagodina, formație care a fost în a patra urnă valorică.

Burcea: Ne așteaptă un meci greu

La scurt timp după aflarea adversarei de la debutul în Liga Campionilor, Bogdan Burcea, antrenorul principal al oltencelor, a spus că va începe să strângă informații despre formația din țara vecină.
„Şcoala sârbească de handbal nu mai are nevoie de nicio prezentare. Toate echipele vor dori să se califice în grupele Ligii Campionilor. Ne aşteaptă un meci greu cu Jagodina şi trebuie să ne pregătim foarte bine, să strângem informaţii despre adversari şi să reuşim accederea în premieră în grupele Ligii Campionilor“, a declarat antrenorul vicecampioanei României și câștigătoarei Cupei EHF, pentru site-ul oficial al clubului. La formația craioveană evoluează două jucătoare din Serbia, Zeljka Nikolic și Jelena Trifunovic, care i-ar putea oferi antrenorului informații utile despre campioana din țara lor natală.

Sârboaicele au prima șansă să fie gazdele grupei

Celelalte două echipe din grupa 2 preliminară sunt Podravka Koprivnica (Croația) și Muratpaşa Antalya (Turcia), care se vor înfrunta în cealaltă semifinală a grupei. Astfel, în cazul unui succes în fața sârboaicelor, jucătoarele de la SCM Craiova vor înfrunta câștigătoarea confruntării dintre Podravka Koprivnica și Muratpaşa Antalya, pentru un loc în grupele Ligii Campionilor. În urma tragerii la sorţi, s-a stabilit ca prima opţiune pentru organizarea turneului să o aibă Jagodina, a doua Podravka, iar a treia opţiune o are SCM Craiova. Meciurile din ambele grupe vor avea loc în perioada 7-9 septembrie. În Grupa I preliminară vor evolua Bietigheim din Germania, MKS Lublin din Polonia, Salerno din Italia şi Sper Amara Bera Bera din Spania.

Două merg în grupele Ligii, patru în EHF

Astfel, din cele opt echipe participante în cele două grupe preliminare, doar câștigătoarele se vor alătura altor 14 echipe, pentru un loc între cele mai bune 16 echipe ale competiţiei. Celelalte şase formaţii vor continua în Cupa EHF, acolo unde va juca în premieră și echipa din Vâlcea.
Direct acceptată în grupele Ligii Campionilor este campioana României, CSM Bucureşti. Medaliatele cu bronz în 2018 în Liga Campionilor au fost repartizate în prima urnă valorică pentru tragerea la sorţi a grupelor stagiunii 2018-2019. Potrivit forului european de profil, în prima urnă valorică se află deţinătoarea trofeului, Gyor ETO, finalista Rostov-Don, medaliata cu bronz CSM Bucureşti şi Buducnost Podgorica. Tragerea la sorţi va avea loc mâine, de la ora 13.30, la Viena.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS