17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alex Băluță a plecat la Slavia Praga

Fotbal / Alex Băluță a plecat la Slavia Praga

Oficialii Universității Craiova au anunțat în această după amiază transferul căpitanului Alexandru Băluță la formația Slavia Praga.

„După zece zile de negocieri intense, clubul Universitatea Craiova a ajuns la un acord cu formația Slavia Praga pentru transferul definitiv al căpitanului Alexandru Băluță. Alex, îți mulțumim pentru tot ceea ce ai realizat la Știința, îți dorim mult succes și să fii un ambasador al Universității Craiova în Europa“, anunță site-ul grupării din Bănie.

Alexandru Băluță, unul dintre cei mai vechi jucători din lotul echipei, a îmbrăcat tricoul alb-albastru în 141 de meciuri, reușind să marcheze 28 de goluri și să ofere 16 pase decisive. A bifat, în total, 10.314 minute, fiind pilonul echipei și unul dintre cei mai iubiți fotbaliști ai tribunelor.

De asemenea, Alex a devenit și unul dintre jucătorii de bază ai echipei Național de fotbal a României.

Format la Școala de Fotbal „Gică Popescu“, în fotbalul mare a debutat la Chindia Târgoviște, grupare pentru care a evoluat în 44 de meciuri marcând de 14 ori. În 2013 a semnat cu Viitorul Constanța. Are șase selecții la reprezentativa U17 a României, pentru care a marcat trei goluri. A debutat la echipa de tineret a țării pe 10 septembrie 2013, în meciul cu Muntenegru din campania de calificare la Campionatul European. A revenit în Bănie în iunie 2014.

Voi fi mereu unul dintre voi“

La rândul său, Alex Băluță și-a declarat dragostea față de Universitatea și față de suporterii craioveni, promițându-le că îi va bucura cu prestațiile de la națională.

„Pentru orice lucru în viață există un moment oportun. Pentru mine, acest moment, a venit acum. Am spus mereu că îmi doresc să câștig un trofeu cu echipa mea de suflet, pentru a putea merge mai departe. Pe 27 mai am scris istorie și am adus un trofeu superb, iar astăzi merg mai departe. Încep un capitol nou, însă nu fără a rememora toate lucrurile frumoase trăite alături de frumoșii suporteri olteni, care s-au bucurat pentru mine în momentele bune și mi-au ridicat moralul în cele dificile, alături de staff-ul tehnic, care mi-a oferit îndrumare și încredere și alături de colegii mei, cărora le doresc să aducă și trofeul de campioni sezonul acesta. Vă mulțumesc tuturor din toată inima! Vă mulțumesc pentru că alături de voi am devenit persoana și fotbalistul de azi. Mulțumesc și conducerii clubului pentru că au făcut posibilă experiența mea la Universitatea Craiova și nu au ezitat în a-mi oferi șansa de a deschise acest nou capitol al vieții mele. Vouă, suporterilor Universității, vă promit să împărtășesc cu voi, în continuare, reușitele de la echipa națională, dar și cele de la noua mea echipă, Slavia Praga! Voi fi mereu unul dintre voi“, a scris Alex Băluță pe contul său de facebook.

3 milioane de euro vor achita cehii pentru Alexandru Băluță

Salariul anual al fostului căpitan al Științei se apropie de 500.000 de euro, el semnând un contract pe 4 ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS