8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSport17 medalii pentru olteni la Campionatul Național de lupte

17 medalii pentru olteni la Campionatul Național de lupte

Craioveanul Ştefan Coman a cucerit titlul naţional, iar acum se pregăteşte pentru Campionatul European de luna viitoare

La o săptămână de când Alexandra Anghel urca pe podiumul European la lupte, alți reprezentanți ai cluburilor craiovene au reușit să ia medalii, de data aceasta la Campionatul Național de lupte rezervat juniorilor (18-20 ani), care s-a desfășurat la Câmpulung Muscel.
Sportivii, de la CS Universitatea și LPS „Petrache Trișcu“, pregătiți de frații Aurel și Marius Cimpoeru, au urcat pe podium de patru ori. De la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Bănie, Simona Zidaru a fost cea mai bună la categoria 62 de kilograme, cucerind titlul național. Tot medalie de aur a obținut și Ștefan Coman (65 kg), de la CS Universitatea Craiova, în timp ce colegii săi, Gheorghe Constantin (70 de kilograme) și Alin Piroi (92 de kilograme) au luat medalii de argint. „Sunt mulțumit de rezultate și de comportarea sportivilor noștri la acest concurs. Coman a revenit foarte bine în competiție, s-a impus fără probleme, acum a plecat într-un stagiu de 14 zile în Ucraina, după care va reveni la București și va intra pe ultima sută de metri cu pregătirea pentru Campionatul European de la Roma, de luna viitoare. Simona Zidaru nu a avut probleme la categoria sa. Este o sportivă valoroasă care sper să facă pasul spre performanțe la Campionatul European și Mondial“, a spus ieri antrenorul Aurel Cimpoeru.

Acesta se află în București alături de două dintre elevele sale, Alisa Bora și Adriana Iovan, care sunt în pregătire cu lotul național de junioare și cadete. „Am vrut să ia și ele contact cu ceea ce înseamnă performanță, să vadă cum se muncește. Acolo se pregătesc fete care au rezultate notabile la Campionate Europene, Mondiale, au ce învăța. Vom sta în Capitală până joi, apoi vom veni la Craiova, pentru că vom merge cu cei mai mici la un concurs la Pitești, Cupa «Născut pentru lupte», pentru sportivi între 7 și 11 ani“, a completat antrenorul.
Revenind la Campionatul Național al juniorilor, trebuie spus că și CSM Craiova a obținut trei medalii. Mihaela Bărbulescu (57 kg) a devenit campioană națională, Ana Maria Enache (59 kilograme) a obținut medalie de argint, în timp ce Daniela Vîrban (53 kilograme) a urcat pe treapta a treia a podiumului.
Și reprezentantele CSM Drobeta Turnu Serverin au câștigat patru medalii. Roxana Capezan (65 kilograme) și Larisa Nițu (72 kilograme) au devenit campioane, iar Adina Giura (57 kilograme) și Valentina Ungureanu (62 kilograme) s-au clasat pe locul trei.
La lupte greco-romane, oltenii s-au descurcat foarte bine, urcând de cinci ori pe podium, după cum urmează: locul 1: Andrei Barbul (82 kg, CSM Slatina); locul 2: Robert Negru (87 kg, CSM Slatina); locul 3: Marius Bulgar (55 kg, CSM Slatina, Alex Mirică (63 kg, CSM Slatina) și Alexandru Babii (72 kg, CSM Slatina). La lupte libere, Alexandru Beșliu (125 kg, CS Pandurii Târgu Jiu) s-a clasat pe locul doi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS