22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStudentele craiovene s-au întrecut la fotbal

Studentele craiovene s-au întrecut la fotbal

Aproximativ 50 de studente s-au întrecut la fotbal, în Sala „Matei Basarab“ (Voinţa)

Studente de la mai multe facultăți craiovene au participat, recent, la o competiție de fotbal, Cupa „Victorina Simion“, ajunsă la ediția a șaptea și dedicată fostei mari fotbaliste a echipei CFR Craiova, campioana României.
Turneul a fost găzduit de Sala „Matei Basarab“ (Voința) și a reunit 50 de studente, care au avut parte de o susținere numeroasă. Față de edițiile trecute, organizatorii au schimbat formatul. Astfel, echipele din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport au concurat între ele, la fel și cele ale facultăților care nu au profil sportiv, asta pentru a încuraja mai mult studentele care sunt la Litere (Pedagogie în Învățământul Preșcolar și Primar, Limba și Literatura Engleză, Franceză, Spaniolă), Științe Sociale (Geografia Turismului, Sociologie).


În întrecerea facultăților de neprofil, câștigătoare a fost echipa Facultății de Științe – Științe Sociale (profesor Luminița Călinescu Brabiescu), pe locul doi s-a clasat Facultatea de Litere – Pedagogie în Învățământul Preșcolar și Primar Anul II (profesor Aurora Ungureanu-Dobre), podiumul fiind completat de Facultatea de Litere – Pedagogie în Învățământul Preșcolar și Primar Anul I (profesor Aurora Ungureanu-Dobre). Pe locul patru s-a clasat echipa Facultății de Litere – Limba și Literatura Engleză/Franceză/Spaniolă Anul I (echipă combinată – profesor Veronica Minoiu). Cea mai tehnică jucătoare a fost desemnată Andra Ionela Ariciu, de la echipa de pe locul trei, aceeași echipă dând și golgheterul – Gabriela Petrovici, în timp ce distincția pentru cel mai bun portar i-a revenit Elenei Doriana Ciobotea.

S-au antrenat pentru Campionatul Național Universitar

În întrecerea „profesionistelor“, adică a studentelor de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, câștigătoare, pentru al treilea an consecutiv, a fost echipa Educație Fizică și Sport (EFS), ajunsă acum în anul III. Pe locul doi s-a clasat formația EFS – Anul I, iar ocupantele locului trei au fost studentele de la Kinetoterapie și Motricitate Specială anul I, fete care participă frecvent la acțiuni de voluntariat. Superlativele acestei întreceri au fost: Roxana Radu (EFS, anul III) – cea mai tehnică jucătoare, Andreea Mazilu – (EFS, anul I) – golgheter, Maria Macovei (Kinetoterapie, anul I) – cel mai bun portar.
Conf. univ. dr. Aurora Ungureanu Dobre, inițiatoarea competiției și totodată antrenoarea echipelor de la FEFS, a spus că această întrecere a fost ca un antrenament pentru studentele de la această facultate, care în perioada următoare vor participa la o competiție oficială. „Cupa «Victorina Simion» a fost cumva ca un «antrenament cu premii», în fiecare echipă fiind componente ale formației reprezentative a Universității din Craiova, care pe 8 și 9 iunie vor participa la Campionatul Național Universitar de futsal, ce se va desfășura chiar în Bănie. Este o competiție care a demarat în 2016, ca o continuitate a Cupei «Victorina Simion». Sunt două proiecte personale pe care le-am putut pune în practică cu ajutorul instituțiilor de învățământ pe care le reprezint, al primăriei, Federației Române de Fotbal și DJST Dolj. Le mulțumesc tuturor pentru susținerea și promovarea sportului în rândul studentelor. Un alt scop al competiției recent încheiate, și care s-a materializat, a fost de a selecționa studente de la facultățile de neprofil pentru echipa reprezentativă a Universității“, a spus Aurora Ungureanu Dobre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS