10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGică Craioveanu: Vreau să pun Cupa pe linia de tramvai! Să opresc traficul, ca în 1991

Gică Craioveanu: Vreau să pun Cupa pe linia de tramvai! Să opresc traficul, ca în 1991

Gică Craioveanu, ambasador al finalei Cupei României, din partea Universității Craiova, a recunoscut aseară, după ce echipa din Bănie a cucerit Cupa României, că a avut emoții de zece ori mai mari din tribună, decât atunci când era jucător. Bucuros pentru victoria alb-albaștrilor, Craioveanu a mărturisit că ar vrea să sărbătorească cucerirea trofeului într-un mod inedit, așa cum a făcut-o cu mai bine de două decenii în urmă, când, în calitate de jucător, ridica trofeul deasupra capului. „Acum, că am câștigat Cupa și va curge și bere și vin. Am dorința să pun Cupa, la fel ca în 1991, pe linia de tramvai, să opresc traficul în Craiova. Am avut multe emoții mai ales înainte de meci. Nu am putut sta deloc pe scaun, am suferit mai mult decât atunci când jucam, pentru că atunci când joci depinde de tine, acum nu a depins de mine. Era foarte multă lume de la Craiova la meci, speranțele erau mari și mă bucur că am câștigat! Acum sunt fericit. M-am bucurat cu băieții, iar la noi la olteni va dura petrecerea trei zile. Acest succes ne-a ajutat foarte mult. Acum va fi emulație în jurul echipei, lumea își va face abonamente și cred că la Supercupă va fi stadionul plin, pentru că noi oltenii suntem foarte pătimași”, a spus Craioveanu, cel care în urmă cu 25 de ani marca în finala Cupei câștigată de Craiova.

„Când am zis că Mitriță va fi cel mai bun jucător mulți au râs”

Fostul fotbalist, extrem de iubit de fani, a avut numai cuvinte de laudă pentru jucătorii alb-albaștrii și a spus că Alex Mitriță, desemnat cel mai bun jucător al finalei Cupei României, a fost pariul lui la începutul sezonului. „Eu v-am zis când a fost primul meci din campionat că Mitriță va fi cel mai bun jucător al României. Mulți au râs, au zis „bă Gicane ai luat-o razna, ești nebun?”. Dar uite că s-a dovedit că Mitrița este un fotbalist special, extraordinar. Iar acea plecare pe care o are am văzut-o la foarte puțini jucători. Băieții au jucat din minutul 25 foarte bine. Am avut ocazii. Am dominat jocul. Felicit Sibiul, pentru că a făcut o finală bună. A avut foarte multe momente bune, mai ales la începutul jocului, unde ne-au surprins prin organizare, dar au avut foarte puține ocazii”, a adăugat Craioveanu.
Întrebat despre șansele echipei din Bănie la titlu în sezonul viitor, Gică a răspuns: „Dacă vor rămâne jucători importanți, Băluță, Mitriță, Bancu, eu zic că vom face un sezon bun. Vom juca în cupele europene și speranțele sunt altele. Am vorbit cu domnul Rotaru, cu Mister și băieții au zis că vor să rămână, pentru că vom juca în cupe europene, iar imaginea Craiovei va crește și implicit a lor”.

Ivan: Am țipat mult, am răgușit

Prezent la meci, Andrei Ivan, fostul atacant al craiovenilor, în prezent la Kuban Krasnodar (Rusia), s-a bucurat pentru victoria alb-albaștrilor. Ivan a spus că a răgușit de la cât a strigat: „Sunt bucuros pentru jucătorii Craiovei, pentru suporteri, că au câștigat Cupa. Am țipat foarte mult, am răgușit. La Craiova sunt suporteri fanatici, în Rusia vine lumea la meci să vadă spectacol. Nu am regret, am plecat la o echipă foarte bună din Rusia, care se bate an de an la campionat și nu am regretat nimic”. Întrebat dacă ia în calcul o revenire la Craiova, Ivan a răspuns: ”Eu momentan joc la Krasnodar, vom vedea pe parcurs”.

Declarații după meci:
Nicușor Bancu: Atunci când m-am apucat de fotbal nu credeam că voi ajunge aici. Dar am muncit foarte mult, am fost un grup unit și am reușit performanțe extraordinare.

Devis Mangia, antrenor Craiova: Sunt bucuros pentru jucători, pentru oraș, suporteri. Acum este momentul să sărbătorim.

Gustavo: Am pus suflet și am câștigat, bucuria este foarte mare.

Alex Mitriță: Nici nu vreau să mă gândesc cum va fi primirea fanilor la Craiova. Va fi ceva senzațional! Felicitări întregii echipe, le mulțumesc, fără ei nu puteam câștiga acest trofeu, de cel mai bun jucător al finalei.

 

Editor: Alexandru Vîrtosu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS