7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport12 medalii pentru gladiatorii craioveni la Cupa Federației

12 medalii pentru gladiatorii craioveni la Cupa Federației

Costel Torcea este mulţumit de evoluţia sportivilor de la Gladiator Gym la Cupa Federaţiei (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ din Târgu Mureș a găzduit, sâmbătă, Cupa Federației Române de Culturism și Fitness pentru juniori, seniori și categoria Masters. Competiția a reunit sportivi din întreaga țară, care au concurat la secțiunile culturism, bikini-fitness, men-physique, body-fitness și body-building.
Clubul Sportiv Gladiator Gym Craiova a fost reprezentat de nouă sportivi, care au obținut un total de 12 medalii, dintre care nouă de aur, una de argint și două de bronz. Antrenorul craiovenilor, Costel Torcea, a vorbit despre rezultatele elevilor săi la competiția din Ardeal, arătându-se mulțumit de prestația acestora.

„A fost a doua competiție ca valoare din țară, după Campionatul Național. Medaliații cu aur au fost Sebastian Pană, la culturism juniori mari, categoria 70 kg, și la open, Andrei Rada, care la prima participare a câștigat la men-physique, juniori, sub 1,78 metri, a obținut aurul la categorie și la open. Și Robert Popa, aflat la prima participare, a câștigat la men-physique, la 1,78 metri și open. Tot aur au câștigat Alexandru Popa, la juniori mici, 70 kg, și tatăl său, Victor Popa – la men-physique – master. Aur a cucerit și Delia Legian, campioană balcanică acum două săptămâni, care a avut puterea să-şi mențină forma bună de la Balcaniadă. Medalie de argint a luat Marin Letiția, sportivă care se antrenează în Vâlcea. Are 45 de ani, a concurat la senioare și s-a prezentat foarte bine printre puștoaice. Bronz a obținut proaspăta senioară Maria Onea, aflată la al doilea an competițional. S-a prezentat foarte bine, cu toate că nu a fost în forma pe care eu mi-aș fi dorit-o. A lăsat-o puțin mai moale cu pregătirea, urmând să accelereze pentru Campionatele Naționale de la începutul lui septembrie de la Arad. La rândul ei, Adina Ivașcu a luat bronz la maters. Se pare că este abonată la bronz, dar este bine să meargă așa, mereu pe podium. Mă bucur pentru acești copii, fac parte din familia mea“, a spus maestrul Torcea.

Pe primul loc în clasamentul pe cluburi

Grație acestor medalii cucerite, Gladiator Gym a ocupat primul loc în clasamentul pe cluburi, iar după prestațiile lor, sportivii legitimați la acest club au fost selecționați la lotul național.

„La final s-a făcut clasamentul pe medalii, iar noi am ieșit pe locul 1 pe țară. Este pentru prima dată când se întâmplă asta. Mai ieșise, pe locul doi, trei, dar niciodată pe primul. Pentru aceste rezultate aș vrea să îi mulțumesc secundului meu de la națională și de la Gladiator, Cristi Firică, pentru că a făcut un efort foarte mare, chiar dacă era plecat cu familia, a venit acolo și a fost alături de noi, pentru a pregăti sportivii să intre în competiție în cele mai bune condiții. Cupa Federației a fost un criteriu de selecție pentru lotul național, iar sportivii noștri sunt cu toții acolo, urmând să participe între 23 și 25 noiembrie la Cupa Mondială de la Cluj“, a adăugat Costel Torcea.

„Cristi Firică m-a convins să merg la Campionatul Național“

Craiovenii au revenit deja la antrenamente, urmând să se pregătească pentru Campionatul Național, cel de seniori – în septembrie, cel de juniori și master – în octombrie, apoi vor veni Cupa Mondială și Campionatul Mondial. La aceste competiții intenționează să participe și cei doi antrenori de la Gladiator Gym, Costel Torcea și Cristi Firică.

„Promit că voi merge și la Campionatul Național, pentru că am avut o discuție cu Cristi și m-a convins să merg, apoi la Cupa Mondială, și sper că și la Campionatul Mondial din decembrie. Și el a început recuperarea după accidentare și mi-l doresc alături ca sportiv, să mergem împreună la cele trei competiții. Nu am făcut niciodată afirmații de genul câte medalii vreau. Singurul lucru pe care l-am spus și elevilor mei a fost să respecte programul de pregătire, să prindă cea mai bună formă, să îi mulțumească, apoi să lăsăm jurații. În ultimii patru ani au venit rezultate la toate competițiile. Fiecare antrenor își dorește cele mai bune rezultate, dar este posibil să întâmpinăm și situații de genul «nu a fost ziua noastră», așa cum se spune în sport“, a mai spus Costel Torcea.

„Mulțumesc celor care ne ajută și ne suportă“

Multiplul campion a ținut să le mulțumească, prin intermediul Gazetei de Sud, tututor celor care susțin activitatea clubului și care nu se văd în prim-plan.

„La interviuri apar cei care concurează sau antrenorul, dar aș vrea să mulțumesc celor care stau în spatele nostru și nu sunt cunoscuți. Ei muncesc și ne suportă, sunt alături, ne ajută mult. Dacă aș da nume, ne-ar lua o jumătate de zi, dar se știu ei, cei care au fost mereu alături de noi. Sunt oameni care au făcut sport și care încă mai fac, și le mulțumesc din suflet. Nu amintesc vreun nume, dar sunt convins că atunci când vor citi articolul vor realiza că mă gândesc la absolut toți. Le mulțumesc, datorită lor avem posibilitatea să fim în top. Nu îmi place să scriu pe rețele de socializare, dar le mulțumesc prin intermediul dumneavoastră“, a încheiat antrenorul performantului club din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS