12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii s-au îndrăgostit de Cupă

Alb-albaștrii s-au îndrăgostit de Cupă

Bancu, Zlatinski, Băluţă şi Mitriţă au luat contact cu trofeul şi vor ca duminică să-l aducă definitiv în Bănie (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Sponsorul oficial al Cupei României i-a ațâțat ieri pe suporterii din Bănie și chiar pe jucătorii Universității, așezând trofeul într-unul dintre magazinele sale din Craiova, oferindu-le, totodată, posibilitatea să-l atingă și să se pozeze cu el. Ideea a prins de minune, iar culoarul destul de strâmt care ducea către Cupă a fost umplut rapid de zecile de fani. Aceștia au profitat de prezența președintelui Marcel Popescu, a idolului Gică Craioveanu și a jucătorilor Alex Băluță, Alex Mitriță, Nicușor Bancu și Hristo Zlatinski, pe care i-au chestionat în legătură cu meciul contra echipei AFC Hermannstat, din finala Cupei României, programat duminică, de la ora 21.00, pe Arena Națională.

Mitriță: Trebuie să construim cu răbdare ca să le spargem apărarea

Atacantul Alex Mitriță a declarat că întreaga echipă este concentrată asupra acestui meci decisiv și a explicat de ce ar fi nevoie ca să fie tranșată victoria.
„Mă bucur să văd trofeul aici și vrem să-l câștigăm duminică. Am obținut locul trei în campionat, acum vrem să obținem și Cupa. Nu trebuie să plecăm cu gândul că am câștigat acest trofeu ținând cont că întâlnim o echipă din Liga a II-a. Am văzut meciurile din Cupă pe care le-au susținut, au fost foarte bune, stau bine în faza defensivă și trebuie să fim atenți la ei pe contraatac. Trebuie să construim cu răbdare ca să le spargem apărarea și să marcăm cât mai multe goluri. Nu trebuie să ne culcăm pe ideea că suntem favoriți. Trebuie să fim conștienți că jucăm o finală și trebuie să dăm totul pe teren ca să câștigăm“, a spus Alex Mitriță, comentând faptul că în tribune vor fi peste 25.000 de susținători ai Științei.
„Nu este o presiune prea mare pe noi, pentru că suntem obișnuiți cu fani mulți în tribune, la aproape fiecare meci jucăm de acasă cu stadionul plin. Pe noi ne motivează acest lucru și sperăm să facem un meci mare pentru acest oraș, dar și pentru noi, și să câștigăm trofeul. Va fi o atmosferă de nedrescris și eu zic că o să intrăm în istorie. Vrem să ne bucurăm împreună cu suporterii după acest joc“, a mai spus Mitriță.

Băluță: E visul nostru să cucerim această Cupă

Golgheterul Universității din Cupă, Alex Băluță, știe că a trecut prea mult timp de la cucerirea unui trofeu și îi asigură pe fani că jucătorii lui Hermannstadt nu vor fi subestimați.
„E visul nostru să cucerim această Cupă! Nu am mai câștigat un trofeu de foarte mulți ani și a venit timpul. M-am născut în 1993, atunci când s-a luat ultima Cupă. Am ajuns până aici și numai noi știm cât am muncit, și trebuie să arătăm în teren că merităm să aducem Cupa la Craiova. Hermannstadt este o echipă foarte bună din moment ce a reușit să promoveze în Liga I și a reușit să ajungă și în finala Cupei României. Este o echipă de luat în seamă și trebuie să tratăm serios meciul. Știu că stadionul va fi aproape plin și că lumea va fi alături de noi. Trebuie să fim concentrați și sigur vom câștiga Cupa. Am înțeles că vor fi peste 25.000 de suporteri olteni, avem nevoie de ei, așa cum am avut și până acum, și sunt sigur că îi vom încânta cu jocul nostru. Dacă vom câștiga trofeul, la întoarcere va fi nebunie pe străzi, nici nu vreau să-mi imaginez. Vreau să petrecem cu toții alături de suporteri, să ieșim în stradă și să ne bucurăm, pentru că merităm acest trofeu“, a declarat decarul Științei.

Bancu: Sperăm să nu dezamăgim

Nici Nicușor Bancu nu consideră că duminică va fi un meci câștigat dinainte de Craiova.
„A fost nebunie în acest magazin mic, nici nu îmi imaginez ce o să fie pe Arena Națională. Sperăm să nu dezamăgim și să câștigăm trofeul. Hermannstad este o echipă bună, nu degeaba a ajuns în finală și a promovat. Nu trebuie să subestimăm adversarul, pentru că și FCSB a făcut probabil la fel și ați văzut ce a pățit. Are jucători foarte buni și a demonstrat că merită să joace în Liga I și să ajungă în finală. Acum sper să nu facă vreo figură și cu noi. Aveam un an când a fost cucerit ultimul trofeu. Au trecut mulți ani de atunci, toată lumea așteaptă un trofeu din partea noastră și noi ne dorim și sperăm să nu mai dăm rateuri, cum am făcut anul trecut. Pentru mine nu este o surpriză că s-au vândut deja peste 24.000 de bilete, pentru că ați văzut cu ce public am jucat și în meciurile din Liga I. Este o finală pe care o așteaptă toată lumea de atâția ani și sperăm să ne ajute să câștigăm trofeul“, a afirmat Bancu.

Mangia: Trebuie să gândim pozitiv, să credem în atuurile noastre

La rândul său, strategul Universității Craiova, Devis Mangia, a admis că și el are emoții mari și a subliniat ideea că elevii săi trebuie să fie foarte motivați și pregătiți la ora finalei, pentru că nici nu vrea să se gândească la o înfrângere cu Hermannstadt.
„Aștept cu nerăbdare finala. Știm că suntem la 90 de minute distanță de un trofeu pe care suporterii l-au așteptat în ultimii 25 de ani și trebuie să pregătim meciul foarte bine și să oferim un joc frumos, apoi vom vedea rezultatul. E normal să am emoții, dar pot să dorm noaptea. Vreau să fiu lucid și am nevoie de odihnă pentru asta. Nu ne gândim că plecăm favoriți, ar fi o greșeală. Într-o finală se întâlnesc două echipe, care joacă 90 de minute plus prelungirile și pornesc de la scorul de 0-0. Nu trebuie să ne gândim că putem oferi o supriză negativă. Trebuie să gândim pozitiv, să credem în atuurile noastre și să fim pregătiți pentru finală. Doar așa trebuie să gândim. Dacă vrem să câștigăm acest meci, trebuie să jucăm ca o echipă, să nu joace nimeni pentru el, chiar dacă în tribune vor fi mulți impresari“, a spus tehnicianul italian.
Întrebat despre ofertele venite din Italia pentru Mitriță și de la CFR Cluj pentru Băluță, Mangia a spus că în momentul de față toată lumea trebuie să se concentreze asupra finalei Cupei României: „Nu cred că vor pleca Mitriță și Băluță în vară, iar acum nu mă gândesc decât la finală, pentru că eu cred că este o mare oportunitate pentru toată lumea să obțină un trofeu important. Este dificil să ajungi în finală și trebuie să fim foarte concentrați când o s-o jucăm. Pentru un astfel de meci nu trebuie să caut soluții ca să-i motivez, cred că fiecare este conștient de importanța lui și se automotivează“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS