8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGata vacanţa! Azi revin „leii“ în Bănie

Gata vacanţa! Azi revin „leii“ în Bănie

Nu mai este mult până când Devis Mangia şi elevii săi vor demara pregătirile noului an competiţional

Scurtă le-a fost vacanța „leilor“ și vara aceasta! Jucătorii Universității Craiova trebuie să uite rapid de locurile superbe în care s-au relaxat împreună cu iubitele sau soțiile, după caz, și prietenii, pentru că marile provocări în materie de fotbal bat la ușă. Știința urmează să joace pentru Supercupa României cu CFR Cluj, pe 14 iulie, apoi va evolua pentru a doua oară consecutiv în Liga Europa, de data asta în turul trei preliminar (9 și 16 august, turul și returul – n.r.), iar adversara de aici o va afla pe 23 iulie. Deloc de neglijat este și campionatul Ligii I, care se reia pe 21- 22 iulie, iar „leii“ trebuie să-l atace cu toate forțele, întreaga suflare visând la titlul de campioană, după ce în ediția trecută echipa a încheiat pe locul trei și și-a adjudecat Cupa României.

Băluță, Mitriță și Bancu mai stau în vacanță

Alb-albaștrii trebuie să revină astăzi în Bănie și să se pregătească moral pentru perioada dificilă care va urma. Reunirea echipei are loc mâine dimineață, când medicul echipei, Claudiu Stamatescu, va striga prezența pe culoarele Policlinicii pentru Sportivi. Nu se preconizează să-și facă apariția niciun jucător nou, „țintele“ conducerii alb-albastre nu și-au dat deocamdată acordul. De la reunirea echipei vor absenta cu siguranță Alex Băluță, Alex Mitriță și Nicușor Bancu. Cei trei fotbaliști nu au intrat în vacanță odată cu colegii lor, fiind convocați de selecționerul României, Cosmin Contra, pentru meciurile amicale cu Chile și Finlanda, motiv pentru care au beneficiat de înțelegerea staff-ului tehnic și administrativ și vor reveni la pregătire pe 24 iunie, direct în cantonamentul din Austria. Alb-albaștrii vor face dezmorțirea în incinta bazei din Luncă sub comanda antrenorului Devis Mangia, apoi vor asuda în stagiul de pregătire, care se va desfășura în intervalul 20 iunie – 6 iulie la Innsbruck, cartierul general al oltenilor fiind stabilit la ParkHotel Hall în Tirol. Delegația alb-albastră va decola miercuri dimineață de pe Aeroportul Internațional Craiova cu destinația Milano, urmând ca de acolo să se deplaseze cu autocarul până în localitatea austriacă. Programul jocurilor amicale este stabilit, iar oficialii clubului îl vor anunța curând.

S-a renunțat și la Măzărache

De la reunirea echipei va lipsi și atacantul Simon Măzărache, care anul trecut a fost împrumutat la Juventus București. Considerând că are șanse mici să prindă un loc de titular la Universitatea Craiova, Măzărache a luat contact cu oficialii Științei și, de comun acord, au reziliat contractul ce avea scadență anul viitor.
„Îi mulțumim lui Simon pentru profesionalismul de care a dat dovadă și pentru modul în care s-a dăruit și a apărat blazonul Științei“, se arată într-un comunicat al clubului.
Contactat de GdS, Simon Măzărache a spus: „Chestia cu rezilierea contractului a venit de la mine și mă bucur că m-au înțeles cei din club. Mi-au propus să rămân, dar i-am explicat patronului Mihai Rotaru că e mai bine să plec. Nu cred că prindeam să joc prea mult! Formula de joc se știe deja la Craiova și e cam greu să intre cineva în primul unsprezece, mai ales în atac. Am tot respectul pentru Craiova, pentru toți cei de acolo, dar și eu trebuie să caut să joc mai mult. Rămân suporterul Științei, pentru că este echipa care mi-a dat șansa să joc în Liga I. Am petrecut doi ani foarte frumoși aici, am văzut cum este să câștigi la un nivel înalt, să te bucuri… Le doresc mult succes și sper să-i văd în sezonul următor cel mai sus în clasament. Sunt apt medical, nu mai am dureri și o să mă recuperez fizic în totalitate odată cu stagiul de pregătire din această vară pe care o să-l fac cu viitoarea echipă (Măzărache a suferit o fractură de tibie și peroneu la piciorul stâng în decembrie 2017 – n.r.). Oferte sunt, dar nu mă grăbesc, pentru că vreau să iau decizia cea mai bună pentru mine și familia mea“.
Universitatea Craiova s-a mai despărțit în această vară de fundașul bulgar Apostol Popov și de mijlocașul portughez Andre Santos, iar lista va cuprinde în curând și alți jucători care nu au convins sau care sunt de prea mulți ani în Bănie și au oferte. Mijlocașul Stephane Drăghici (20 ani) a fost împrumutat de data aceasta la Sepsi Sf. Gheorghe, după ce în trecut Universitatea Craiova l-a cedat lui CSM Vâlcea și Juventus București. Mai sunt și alți tineri ai clubului cărora li se caută angajamente, dar nu înainte de a-i mai vedea o perioadă la lucru antrenorul Devis Mangia.
La capitolul sosiri, singurul care a semnat în această vară este fundașul Florin Gardoș, însă se poartă negocieri cu mai mulți fotbaliști de valoare, pentru că se dorește creșterea concurenței pe toate posturile.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS