24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGladiatorii craioveni, medaliați la Campionatul Balcanic

Gladiatorii craioveni, medaliați la Campionatul Balcanic

Delia Legian a fost cea mai bună sportivă din Balcani la categoria sa, Bodyfitness

Peste 300 de sportivi din 11 țări au participat, weekendul trecut, la Campionatele Balcanice de Fitness şi BodyBuilding, găzduite de oraşul Drobeta Turnu Severin. România a fost reprezentată de un număr mare de sportivi, iar rezultatele obținute de aceștia au situat țara noastră pe primul loc în clasamentul pe medalii pe națiuni. „Tricolorii“ au obținut nu mai puțin de 51 de medalii, dintre care 21 titluri balcanice, 18 medalii de argint și 12 de bronz.
Craioveanul Costel Torcea, prezent la Balcaniadă în dublu rol, de antrenor al clubului CS Gladiator Gym Craiova și de antrenor coordonator al tuturor loturilor României, i-a lăudat pe severineni pentru buna organizare, apreciind că a fost o competiție reușită din toate punctele de vedere.
„Din punct de vedere organizatoric, cei din Severin, atât conducerea orașului, cât și Alex Ivașcu, care are un merit extraordinar în organizarea acestui eveniment, au reușit să facă un lucru extraordinar de frumos. Sincer, nu mă așteptam să iasă așa de frumos! Credeți-mă, am participat la multe campionate balcanice și pot spune că acesta a fost unul din cele mai reușite. În ceea ce privește rezultatele sportivilor români, sunt foarte mulțumit, este mai mult decât mă așteptam. Am obținut 21 medalii de aur, 18 de argint și 12 de bronz, iar locurile patru, cinci și șase nu am mai contabilizat câte au fost, dar și ele au punctat.
La final, din cele 11 țări, am ieșit pe locul întâi pe națiuni. Eu și colegii mei am avut inspirația de a aduce la lotul național sportivi noi, tineri, care au fost foarte ambițioși în pregătire. Am stat cu emoții pentru că și țările vecine vin tot timpul cu sportivi bine pregătiți“, a explicat multiplul campion pentru GdS.

Trei medalii și un loc patru pentru gladiatori

Adina Ivaşcu, din Severin şi legitimată la Gladiator Gym Craiova, a obţinut medalie de bronz la Bikini Fitness Master

În ceea ce privește parcursul reprezentanților clubului Gladiator Gym Craiova la acest Campionat Balcanic, putem spune că aceștia au contribuit din plin la locul întâi ocupat de țara noastră în clasamentul final. Trei sportivi de la clubul din Bănie au luat medalii, iar al patrulea a fost foarte aproape de medalie. „De la micuțul club Gladiator am avut patru sportivi la lotul național. La feminin am obținut o medalie de aur, prin Delia Legian, la Bodyfitness, iar Adina Ivașcu a fost medaliată cu bronz la Bikini Fitness Master. Ea este din Severin și a fost una din organizatoarele evenimentului. La masculin, Liviu Tudoran a obținut medalie de bronz la Men Physique seniori, iar Victor Popa, la prima participare la Master, a luat locul patru“, a adăugat antrenorul Costel Torcea.

Liviu Tudoran a urcat pe treapta a treia a podiumului la Men Physique

Urmează Cupa Federației

Pentru craioveni urmează acum un nou concurs – Cupa Federației, de la Târgu Mureș. Și acolo speră să aibă clasări pe podium, pentru că la finalul anului va avea loc o premiere a federației pentru primii 20 de sportivi din România. „Urmează, peste două săptămâni, Cupa Federației la Târgu Mureș. Sportivii de la micuțul club Gladiator Gym, pentru că nu pot spune că sunt ai Craiovei, și-au propus să meargă la fiecare concurs organizat de federație, deoarece la sfârșit de an se face un clasament și președintele a obținut premii în bani pentru primii 20. Ar însemna foarte mult, la câtă sărăcie este în sportul din țara noastră, nu neapărat în culturism. Spre exemplu, la Severin a reușit să dea premii în bani la câștigătorii Open. Organizatorii nu știu cum au făcut, dar au intrat pe ușă, pe geam, la oamenii din orașele unde le place să bage în seamă sportul, și s-a strâns o sumă frumoasă. Și nu au fost puțini câștigătorii de la Open“, a explicat titratul antrenor craiovean, care a obținut medalii peste medalii la competiții naționale și internaționale.

„Mergem mai departe, nu cerșim mila nimănui“

Acesta s-ar bucura dacă oficialitățile și sponsorii și-ar îndrepta atenția spre clubul Gladiator Gym, spre sportivii valoroși legitimați aici, dar nu vrea să stea cu mâna întinsă, ci preferă să muncească. „Așa cum am spus-o de fiecare dată, o spun și acum. Mergem înainte, ne facem treaba, nu vrem să cerșim mila nimănui, suntem bucuroși cu ceea ce facem. Ne simțim bine, este modul nostru de viață, nu e nimeni obligat să ne dea nouă bani din milă sau știu eu ce condiții de pregătire. Asta e zona, ăsta e orașul, nu am luat legătura cu oamenii. Cu ale cuvinte, mergem mai departe și ne vedem de treaba noastră“, a completat maestrul Torcea.

În toamnă vor avea două competiții puternice

În ultima parte a anului acesta, pentru culturiști urmează două competiții internaționale extrem de importante, Cupa Mondială și Campionatele Mondiale, la care va participa și Costel Torcea, ca și concurent, dar și Cristi Firică. Acesta din urmă se recuperează foarte bine, după ce s-a operat la brațul stâng, deoarece a avut tendonul rupt. „Și Firică va intra în luptă, a început recuperarea. Va merge la Cupa Mondială și la Campionatele Mondiale din toamnă. Și eu voi participa la aceste competiții, și ceilalți sportivi vor merge toți la Cupa Mondială, care va fi la Cluj, în noiembrie. Această competiție este a doua, după Campiontul Mondial, ca valoare și număr de participanți, mult mai grea decât Campionatul European sau Balcanic. Cu toții ne dorim să obținem rezultate cât mai bune. Vreau ca elevii mei să prindă cea mai bună formă, apoi să lăsăm jurații să ne dea locurile pe care le merităm. În primul rând, vreau să ne ocolească accidentările, care în ultima perioadă parcă stau și ne așteaptă la ușă“, a încheiat Torcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS