5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Julen Lopetegui, prezentat oficial la Real Madrid

Fotbal / Julen Lopetegui, prezentat oficial la Real Madrid

Fostul selecţioner al Spaniei, Julen Lopetegui, concediat miercuri, cu o zi înaintea debutului Cupei Mondiale de fotbal 2018, a declarat, cu ochii în lacrimi, că aceasta a fost „cea mai tristă zi” din viaţa sa, după cea a în care a decedat mama sa, informează AFP și Agerpres.
„Însă astăzi este cea mai fericită zi din viaţa mea”, a adăugat Lopetegui, cu ocazia prezentării sale ca antrenor al lui Real Madrid, ieri seară, în sala de ceremonii a stadionului „Santiago Bernabeu”.
Preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, a avut la rândul său cuvinte dure la adresa Federaţiei spaniole de fotbal, care avut în opinia sa „un răspuns disproporţionat, injust şi fără precedent în lumea fotbalului, în cazuri similare”, prin concedierea lui Lopetegui.
Anunţul privind numirea lui Lopetegui la cârma lui Real Madrid, în locul francezului Zinedine Zidane, după Cupa Mondială 2018, a declarat o psihodramă înaintea competiţiei din Rusia, la care naţionala spaniolă se numără printre favorite.
Foarte supărat că a aflat despre acest lucru „cu cinci minute” înainte de publicarea comunicatului de către Real Madrid, preşedintele Federaţiei spaniole, Luis Rubiales, a decis să-l demită imediat din funcţie pe Lopetegui, la trei săptămâni după ce îi prelungise contractul până în 2020.
„Suntem convinşi că am acţionat într-o manieră absolut corectă şi absolut clară”, s-a apărat Lopetegui. „Mi-aş fi dorit ca Rubiales să fi făcut lucrurile într-un alt mod”, a adăugat el.

Sergio Ramos susține că atmosfera din lotul Spaniei este proastă

Căpitanul selecţionatei de fotbal a Spaniei, fundaşul Sergio Ramos, a ironizat momentul dificil prin care trece „La Roja” după demiterea selecţionerului Julen Lopetegui înaintea Cupei Mondiale din Rusia şi pe care l-a comparat cu o „înmormântare”. Sergio Ramos a asigurat că în vestiarul echipei Spaniei nu există nicio „fisură” înaintea meciului de vineri, de la ora 21.00, cu Portugalia.
„Mi-ar plăcea să închei această conferinţă de presă cu un zâmbet, pentru că zici că suntem la o înmormântare, iar vineri începem Cupa Mondială”, a afirmat jucătorul echipei Real Madrid, alături de Fernando Hierro, fostul director sportiv al reprezentativei, promovat selecţioner după demiterea lui Lopetegui.
„Nu există nicio fisură (în vestiar). Există gusturi şi culori, toţi gândim diferit, dar ideea comună rămâne aceeaşi: să luăm acest Mondial”, a subliniat Ramos în conferinţa susţinută, ieri, la Soci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS