27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBon: Suntem o echipă puternică!

Bon: Suntem o echipă puternică!

Echipa de juniori sub 17 ani a Universității Craiova a pierdut dramatic, scor 6-7, după penaltiuri, finala Ligii Elitelor Under 17, disputată sâmbătă, la Centrul Național de Fotbal Buftea, în fața formației similare a clubului FC Viitorul. După cele 80 de minute regulamentare, scorul a fost egal, 1-1, golurile fiind marcate de Jovan Markovic (’62), pentru Știința, respectiv Louis Munteanu (’10), pentru constănțeni. De subliniat faptul că Jovan Markovic a ratat și un penalti în minutul 55. La loviturile de departajare, FC Viitorul s-a impus cu 6-5. Din tabăra alb-albastră au marcat Nițu, Moga, George Negrea, Nițuică și Baiaram, iar Guță, Rezeanu și Pătulea au ratat.

„Markovic a ratat și cu Vasluiul acasă, în returul semifinalei. Aveam doi jucători care execută, dar Markovic are mai multă personalitate. De exemplu, la Vaslui, în tur, a bătut două penaltiuri și a marcat, iar la antrenamentul de vineri a executat impecabil. Toți cei care au ratat au bătut extraordinar la ultima ședință, dar asta e, la meci sunt emoții, plus oboseala“, a explicat antrenorul „leilor“, Dragoș Bon, pentru GdS.

„U“ Craiova U17: Alexandru Manea – Cosmin Dobre, George Negrea, Vlad Rezeanu – Răzvan Nițuică, Cosmin Cojocaru, Robert Moga, George Pătulea – Ionuț Sîrbu, Jovan Markovic, Petre Simon. Rezerve: Cătălin Preduț – Denis Guță, Cristian Manea, George Boștină, Alin Moldovan, Ștefan Baiaram, Luis Nițu. Antrenor: Dragoș Bon.

FC Viitorul: Paul Șerban – Alex Georgescu, Vlăduț Ștefănescu, Antonio Vlad, Darius Mureșan – Ionuț Călin, Alexandru Negrean, Constantin Grameni – Răzvan Matiș – Louis Munteanu, Alex Pitu. Rezerve: Ștefan Mușat – Dan Sîrbu, Antonio Dumitrescu, Robert Voicu, Aron Girsik, Darius Vultur, Darius Grosu. Antrenor: Constantin Fălina.

Cele două formații se vor reîntâlni sâmbătă, în Supercupa României, confruntarea având loc la București.

„A fost o finală foarte frumoasă“

Antrenorul echipei sub 17 ani a Universității Craiova, Dragoș Bon, a declarat pentru GdS că este mândru de elevii săi, pentru că au reușit într-un timp scurt să formeze o echipă foarte puternică.

„Vreau să-mi felicit băieții pentru munca pe care au depus-o tot sezonul. Din punctul meu de vedere, este o performanță extraordinară pentru o echipă care s-a format la jumătatea lunii iulie, în 2017, iar ca să ajungă să fie vicecampioană națională la cea mai înaltă competiție de copii și juniori din România, Liga Elitelor, este ceva. E un regret imens că nu am reușit să ieșim campioni. Am pierdut la loviturile de departajare și penaltiurile sunt o loterie. Am spus înainte de joc că plecăm cu șanse egale, iar eu chiar am crezut în jucătorii mei, în timp ce multă lume nu ne dădea nicio șansă, pentru că Hagi avea o grupă formată cu mult timp înaintea noastră și care era foarte bine structurată și închegată. Chiar mă uitam pe foaia de joc împreună cu Gheorghiță Geolgău și am remarcat că erau șapte-opt jucători de la Viitorul care au mers frecvent la loturile naționale, dar am demonstrat că suntem o echipă puternică și nu degeaba am ajuns în finală. A fost o finală foarte frumoasă, toată lumea din FRF ne-a felicitat. A fost o finală cu de toate, încheiată la penaltiuri și, din păcate pentru noi, Zeița Fortuna a fost cu Hagi, dar mergem înainte“, a spus Dragoș Bon.

Întrebat dacă va continua la Universitatea Craiova, Bon nu a putut oferi un răspuns concret: „Momentan mai avem de jucat Supercupa României și sper să ne luăm revanșa. Mai am contract cu Universitatea Craiova până pe 30 iunie, apoi vom vedea dacă mergem în continuare pe același drum“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS